HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Dla zainteresowanych tym, ile jest ghostwritingu przy Batmanie w *dostępnych* kawałkach, to:
Zimmer nie jest sam odpowiedzialny tylko za 9 kawałków, nad którymi pracowali Jasha Klebe, Andrew Kawczynski i, głównie, Balfe. Kawałki z udziałem kompozytorów dodatkowych to:
On Thin Ice
Mind If I Cut In?
Underground Army
Despair
Fear Will Find You
Rise
Risen from Darkness
All Out War
i remix.
Co do niektórych kawałków: Gotham's Reckoning i The Fire Rises to pocięta suita Bane, Imagine the Fire to pocięta suita Wayne Manor.
Zimmer nie jest sam odpowiedzialny tylko za 9 kawałków, nad którymi pracowali Jasha Klebe, Andrew Kawczynski i, głównie, Balfe. Kawałki z udziałem kompozytorów dodatkowych to:
On Thin Ice
Mind If I Cut In?
Underground Army
Despair
Fear Will Find You
Rise
Risen from Darkness
All Out War
i remix.
Co do niektórych kawałków: Gotham's Reckoning i The Fire Rises to pocięta suita Bane, Imagine the Fire to pocięta suita Wayne Manor.
Dziwne, że nie ma No Stone Unturned, bo wydawało mi się, że słyszę tam Djawadiego i to dość wyraźnie.On Thin Ice
Mind If I Cut In?
Underground Army
Despair
Fear Will Find You
Rise
Risen from Darkness
All Out War
i remix.
Kłania się Drzewo Życia, jak można utworem roku nazywać kawałek, który powstał na dobre przed samym filmem, bez jego znajomości i na dodatek został w nim pociętyCo do niektórych kawałków: Gotham's Reckoning i The Fire Rises to pocięta suita Bane, Imagine the Fire to pocięta suita Wayne Manor.

W utworze Why Do We Fall - pod koniec kiedy wchodzi temat Batmana, to w tle slychac jakies takie dziwne synthy elektroniczne. Zimmer w poprzednich czesciach w przypadku tematu Batmana, az takiej smiesznej elektroniki w tle nie stosowal, takze wydaje mi sie, ze przy utworze Why Do We Fall pewnie ktos tam tez majstrowal (pod koniec).
Moze Pawel cos wiecej na ten temat moglby powiedziec
Moze Pawel cos wiecej na ten temat moglby powiedziec

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale w tym Batmanie to ogólnie jest dosyć śmieszna elektronika, więc pasuje. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
W przypadku filmów, na których mu zależy, Zimmer robi najważniejsze sceny sam. Zawsze tak było.
Myster, Drzewo życia się nie kłania. Jak się zdarzy, że fragment jakiejś suity pasuje do filmu, to się go wkleja.
Innemu fanowi Zimmer powiedział, że wrzucił do Creditsów wszystkich pracujących przy Batmanach do tej pory, nawet jeśli nie pracowali przy tym filmie, tak by podsumować.
Co do elektroniki, Hans do tej pory używa swoich analogowych syntezatorów z lat 70/80. (głównie Moog), więc może być, że zrobił te brzmienia na nich.
Myster, Drzewo życia się nie kłania. Jak się zdarzy, że fragment jakiejś suity pasuje do filmu, to się go wkleja.
Innemu fanowi Zimmer powiedział, że wrzucił do Creditsów wszystkich pracujących przy Batmanach do tej pory, nawet jeśli nie pracowali przy tym filmie, tak by podsumować.
Co do elektroniki, Hans do tej pory używa swoich analogowych syntezatorów z lat 70/80. (głównie Moog), więc może być, że zrobił te brzmienia na nich.
pod koniec utworu The Fire Rises mozna uslyszec prawie takie synthy jak w Robocopie 1DanielosVK pisze:Ale w tym Batmanie to ogólnie jest dosyć śmieszna elektronika, więc pasuje.

Żarcik, tylko pamiętam oburzenie co niektórych, że jak tak można komponować muzykę bez filmu i że, taki image album to nie muzyka filmowaPaweł Stroiński pisze:Myster, Drzewo życia się nie kłania. Jak się zdarzy, że fragment jakiejś suity pasuje do filmu, to się go wkleja.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ciekawe dlaczego, skoro będziesz współodpowiedzialny za wynik?Wawrzyniec pisze:A ja nie.Mefisto pisze:Wprost nie mogę się doczekać przyszłorocznych Filmmuz![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niby tak, ale bez urazy i tak wiem, że w finale będę musiał wybrać między "Anną Kareniną", a "Argo". 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Argo będzie świetne, ja to czuję i sprawdziłem, w kuchni nic się nie przypala, u sąsiadów także spoko, także to musi być Argo

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, z "Argo" dałem zły przykład, gdyż potajemnie i ja jestem ciekaw tego score'u. Ale i tak jakie ma szanse TDKR w pojedynku 6 do 1? A po za tym "Inception" nagród nie otrzymała i jakoś to przeżyłem. Tym bardziej ile to świetnych prac, dzieł nie zostało docenionych wraz z ich pojawieniem się.
Wedle last.fm już 100 razy przesłuchałem "Imagine The Fire". Tak wiem, że mało, ale doba trwa tylko 24 godziny i mam też sporo innych obowiązków. Ale na razie moja średnia 3-4 razy słuchanie TDKR na dzień się nie zmienia.

Wedle last.fm już 100 razy przesłuchałem "Imagine The Fire". Tak wiem, że mało, ale doba trwa tylko 24 godziny i mam też sporo innych obowiązków. Ale na razie moja średnia 3-4 razy słuchanie TDKR na dzień się nie zmienia.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Nic sobie Hansu nie powycinał, tylko od nowa złożył do kupy z wcześniej wymyślonych elementów pod czas (obraz), po coś ma tych ghostów od wciskania insertów i gdzie muzyce do Batman z ilością wolt podczas jednego kawałka w stosunku Bondów ArnoldaAdam pisze:Ale bzdurytoz masz przykład z nowym batmanem że z gotowych wcześniej traków Hans sobie powycinał co chciał i poskracał i masz to w filmie i na oficjalnej płycie wszystkiego po trochę. Scene w Operze w QOS montażysci specjalnie układali pod kawałek Arnolda (było to trudne bez pocięcia muzy stąd finalnie ta scena została ułozona bez dialogów i sfx) - to był wymóg Wilsona który się zachwycił tym trakiem.
i Templar bardzo często w historii muzy filmowej to właśnie film się układało pod gotowy track ze scoru bez ingerencje w muze - pierwszy rpzykłąd z brzegu to połowe legendarnych Williamsów dla Szpilberga.

Uważasz Adam, że te wszystkie numerki na ekranie to tak dla picu

Screen powyzej nie jest z sesji nagraniowej do batmana 

szkoda, ze Wilsona nie poszedl po rozum do glowy i nie dal Arnoldowi skomponowac i napisac piosenkiAdam pisze:Ale bzdurytoz masz przykład z nowym batmanem że z gotowych wcześniej traków Hans sobie powycinał co chciał i poskracał i masz to w filmie i na oficjalnej płycie wszystkiego po trochę. Scene w Operze w QOS montażysci specjalnie układali pod kawałek Arnolda (było to trudne bez pocięcia muzy stąd finalnie ta scena została ułozona bez dialogów i sfx) - to był wymóg Wilsona który się zachwycił tym trakiem.
i Templar bardzo często w historii muzy filmowej to właśnie film się układało pod gotowy track ze scoru bez ingerencje w muze - pierwszy rpzykłąd z brzegu to połowe legendarnych Williamsów dla Szpilberga.

pewnie Broccoli cos mieszala przy tym