Wyczekiwane score'y
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
McDonalds = Holywood . Najlepsi kompozytorzy są zatrudniani do filmów holywodzkich. Zresztą Marku Muzyka filmowa nie niesie żadnej wartości artystycznej, bo to muzyka tworzona do filmu. Tyle w temacie.Marek Łach pisze:McDonald oczywiście jest gorszy.Ale staram się patrzeć na muzykę filmową przez pryzmat tego, co ma jakąś artystyczną wartość, a tutaj już nie da się tak łatwo wartościować.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dla mnie film to jest sztuka. I tutaj nie bawię się w polskiego krytyka filmowego, ale dla mnie każdy film, czy to melodramat czy blockbuster ma prawo być sztuką, podobnie jak skomponowana do niego muzyka.
Chociaż ja oczywiście mogę się mylić, gdyż zdecydowanie bardziej gustuję w McFilmach i McScorach, jakbyście to nazwali. Gdyż mnie akurat taki Marianelli strasznie męczy i nuży. To ja wolę sobie posłuchać jakiś fajnych McScore'ów od Zimmera, chociaż ja sam nigdy bym ich tak nie określił.
Chociaż ja oczywiście mogę się mylić, gdyż zdecydowanie bardziej gustuję w McFilmach i McScorach, jakbyście to nazwali. Gdyż mnie akurat taki Marianelli strasznie męczy i nuży. To ja wolę sobie posłuchać jakiś fajnych McScore'ów od Zimmera, chociaż ja sam nigdy bym ich tak nie określił.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nie rozumiesz Marek, są filmy wymagające od widza i te niewymagające co nie zmienia faktu iż Film jako gatunek z założenia to Kultura Niska, również muzyka do niego tworzona. Tego nie zmienisz. Więc tak naprawdę tych wszystkich kompozytorow można wrzucić do jednego worka.Marek Łach pisze:Same uogólnienia bladu, z których tak faktycznie żadne nie jest prawdą, bo można wymienić dziesiątki wyjątków od Twojej "reguły".
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Marku nadal nie rozumieszMarek Łach pisze:To bardzo ciekawe, w szczególności że przeczy temu jakieś 70 lat rozwoju kina europejskiego, 50 lat rozwoju kina autorskiego i co najmniej 40 lat rozwoju kina amerykańskiego.bladerunner pisze:Film jako gatunek z założenia to Kultura Niska, również muzyka do niego tworzona.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No to Ci mówię, że takiemu rozumieniu przeczy historia rozwoju tego medium. Na przestrzeni 100 lat istnienia kina było tylu reżyserów-artystów, że jest to pełnoprawna gałąź sztuki, bez jakichś sztucznych podziałów na kulturę "wysoką" i "niską".bladerunner pisze:Samo hasło kino to już kultura masowa
Nie znam się na techno.To, że nam się wydaję, że słuchamy wartościowszej muzyki, czyli muzyki filmowej to nie znaczy, że to jest lepsza i bardziej uduchowiona niż techno..

A po co wymieniać Williamsa? Tożto oczywiste, że on też tam jest w tej grupieWawrzyniec pisze:Dobrze niech będzie, tylko to jakby co nie uwłaczając Tomek wyjechał tekstem, że teraz muzyka filmowa jest gorsza, McScory i tak dalej i sam porównał, że dawniej był Horner, Goldsmith, Poledouris (nie wiedzieć czemu nie wymienił Williamsa), a teraz mamy posuchę. Więc OK, nie piszmy, że kiedyś muzyka była lepsza, gdyż też sporo shitów wychodziło, a teraz jest słaba. Tylko zgoda, teraz muzyka jest inna.

Bladu, czasami milczenie jest złotembladerunner pisze:McDonalds = Holywood . Najlepsi kompozytorzy są zatrudniani do filmów holywodzkich. Zresztą Marku Muzyka filmowa nie niesie żadnej wartości artystycznej, bo to muzyka tworzona do filmu. Tyle w temacie.
Film jako gatunek z założenia to Kultura Niska, również muzyka do niego tworzona. Tego nie zmienisz. Więc tak naprawdę tych wszystkich kompozytorow można wrzucić do jednego worka.

Marek, słyszysz? Nie rozumieszbladerunner pisze:Nie rozumiesz Marek, są filmy wymagające od widza i te niewymagające
Marku nadal nie rozumiesz

Ostatnio zmieniony wt gru 21, 2010 14:49 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.