Nic nie zamkną. Elektorat by ich zjadł. Jakby jeszcze po tych wałach z Nowym Ładem wyjechali z jakimiś obostrzeniami, to chyba powieźliby ich na taczkach. Także luzik.
PIS ma już plan: Igrzyska Europejskie w 2023 roku w Krakowie i okolicy Ciekawe, skąd na to wezmą kasę, jak mają takie problemy już w tym roku?
Warner już raczej nie opóźni premiery, ewentualnie musiałby wrzucić film od razu na HBO MAX i znowu byłyby protesty.
Nie ukrywam, że im bliżej premiery tym większy hype mam na ten film W końcu Gacek to mój ulubiony superbohater i pomimo kilku kontrowersji to może być na prawdę dobry ( i długi ) film. W ramach dyskusji, czy kino komiksowe to w ogóle kino i czy może konkurować z klasykami kina to tutaj mamy odwołania i inspiracje takimi produkcjami jak: Klute, Chinatown czy Wszyscy ludzie prezydenta, niektórzy mówią też o Siedem, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ja się trochę przekonałem po drugim zwiastunie, zdaje się bić fajna chemia między nią a Batmanem, a i tak jest lepiej, niż w przypadku Batgirl...
Spoiler:
Wolałbym taką Catwoman niż tą, którą ostatecznie dostaniemy, najgorsza jest ta maska a la kominiarka Nadal uważam, że twórcy DC boją się komiksowego rodowodu swoich bohaterów.
Ładna pierwsza połowa, choć nie czuję tu Batmana, a bardziej wzniosłość z małp. Dalszy motyw to to co już znamy z trailerów - jakiś build-up, ale zmierzający donikąd.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
Ładna pierwsza połowa, choć nie czuję tu Batmana, a bardziej wzniosłość z małp. Dalszy motyw to to co już znamy z trailerów - jakiś build-up, ale zmierzający donikąd.
Bo ja wiem?
Dla mnie to narastające zagrożenie, tajemnica, mrok, itp. Zauważ, że motyw narasta, aż do kulminacji i moim zdaniem dobrze oddaje ducha postaci Batmana.