Media Ventures/Remote Control - przemyślenia

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#106 Post autor: Koper » pt sty 01, 2010 00:16 am

Wawrzyniec pisze: Wszystkim lubiącym i nie lubiącym MV/RCP Szczęśliwego Nowego Roku :!: :D
A mówiłeś, że nie dzielisz muzyki filmowej na tę z MV i tę nie z MV... :P

Oczywiście WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO również życzę. Może wreszcie 2010 rok będzie taki w pełni udany w filmówce? :) Oby! :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#107 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 01, 2010 09:15 am

Koper pisze:Może wreszcie 2010 rok będzie taki w pełni udany w filmówce? :) Oby! :)
Dla krewnych i znajomych z MV/RC z pewnością.. ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#108 Post autor: Koper » pt sty 01, 2010 11:54 am

Dla nich to każdy rok jest w miarę udany, bo ktoś z MV zawsze coś skrobnie w tej stylistyce. :P

Mefisto

#109 Post autor: Mefisto » pt sty 01, 2010 14:44 pm

Wszystkiego *HYP* Najscoreszego :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#110 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 01, 2010 16:35 pm

A mówiłeś, że nie dzielisz muzyki filmowej na tę z MV i tę nie z MV... Razz
Bo nie dzielę! To Wy dzielicie, dlatego też aby być dla innych grup o różnych orientacjach tolerancyjnym, takie życzenia złożyłem :P :wink:

Ledwo się nowy rok zaczął, a Ci już łapią za słówka i zaczynają ze swoimi złośliwościami :P :wink:

Ale dziękuję oczywiście za życzenia :D Nowy Rok rozpoczynam klasycznie z muzyką Williamsa i Zimmera na zmianę: od taki stały repertuar: "Star Wars III", "Harry Potter 3", "Memoirs of Geisha", "Black Hawk Down", "The Thin Red Line" "Pirates of the Caribbean 3" - aktualnie właśnie słucham "PotC 3", soundtrack, który bardzo lubię i ubolewam trochę, że recenzja na tej stronie napisana jest wyłącznie na jaja :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#111 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 02, 2010 19:23 pm

Niektórzy pewnie już znają, ale dla tych co nie znają to swego czasu znalazłem na youtube'ie filmiki pewnej osoby, która moim zdaniem idealnie, a wręcz powinna należeć do Remote Control:

http://www.youtube.com/user/guizmox44#p/u

Dla przykładu:

Pirates of the Caribbean 3

http://www.youtube.com/watch?v=PiuT8ZHz ... re=related

Transformers

http://www.youtube.com/watch?v=cQga6jAq ... re=related

Steamboy

http://www.youtube.com/watch?v=e0xUqjExXcA

Armageddon

http://www.youtube.com/watch?v=zAv8ye0tX_w

Coś własnego a la MV/RCP

http://www.youtube.com/watch?v=6Ght67SfDBw

Według mnie bardzo fajnie gra i nie miałbym nic przeciwko, aby ktoś taki zasilił szeregi Remote Control Production :)

P.S. Ja rozumiem, że James Newton Howard zgrzeszył niemiłosiernie robiąc additional music dla Zimmera, ale i tak uważam, że umieszczenie go od zaledwie 200 paru postów to jednak trochę zbyt surowa kara :P :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#112 Post autor: Adam » sob sty 02, 2010 19:27 pm

heh toś nie widział jak "nasz" Olek gra :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#113 Post autor: Koper » ndz sty 03, 2010 11:15 am

Wawrzyniec, czyli według Ciebie wystarczy być przyzwoitym pianistą i już się człowiek nadaje do MV? :D W sumie to i tak dużo, patrząc na niektórych, to miałem wrażenie, że tam już nic nie trzeba umieć. :D;)

A tak BTW, to ten koleś chyba lepszy:
http://www.youtube.com/watch?v=Ycm9bKkXgmc

Ale rozumiem, że się nie nadaje, bo nie wyznaje kultu Zimmera? :D:P

bladerunner

#114 Post autor: bladerunner » ndz sty 03, 2010 12:14 pm

no proszę :) a ja tam niektórych lubię np

http://hans-zimmer.com/fr/newsite.php

2 filmik od góry;p

przejrzyjcie sobie wywiad z Aleksey Igudesman jeżeli ktoś nie zna lub nie widział przezabawny gość i w dodatku świr:)

Pracowal z Zimmerem w takich filmach jak spanglish i droga do eldorado ;)

najlepsza jest ta kobitka bez stanika !!!!!!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#115 Post autor: Wawrzyniec » ndz sty 03, 2010 15:00 pm

heh toś nie widział jak "nasz" Olek gra Smile
Niestety nie widziałem, a chętnie bym zobaczył lub przynajmniej posłuchał. W sumie wtedy w tamtym temacie liczyłem, że ktoś się wyłamie i pochwali swoimi zdolnościami, ale cóż...
Wawrzyniec, czyli według Ciebie wystarczy być przyzwoitym pianistą i już się człowiek nadaje do MV? Very Happy W sumie to i tak dużo, patrząc na niektórych, to miałem wrażenie, że tam już nic nie trzeba umieć. Very HappyWink
O rety, a Ty od razu musisz ironizować i być jadowity jak Bucholc po zakończeniu poprzedniej zabawy w zgadywanie utworów. :) Podoba mi się jak facet gra na pianinie, szczególnie lubię sobie posłuchać "Arrival to Earth" i "Collapse and Rescue" w jego wykonaniu i od tak sobie powiedziałem, że może mógłby sie nadawać. Znowu coś źle napisałem, trudno, muzyka ani to jak gra się nie spodobało, również trudno. Mnie tam się podoba, ale wiadomo...
Ale rozumiem, że się nie nadaje, bo nie wyznaje kultu Zimmera?
Nie wiem czy nie wyznaje, ale lubi Williamsa :P I chyba mogę jeszcze napisać, że wykonanie "Neverending Story" ładne, dziękuję za linka.
no proszę Smile a ja tam niektórych lubię np
Masz oczywiście na myśli aktualnych, lub byłych członków Media Ventures/Remote Control? Jak tak to jak najbardziej Cię rozumiem, przecież już nie raz pisałem, że jest tam sporo utalentowanych kompozytorów, nie wspominając już, że wielu z nich bardzo lubię, nawet tych, których muzyka oryginalnością nie grzeszy.

A ten filmik to ja oczywiście znam :)

P.S. O nawet nie zauważyłem, że jestem już Ennio Morricone.

bladerunner

#116 Post autor: bladerunner » czw sty 07, 2010 15:42 pm

idę za tropem Wawrzyńca opiszcie swoje ulubione scory hansa bądź jego wychowanków ;) swoja listę podam po waszych ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#117 Post autor: Adam » czw sty 07, 2010 18:27 pm

bladerunner20 pisze:swoja listę podam po waszych ;)
Ja również. A już obowiązkowo musi się pojawić lista Wawrzyńca ;-) Wtedy napiszę swoją, i może Wawrzyniec zrozumie wreszcie, że ja do Zimmera nic nie mam ;-)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#118 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 07, 2010 20:39 pm

Bardzo sprytne :) Oczywiście to ja mam być tę osobą, która jako pierwsza podzieli się z całym forum, tak? Jasne, gdyż wtedy będzie łatwiej od punktów krytykować co poniektóre soundtracki, które ja umieszczę na liście :wink: Ale co mi tak szkodzi, zresztą nawet chętnie się podzielę, gdyż może parę osób co niektóre soundtracki doceni, w co wątpię.
Mam jednak jeszcze jedno pytanie: Mają to być same soundtracki Zimmera, czy jego wesołej gromady soundtracki też mam uwzględniać :?: Chodzi mi o to co stworzyli: Badelt, Powell, HGW, Mancina, Jablonsky itd. :?: Chętnie ich uwzględnię, ale już teraz ostrzegam, że ta lista może być długa :P :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#119 Post autor: Adam » czw sty 07, 2010 20:43 pm

Wawrzyniec pisze:Chętnie ich uwzględnię, ale już teraz ostrzegam, że ta lista może być długa :P :wink:
W to nikt nie wątpi, uprzedzać nie trzeba ;-) Dobra to ja zrobię moją listę jako pierwszy anty-fan RCP na tym forum, tylko zerknę na półki.. I'll be back za 5 min..

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#120 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 07, 2010 20:45 pm

A jednak teraz to ja chcę być jako pierwszy :D Tylko proszę o czas, gdyż też muszę na półkę zerknąć, gdyż nie chciałbym czegoś opuścić, a wiadomo, że jak lista długa, to się można pogubić :wink:

ODPOWIEDZ