HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: HANS ZIMMER - SHERLOCK HOLMES 2: A GAME OF SHADOWS (2011

#106 Post autor: hp_gof » ndz lis 20, 2011 17:30 pm

Wawrzyniec pisze:A to niby czemu? :)
Żeby był święty spokój i mniej fanboyowskich nieobiektywnych zachwytów :twisted: Chociaż twoje wybitnie natchnione elaboraty są poniekąd urocze :mrgreen:
Wawrzyniec pisze:Ha i stosując Twoją taktykę, to teraz ja powinienem napisać, że będzie "niefajnie". Nie licz na to. :P
Jaką taktykę? My się ostatnio w pewnych sprawach nawet zgadzaliśmy :)
Wawrzyniec pisze:Możesz klikać na moim profilu jak chcesz? :wink: 8)
To jakaś forma podrywu? Tam nie ma co lubić. Tylko Williams, Zimmer, Morricone, Badelt, Elfman, Horner, Goldenthal, Scott (nienawidzę filmów gościa!), Nolan, Cameron, Lucas, Spielberg. Gdyby był Desplat... :P Nawet Twoje siostry nic nie pomogą, choć niewątpliwie są sympatyczne :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#107 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 20, 2011 17:37 pm

hp_gof pisze:Żeby był święty spokój i mniej fanboyowskich nieobiektywnych zachwytów :twisted: Chociaż twoje wybitnie natchnione elaboraty są poniekąd urocze :mrgreen:
Widzisz, a mimo to zdegradowano moją pozycję głównego fanboya. :P
hp_gof pisze:To jakaś forma podrywu? Tam nie ma co lubić. Tylko Williams, Zimmer, Morricone, Badelt, Elfman, Horner, Goldenthal, Scott (nienawidzę filmów gościa!), Nolan, Cameron, Lucas, Spielberg. Gdyby był Desplat... :P Nawet Twoje siostry nic nie pomogą, choć niewątpliwie są sympatyczne :mrgreen:
Żaden podryw, za to widzę, że ktoś już potajemnie lookną na mój profil. :wink: Dałbym przysiąc, że mam jeszcze Kawaia wpisanego wśród ulubionych kompozytorów. :? A filmy Scotta są świetne (nie wszystkie naturalnie), a niektóre wybitne. I na pewno zgodzi się z moją opinią pewien forumowicz z avatarem Scotta. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#108 Post autor: hp_gof » ndz lis 20, 2011 17:45 pm

Wawrzyniec pisze:Żaden podryw, za to widzę, że ktoś już potajemnie lookną na mój profil. :wink:
Potajemnie? Ja tu już dawno zinwigilowałem wszystkie profile wszystkich, których się dało, żeby wiedzieć z kim mam do czynienia :mrgreen:
Wawrzyniec pisze:Widzisz, a mimo to zdegradowano moją pozycję głównego fanboya. :P
Ja nadal nie zauważyłem, co muaddib_dw takiego pisze, że jest fanboyem No 1 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#109 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lis 20, 2011 17:54 pm

Np. protestuje przeciw prostemu faktowi, że Williams kopiuje czasem klasykę.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#110 Post autor: Koper » ndz lis 20, 2011 18:01 pm

Paweł Stroiński pisze:Po drugie, tematu Hansa już nie pamiętałem następnego dnia.
Ciekawe czemu Wawrzek tego już nie skomentował :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#111 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lis 20, 2011 18:05 pm

Za to kumpel, u którego mieszkałem i który był ze mną na sesji, wyciągnął fotkę nut i zaczął grać ten temat na gitarze. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#112 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 20, 2011 18:22 pm

Ha i jednak wyszło na moje. :mrgreen: Ale i tak ta dyskusja jest na razie dyskografii Batesa warta, gdyż i tak score się nie ukazał i jedyną osobą, która ma jakieś o nim pojęcie jest Paweł, który zresztą jest związany mową milczenia. Poczekamy do premiery, to już niedługo i wtedy się pozachwycamy. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#113 Post autor: Koper » ndz lis 20, 2011 18:24 pm

Co wyszło na Twoje? Bo skoro największy fanboj (po Tobie) Hansa o super ekstra zajebistym temacie zapomniał dzień po sesji nagraniowej to chyba jednak ów temat nie jest aż taki super ekstra zajebisty. :P No ale o wszystkim przekonamy się za czas jakiś.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#114 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 20, 2011 18:34 pm

Dokładnie za miesiąc. :) Planuję się nawet wybrać na pokaz przedpremierowy jeszcze przed świętami. Mam nadzieję, że byłem grzeczny tego roku, gdyż liczba prezentów jakie chce dostać ciągle rośnie. I naturalnie soundtrack Zimmera, jest wśród tych oczekiwanych prezentów. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#115 Post autor: Mystery » wt lis 22, 2011 23:57 pm

Klipy
http://www.cinemamusica.de/1696/sherloc ... em-streich
Na pierwsze pytanie mogę odpowiedzieć. Z tematu z pierwszej części Hans skorzystał minimalnie.
To dlaczego gra w co trzecim klipie :P :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#116 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 23, 2011 00:57 am

Hm, czasowo tracklista zupełnie inna od tej którą zapodałem i którą ktoś inny zapodał, zapodając ją w necie. :? Nie ważne, mniejsza o to. OK, to teraz zaczyna się ten czas. Są klipy, pierwsze reakcje, pierwsze przedwczesne oceny i ja, który spróbuje wytrwale dotrwać do filmowego seansu i który jest teraz łatwym obiektem do przeróżnych zaczepek i ataków. Będzie ciężko, ale postaram się wytrzymać. :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#117 Post autor: Adam » śr lis 23, 2011 09:51 am

postanowiłem nie słuchać klipów, ale chętnie poczytam pierwsze opinie :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#118 Post autor: Mystery » śr lis 23, 2011 10:12 am

To pierwsza opinia będzie taka, że orkiestra brzmi niemal jak w czwartych piratach, ale nie ma co się za bardzo przejmować, bo lwia część to skoczne rumuńskie rytmy wykonane na skromniejszy skład. Ogólnie powinno być lepiej niż w jedynce, parę tracków zapowiada się ciekawe, ale wrażenia powinny być podobne (obawiam się nieco o oryginalność, bo już w tych krótkich klipach słychać pomruki wcześniejszych prac Hansa). Dla mnie wystarczy jednak by na to jakoś bacznie nie czekać, choć Ci co lubili pierwszą część powinni być zadowoleni. Dla każdego rozrywki zabraknąć nie powinno, nawet dla fanów opery czy techno coś się znajdzie :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#119 Post autor: Adam » śr lis 23, 2011 10:13 am

Mystery Man pisze:To pierwsza opinia będzie taka, że orkiestra brzmi niemal jak w czwartych piratach, ale nie ma co się za bardzo przejmować, bo lwia część to skoczne rumuńskie rytmy wykonane na skromniejszy skład.
:o to może Paweł nie na tej sesji był skoro tak skromniutko? ;-) :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#120 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 23, 2011 12:31 pm

Razem naliczyć się dało około 50 instrumentów w tej orkiestrze, licząc obie sesje (jednego dnia była blacha i smyczki, basowe tylko) na raz.

Dziwne te klipy jakieś. Wiem, że Hans nagrał jakąś kapelę blachy w Wiedniu

ODPOWIEDZ