10 ulubionych kompozytorów

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#106 Post autor: ewelina » wt mar 09, 2010 12:30 pm

A od kiedy to sie Adamem przejmujesz:P.Lista jest ciekawa,a temat prawie nie offtopowany.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#107 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 12:30 pm

Adam Krysiński pisze:bo go przepychasz na tej Waszej stronie lepiej niż Sztompke w pewnym radiu :P a czytalność recki 3 osoby na miesiąc :P
Większa niż u Was Barry'ego i Silvestriego razem wziętych. :P

A jak Lorenc będzie miał tyle scorów i to takich scorów jak Ennio to też się doczeka takiej samej liczby recenzji.
Amen :P
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 12:31 pm przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#108 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 09, 2010 12:39 pm

ewelina pisze:.Tak samo jak Wawrzyniec-chociaż on pod publiczke zmienił miejsce 1 z 2. :wink:
Nie rozumiem :? I zaraz się chyba wścieknę, gdyż już bardziej oczywistego w moim przypadku pierwszego miejsca to chyba nie mogłem dać :x I chyba nikt nie wątpił, że mogłoby być inaczej. Dobrze, koniec gadania o mnie.

Blade'u bardzo ładna lista i jakże oczywiste, nie mogłoby być inaczej, pierwsze miejsce. Tak ma być :)
Wynik do przewidzenia.. nuda.
Jak ktoś jest najlepszy to słusznie na pierwsze miejsce ląduje. Może i nudne, ale przynajmniej nie kontrowersyjne i prawdziwe.
A ja myślałem, że ważne jest, że się samemu lubi i ceni, a nie nabicie sztuczne wyniku...
Ja zrobiłem właśnie wedle tego kryterium. Moi ulubieni i najczęściej słuchani kompozytorzy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#109 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 12:42 pm

Wawrzyniec, nie przejmuj się. Adam nie zrozumie. On myśli, że jak ktoś nie lubi tych ostatnich nudów od Kaczmarka to jest mainstreamowy i się nie zna. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#110 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 09, 2010 12:43 pm

Wawrzyniec pisze:Jak ktoś jest najlepszy to słusznie na pierwsze miejsce ląduje. Może i nudne, ale przynajmniej nie kontrowersyjne i prawdziwe.
No nie wiem czy takie prawdziwe..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#111 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 09, 2010 12:57 pm

ewelina pisze:Ale moim zdaniem lista ukazuje najbardziej znanych i najchętniej słuchanych :wink: .A jak ktoś jeszcze innych słucha to b.dobrze
Masz na myśli moją listę czy efekt końcowy po połączeniu wszystkich list?
Tylko właśnie ja przypominam, że to jest lista "ulubionych", a nie "najlepszych" kompozytorów. W pełni subiektywna lista. Gdyby chodziło o najlepszych i bycie obiektywnym to zapewne musiałbym innych kompozytorów uwzględnić. I gdybym chciał iść pod publiczkę to zapewne wywaliłbym Jablonsky'ego, a jeżeli chodzi o japońskiego kompozytora to zamieniłbym go na kogoś innego.
A tak moja lista jest przynajmniej prawdziwa.

A, że pod koniec w większości ulubionym kompozytorem, jest ten, którego w pełni obiektywnie uważam za najlepszego to tylko dobrze o nas jako słuchaczach świadczy :)
mainstreamowy
Ach tak nowe "obraźliwe" słowo :wink: Ja tam jestem "mainstreamowy" słucham "mainstreamowej" muzyki filmowej i o oglądam "mainstreamowe" filmy i nie widzę w tym nic złego. A moja lista jest tak "mainstreamowa", że toż to największy "mainstream" przebija :P :wink:

Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#112 Post autor: ewelina » wt mar 09, 2010 13:19 pm

Końcową listę:).Dla mnie jest przewidywalna ,ale bardzo dobra.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#113 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 13:28 pm

Końcowa lista (dla wszystkich forumowiczów) oczywiście że jest mniej lub bardziej przewidywalna. Ostatecznie wszyscy tu mają pewne pojęcie o muzyce filmowej i wiadomo jakie nazwiska są najbardziej cenione. :) A nie są cenione bez powodu. My to nie Akademia, żeby wyróżniać jakiś Santoalallów. ;)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#114 Post autor: Marek Łach » wt mar 09, 2010 13:38 pm

Na poziomie nazwisk takich jak Williams, Goldsmith i Morricone już nie dyskutuje się, kto jest lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#115 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 09, 2010 14:41 pm

Marek Łach pisze:Na poziomie nazwisk takich jak Williams, Goldsmith i Morricone już nie dyskutuje się, kto jest lepszy :wink:
Niech będzie :wink:
Ostatecznie wszyscy tu mają pewne pojęcie o muzyce filmowej i wiadomo jakie nazwiska są najbardziej cenione. Smile A nie są cenione bez powodu.
Piękne i mądre słowa, dziękuję.
Dla mnie jest przewidywalna ,ale bardzo dobra.
Tak? Przecież w sumie prawie nikogo z Twej listy nie ma? Ale skoro twierdzisz, że jest dobra, to dobrze.

Trochę szkoda, że jeszcze parę osób nie zagłosowało. Ja np. z chęcią zobaczyłbym listę Bucholca i na pewno byłbym ostatnia osobą, która by się z jego listy śmiała. Ba! Nawet okazałbym uznanie za wyjątkową wiedzę jeżeli chodzi o pewną epokę w muzyce filmowej.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#116 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 09, 2010 15:48 pm

Wawrzyniec pisze:Trochę szkoda, że jeszcze parę osób nie zagłosowało. Ja np. z chęcią zobaczyłbym listę Bucholca i na pewno byłbym ostatnia osobą, która by się z jego listy śmiała.

Nie będę robił swojego topu, bo trochę tego jest i chyba 95% już nie żyje (zresztą wszystko się zmienia - ciężko się zdecydować).
A, że Marek nie wymienił Fieldinga.. dziwię się.. ;)
Ba! Nawet okazałbym uznanie za wyjątkową wiedzę jeżeli chodzi o pewną epokę w muzyce filmowej.
Z tą wiedzą to może nie przesadzajmy..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#117 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 09, 2010 16:13 pm

Ja mimo oporu i przewidzeń, że będzie pośmiewisko, a także kwestionowanie prawdziwości mej listy (jak zresztą się stało) swoją dałem. Jak nie chcesz to nie dawaj nic na siłę, ale wiedz, że ja na pewno nie będę krytykował, wyśmiewał itd. to nie w mym stylu. A jak nie masz za bardzo pomysłu to trudno, ale w sumie ostatnio chyba "Black Sunday" Ci się podobało :P :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#118 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 11, 2010 12:51 pm

Mam jedno pytanie: Czy ktoś zamierza tutaj jeszcze swoją listę dać, gdyż chciałbym ułożyć wszystkie listy obok siebie, aby było przejrzyściej.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#119 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 11, 2010 12:54 pm

Mojej nie będzie.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#120 Post autor: Mystery » czw mar 11, 2010 12:56 pm

Czy ktoś zamierza tutaj jeszcze swoją listę dać, gdyż chciałbym ułożyć wszystkie listy obok siebie, aby było przejrzyściej.
Dobry pomysł. Możesz podliczyć jak tylko Bucholc da swoją.

ODPOWIEDZ