HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)

#106 Post autor: Mystery » pt cze 22, 2012 11:23 am

bladerunner22 pisze:a właśnie wyciekła muzyka Desplata ? do sieci ?
Nic tam nie skomponował, to tylko promo z jego starymi utworami akcji, jak dobrze widzę ze Złotego Kompasu czy Firewall.

hp_gof

#107 Post autor: hp_gof » pt cze 22, 2012 11:24 am

Trochę słabe to "CV" :mrgreen: Prawie sam Złoty Kompas. No ale wtedy nie było jeszcze Pottera, zresztą muzyki akcji to Desplat wiele w życiu nie napisał. Koniec tego durnego offtopa! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#108 Post autor: Koper » pt cze 22, 2012 11:37 am

To już lepiej mógł coś z "Une chance sur deux" podesłać.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#109 Post autor: Mystery » pt cze 22, 2012 11:44 am

Koper pisze:To już lepiej mógł coś z "Une chance sur deux" podesłać.
Jakby jakiś amerykański producent zobaczył coś takiego na okładce, nawet by płyty do odtwarzacza nie włożył :) A tu Złoty Kompas, Button, Firewall, popularne amerykańskie filmy i uwaga od razu przyciągnięta :wink:

hp_gof

#110 Post autor: hp_gof » pt cze 22, 2012 11:55 am

Jakoś słabo przyciągnięta, skoro na okładce 'Captain America' widnieje nazwisko Silvestriego :mrgreen:
Golden Compass - box office FAIL, Benjamin Button - Oscar FAIL i 'nuda', Firewalla to nawet ja nie oglądałem, a już na pewno nie słuchałem. Lipa :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#111 Post autor: Mystery » pt cze 22, 2012 12:40 pm

hp_gof pisze:Jakoś słabo przyciągnięta, skoro na okładce 'Captain America' widnieje nazwisko Silvestriego :mrgreen:
Golden Compass - box office FAIL, Benjamin Button - Oscar FAIL i 'nuda', Firewalla to nawet ja nie oglądałem, a już na pewno nie słuchałem. Lipa :)
Nie zmienia to faktu, że wtedy były to i tak najpopularniejsze projekty Desplata w USA i szerzej kojarzony był głównie z nich.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#112 Post autor: Koper » pt cze 22, 2012 13:02 pm

Mystery Man pisze:Jakby jakiś amerykański producent zobaczył coś takiego na okładce, nawet by płyty do odtwarzacza nie włożył :)
To przecież mógł zmienić tytuły. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#113 Post autor: Templar » pt cze 22, 2012 16:40 pm

hp_gof pisze:Golden Compass - box office FAIL, Benjamin Button - Oscar FAIL i 'nuda', Firewalla to nawet ja nie oglądałem, a już na pewno nie słuchałem. Lipa :)
No właśnie, fail, fail, fail i wybrali Silvestriego, dzięki czemu mamy epic fail :mrgreen:

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#114 Post autor: bladerunner22 » pt cze 22, 2012 17:06 pm

Templar pisze: No właśnie, fail, fail, fail i wybrali Silvestriego, dzięki czemu mamy epic fail :mrgreen:

chyba u Ciebie w domu bo jak dla mnie to najlepszy komiksowy ost :) .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Templar

#115 Post autor: Templar » pt cze 22, 2012 17:11 pm

bladerunner22 pisze:chyba u Ciebie w domu bo jak dla mnie to najlepszy komiksowy ost :) .
To muszę mieć duży ten dom :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#116 Post autor: Wojteł » pt cze 22, 2012 17:16 pm

bladerunner22 pisze:
Templar pisze: No właśnie, fail, fail, fail i wybrali Silvestriego, dzięki czemu mamy epic fail :mrgreen:

chyba u Ciebie w domu bo jak dla mnie to najlepszy komiksowy ost :) .
Litości... Silvestri by zrobił świetny score do kapitana, jakby mu to zaoferowali 20 lat temu, teraz to on nie pisze muzyki nawe na pół gwizdka, zwyczajnie ma wyjebane.

A Francuz piszacy muzę dla Kapitana Ameryki... temat by brzmiał chyba tak "Rozkręcamy się, już, już, o w mordę, idą NIemcy, PODDAJEMY SIĘ!" :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#117 Post autor: Koper » pt cze 22, 2012 20:11 pm

Tzn. że jakby pisał Włoch to by brzmiał w końcówce "...nawiewamy do burdelu?" :D

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#118 Post autor: Wojteł » pt cze 22, 2012 21:31 pm

To by brzmiał "burdello bum-bum" :D
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#119 Post autor: Adam » pt cze 22, 2012 22:49 pm

Obrazek

Slayer qwaaaaa!! :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#120 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 23, 2012 19:43 pm

Trochę się sytuacja uspokoiła to mogę się wypowiedzieć. Specjalnie omijałem ten temat i forum. Na BBC leciał dokument, w którym Sol Campbell w związku z ogłoszeniem, że Hans Zimmer komponuje muzykę do nowego "Supermana" odradzał wszystkim fanom Hansa wchodzenie na forum.Co też uczyniłem. :wink:

Ja sam nie wiem co o tym angażu sądzić :? Ale raczej się nie cieszę. I to nie dlatego, że Zimmer skomponuje złą muzykę, tylko dlatego, że ten projekt jest mu niepotrzebny i wziął go tylko ze względu na Nolana. Za "Supermanem" nigdy nie przepadałem, a i ten film i to reżyserowany przez mistrza slowmotion i assshotów Zacka Snydera mnie nie przekonuje. Co najgorsze teraz będą ciągłe porównania z tematem Williamsa i w sumie dyskusja będzie powtórką z niekończących się porównawczych dyskusji przy "Batmanach".

W sumie to już wiadomo dlaczego Zimmer nie komponuje do "Lone Rangera" i "The Pacific Rim", gdzie zdecydowanie chętniej bym go widział. Ale tak to jest jak ktoś nie potrafi powiedzieć "nie".
I wiedzcie, zapewne sam Zimmer jest równie niezadowolony i ma większe obawy od Was co do tego projektu.
Tym bardziej jestem w mocnym szoku wypowiedzi Tomka, który jak dobrze wiemy za współczesnym napuszonym Zimmerem nie przepada i zdecydowanie wolał kiedy ten tworzył przyjemniejsze małe scoreczki w swoim garażu. Gdyż akurat Tomek bardzo sensownie i używając wyważonych słów zareagował na ten angaż. Mój szacunek i podziękowania za takie zachowanie w tych trudnych czasach. :)

P.S. Desplat starał się o "Kapitana Amerykę" :?: :shock: Alexandre zdaje się być sympatycznym facetem, ale przy tym pomyśle chyba przesadził z francuskim winem, co najlepiej skwitował Wojtek. Żaden Amerykanin nie zgodziłby się, aby ich najbardziej patosowy bohater miał temat skomponowany przez Francuza, toż to zakrawa o kpinę. :? :shock: <koniec offtopa>
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Zablokowany