10 ulubionych kompozytorów
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Większa niż u Was Barry'ego i Silvestriego razem wziętych.Adam Krysiński pisze:bo go przepychasz na tej Waszej stronie lepiej niż Sztompke w pewnym radiua czytalność recki 3 osoby na miesiąc

A jak Lorenc będzie miał tyle scorów i to takich scorów jak Ennio to też się doczeka takiej samej liczby recenzji.
Amen

Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 12:31 pm przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie rozumiemewelina pisze:.Tak samo jak Wawrzyniec-chociaż on pod publiczke zmienił miejsce 1 z 2.

Blade'u bardzo ładna lista i jakże oczywiste, nie mogłoby być inaczej, pierwsze miejsce. Tak ma być

Jak ktoś jest najlepszy to słusznie na pierwsze miejsce ląduje. Może i nudne, ale przynajmniej nie kontrowersyjne i prawdziwe.Wynik do przewidzenia.. nuda.
Ja zrobiłem właśnie wedle tego kryterium. Moi ulubieni i najczęściej słuchani kompozytorzy.A ja myślałem, że ważne jest, że się samemu lubi i ceni, a nie nabicie sztuczne wyniku...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No nie wiem czy takie prawdziwe..Wawrzyniec pisze:Jak ktoś jest najlepszy to słusznie na pierwsze miejsce ląduje. Może i nudne, ale przynajmniej nie kontrowersyjne i prawdziwe.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Masz na myśli moją listę czy efekt końcowy po połączeniu wszystkich list?ewelina pisze:Ale moim zdaniem lista ukazuje najbardziej znanych i najchętniej słuchanych.A jak ktoś jeszcze innych słucha to b.dobrze
Tylko właśnie ja przypominam, że to jest lista "ulubionych", a nie "najlepszych" kompozytorów. W pełni subiektywna lista. Gdyby chodziło o najlepszych i bycie obiektywnym to zapewne musiałbym innych kompozytorów uwzględnić. I gdybym chciał iść pod publiczkę to zapewne wywaliłbym Jablonsky'ego, a jeżeli chodzi o japońskiego kompozytora to zamieniłbym go na kogoś innego.
A tak moja lista jest przynajmniej prawdziwa.
A, że pod koniec w większości ulubionym kompozytorem, jest ten, którego w pełni obiektywnie uważam za najlepszego to tylko dobrze o nas jako słuchaczach świadczy

Ach tak nowe "obraźliwe" słowomainstreamowy

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Końcowa lista (dla wszystkich forumowiczów) oczywiście że jest mniej lub bardziej przewidywalna. Ostatecznie wszyscy tu mają pewne pojęcie o muzyce filmowej i wiadomo jakie nazwiska są najbardziej cenione.
A nie są cenione bez powodu. My to nie Akademia, żeby wyróżniać jakiś Santoalallów. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niech będzieMarek Łach pisze:Na poziomie nazwisk takich jak Williams, Goldsmith i Morricone już nie dyskutuje się, kto jest lepszy

Piękne i mądre słowa, dziękuję.Ostatecznie wszyscy tu mają pewne pojęcie o muzyce filmowej i wiadomo jakie nazwiska są najbardziej cenione. Smile A nie są cenione bez powodu.
Tak? Przecież w sumie prawie nikogo z Twej listy nie ma? Ale skoro twierdzisz, że jest dobra, to dobrze.Dla mnie jest przewidywalna ,ale bardzo dobra.
Trochę szkoda, że jeszcze parę osób nie zagłosowało. Ja np. z chęcią zobaczyłbym listę Bucholca i na pewno byłbym ostatnia osobą, która by się z jego listy śmiała. Ba! Nawet okazałbym uznanie za wyjątkową wiedzę jeżeli chodzi o pewną epokę w muzyce filmowej.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wawrzyniec pisze:Trochę szkoda, że jeszcze parę osób nie zagłosowało. Ja np. z chęcią zobaczyłbym listę Bucholca i na pewno byłbym ostatnia osobą, która by się z jego listy śmiała.
Nie będę robił swojego topu, bo trochę tego jest i chyba 95% już nie żyje (zresztą wszystko się zmienia - ciężko się zdecydować).
A, że Marek nie wymienił Fieldinga.. dziwię się..

Z tą wiedzą to może nie przesadzajmy..Ba! Nawet okazałbym uznanie za wyjątkową wiedzę jeżeli chodzi o pewną epokę w muzyce filmowej.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja mimo oporu i przewidzeń, że będzie pośmiewisko, a także kwestionowanie prawdziwości mej listy (jak zresztą się stało) swoją dałem. Jak nie chcesz to nie dawaj nic na siłę, ale wiedz, że ja na pewno nie będę krytykował, wyśmiewał itd. to nie w mym stylu. A jak nie masz za bardzo pomysłu to trudno, ale w sumie ostatnio chyba "Black Sunday" Ci się podobało

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully