Howard Shore - Hobbit
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Howard Shore - Hobbit
Podstawowa, więcej powiem jak będę miał.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Dziś wszyscy mówią, że Hobbit jest wtórny niesamowicie. Za trzy lata, jak już opadnie kurz hype'u i oczekiwań score'u dekady/stulecia itp., wszyscy będą się zachwycać jak to Shore jednolicie muzycznie (czyli w jedyny słuszny sposób) połączył cały świat filmów Jacksona
Inna sprawa: to pierwszy score w trylogii. Może bardziej obiektywne będzie ocenienie Shore'a za ok. 1.5 roku, kiedy wyjdą wszystkie 3 ścieżki, jako że materiał w jedynce może być w pewnej mierze tylko fundamentem pod kolejne soundtracki.
Inna sprawa: to pierwszy score w trylogii. Może bardziej obiektywne będzie ocenienie Shore'a za ok. 1.5 roku, kiedy wyjdą wszystkie 3 ścieżki, jako że materiał w jedynce może być w pewnej mierze tylko fundamentem pod kolejne soundtracki.

- lis23
" Drużyna Pierścienia " też była pierwszą częścią trylogii a muzyka jest tam najlepsza.Tomek pisze:Dziś wszyscy mówią, że Hobbit jest wtórny niesamowicie. Za trzy lata, jak już opadnie kurz hype'u i oczekiwań score'u dekady/stulecia itp., wszyscy będą się zachwycać jak to Shore jednolicie muzycznie (czyli w jedyny słuszny sposób) połączył cały świat filmów Jacksona![]()
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bo tam dopiero stworzył tematy i nie możesz powiedzieć, że to odgrzewany kotlet?lis23 pisze:" Drużyna Pierścienia " też była pierwszą częścią trylogii a muzyka jest tam najlepsza.Tomek pisze:Dziś wszyscy mówią, że Hobbit jest wtórny niesamowicie. Za trzy lata, jak już opadnie kurz hype'u i oczekiwań score'u dekady/stulecia itp., wszyscy będą się zachwycać jak to Shore jednolicie muzycznie (czyli w jedyny słuszny sposób) połączył cały świat filmów Jacksona![]()
Wg mnie najlepsze są "Dwie wieże". Nie pisałem o "najlepszości" tylko ewolucji materiału muzycznego/tematycznego, a fakt jest taki, że w Dwóch wieżach i Powrocie Króla słyszymy tematy stworzone w Drużynie a nie na odwrót, więc nie wiem gdzie tu fail.

ale taka jest prawda. drużyna jest najlepsza i nowatorska. a kto mu tu bronił tworzyć nowe tematy skoro połowa bohaterów jest nowa? oddzielmy wymóg trzymania się konwencji Lotra który był oczywisty, od tego że psokojnie mógł walnąć sporo nowych tematów, a część zaadoptować i ok, a nie iść po bandzie nie tworząc praktycznie nicPaweł Stroiński pisze:Bo tam dopiero stworzył tematy i nie możesz powiedzieć, że to odgrzewany kotlet?
NO CD = NO SALE
Obecnie główny temat na forum, a nie Danielosa nie widać, nie słychać.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
bo pewnie wygląda tak po odsłuchu:Kaonashi pisze:Obecnie główny temat na forum, a nie Danielosa nie widać, nie słychać.
NO CD = NO SALE
- lis23
Dokładnie, mógł zrobić tak, jak Williams w " Mrocznym Widmie " lub we " Więźniu Azkabanu ".Adam pisze:ale taka jest prawda. drużyna jest najlepsza i nowatorska. a kto mu tu bronił tworzyć nowe tematy skoro połowa bohaterów jest nowa? oddzielmy wymóg trzymania się konwencji Lotra który był oczywisty, od tego że psokojnie mógł walnąć sporo nowych tematów, a część zaadoptować i ok, a nie iść po bandzie nie tworząc praktycznie nicPaweł Stroiński pisze:Bo tam dopiero stworzył tematy i nie możesz powiedzieć, że to odgrzewany kotlet?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Utwory są podzielone i we właściwościach jest 320 kb. choć słychać, że utwory są podzielone a może ta muza tak będzie brzmieć, jako całość?
wychwyciłem też jakiś temacik, pojawia się on w utworach 1 i 4 i myślę, że jest to temat Thorina Dębowej Tarczy, przywódcy Krasnoludów.
wychwyciłem też jakiś temacik, pojawia się on w utworach 1 i 4 i myślę, że jest to temat Thorina Dębowej Tarczy, przywódcy Krasnoludów.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Jeden temacik Shore'a na 2 CD? Szał.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
nie interesuje mnie wydanie standardowe, nie robię reasercha, ale obawiam się że Lisu tu sieje propagandę - score nie wyszedł nawet na itunes (wyszedł?), i ten rip w 320 to zgrany i podzielony stream. a więc jak pisałem fake a nie 320 bo źródłowy stream był badziewny.
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Pewnie że fejk
Audio Details: 44100Hz, 320kbps VBR, webrip
Czekamyn a CDripa
Audio Details: 44100Hz, 320kbps VBR, webrip
Czekamyn a CDripa