Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
Kaonashi
- Joe Hisaishi
autor: Kaonashi » ndz lis 04, 2012 21:26 pm
Templar pisze:
Kaonashi pisze:Templar już tak na niego nie skacz, bo sam zachwalasz Indiego 4.
Ale nie pojebało mnie, żeby stawiać go wyżej niż oryginalna trylogia

Templar pisze:E tam przynudzacie, Indy IV jest świetny i trzyma poziom poprzednich części, a pościg w dżungli to już totalne miodzio

No to na równi - wcale nie taka wielka różnica.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz lis 04, 2012 21:27 pm
O rety, rety

A mnie się zarzuca, że spinam się przy Potterach Williamsa. Wiemy wszyscy o wkładzie Barry'ego geniuszu itd. ale czy już naprawdę taką herezją i pluciem na świętość jest stawianie wyżej "Tomorrow Never Dies" Arnolda, które świetnie miesza stare brzmienie z nowym, ma kopa, słucha się idealnie i doskonale odgrywa w filmie. Najczęściej do tej pracy wracam i najchętniej jej słucham. A po za tym sporo prac Barry'ego jest na mojej liście, więc nie róbcie ze mnie hejtera Barry'ego, czy ignoranta, który nie docenia lub nie zna jego muzyki.
Templar pisze:Coś Ty dzisiaj palił?

To się moich znajomych pytaj. Oni kupują, ja palę na ich koszt.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
autor: Templar » ndz lis 04, 2012 21:30 pm
To powiedz znajomym, żeby dilera zmienili

-
Templar
autor: Templar » ndz lis 04, 2012 21:44 pm
Kaonashi pisze:No to na równi - wcale nie taka wielka różnica.
Czwartemu Indy'emu bliżej jest do oryginalnej trylogii (i to w sumie nie jest tylko moje zdanie, bo oceny czwórka ma całkiem dobre, a teraz nawet się zdziwiłem mocno, bo na Metacritic średnią ma taką samą jak Ostatnia krucjata

), niż tej Kwantowej Solance do takich klasyków jak From Russia With Love czy Goldfinger.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz lis 04, 2012 21:45 pm
Templar pisze:Czwartemu Indy'emu bliżej jest do oryginalnej trylogii (i to w sumie nie jest tylko moje zdanie, bo oceny czwórka ma całkiem dobre, a teraz nawet się zdziwiłem mocno, bo na Metacritic średnią ma taką samą jak Ostatnia krucjata

), niż tej Kwantowej Solance do takich klasyków jak From Russia With Love czy Goldfinger.
I czy właśnie dlatego ten film nie ma prawa mi się podobać, gdyż nie ma wiele wspólnego z dawnymi Bondami?

-
Templar
autor: Templar » ndz lis 04, 2012 21:50 pm
Czy gdyby siódmy epizod SW był taki pseudorealistyczny zgodnie z obowiązująca modą i np. nie byłoby żadnych dźwięków w komosie, miecze świetlne też by wywalili, jeszcze do tego daliby im kombinezony, no i załóżmy, że zrobili by z tego całkiem niezły dramat, tak, wiem, mało prawdopodobne to wszystko, no ale jednak wyobraźmy sobie taką sytuację

To czy wtedy Wawrzek też by Ci to odpowiadało?

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz lis 04, 2012 21:52 pm
Nie, ale ja nie jestem fanbojem Bonda. Nie przepadałem, za tymi starymi, o czym nie raz pisałem. Czy już nie mają się prawa komuś nie podobać stare Bondy, a podobać nowe?

-
Templar
autor: Templar » ndz lis 04, 2012 21:56 pm
Nie

Komitet Centralny decyduje co ma się podobać, o QoS nic nie mówili

-
Wraith
- Szofer w RCP
autor: Wraith » ndz lis 04, 2012 22:51 pm
Czwarty Indy dobry był. Poza lianami oczywiście...
-
Adam
- Jan Borysewicz
Wawrzyniec pisze:Nikt nie zechciał polemizować ze mną odnośnie soundtracków?

chwileczkę. ja zwróciłem uwagę że kategoria best scores i best songs jest ciekawie zestawiona przez Ciebie i szacun - nie ze wszystkim się zgodzę ale widać w tej liście jakiś zamysł. za to lista filmów i lasek to bez komentarza, to cza leczyć

#FUCKVINYL
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn lis 05, 2012 14:48 pm
Adam pisze:chwileczkę. ja zwróciłem uwagę że kategoria best scores i best songs jest ciekawie zestawiona przez Ciebie i szacun - nie ze wszystkim się zgodzę ale widać w tej liście jakiś zamysł.
A to dziękuję u mnie zawsze wszystko ma zamysł.
Adam pisze:za to lista filmów i lasek to bez komentarza, to cza leczyć

OK, z filmami jest może lekko kontrowersyjna, ale co do dziewczyn Bonda to już żadnych kontrowersji nie widzę.

-
Templar
autor: Templar » pn lis 05, 2012 14:55 pm
No w sumie dla mnie filmy i scory są najbardziej kontrowersyjne, reszta ujdzie, z lasek tylko Kurylenko mi nie pasuje, po co ona w ogóle w tym filmie była, lepsza była już ta Gemma Arterton

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn lis 05, 2012 15:01 pm
Wiesz po oddaniu głosów, sobie uświadomiłem, że zapomniałem o Gemme Arterton i bardzo się z tego powodu zasmuciłem.
Ale dwa pierwsze miejsca dla mnie osobiście nie mogą być inne.

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn lis 05, 2012 16:10 pm
Powodzenia.

Ja chciałem być przykładny i dałem swój i proszę jakie baty z lewa i prawa zbieram.