THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER
Hej Lis temat wydał mi się kawałkiem wyrwanym z innego filmu
Co to było i jak to miało napędzić bohatera w oczach widza? Zwróć na to uwagę, że 90% widowni zwraca uwagę na muzę tylko podświadomie, może i więcej, stąd również postulat Pawła jest z bani, nie robi się interesów pouczając klienta, klient sam musi chcieć kupić
Najwyraźniej nie jest zainteresowany Rojowymi harmoniami w tym momencie rzeczywistości. Podły kapitalizm, ale co poradzisz, jest wybór, nikt nikomu na tego Pająka w ogóle nie każe iść do kina, chyba mi za dużo przeczeń wyszło
cheesy and childis to jest dokładny opis Hornerowych wysiłków, z naciskiem na cheesy 
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
O matko, znowu Zimmer + komiksowy superheros? Porypało ich do końca w tym Hollywoodku? 
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A jaki temat napędza do działania Nolanowskiego Batmana, skoro ja żadnego 9 poza tym zmarnowanym w BB ) nie pamiętam?.kiedyśgrześ pisze:Hej Lis temat wydał mi się kawałkiem wyrwanym z innego filmuCo to było i jak to miało napędzić bohatera w oczach widza? Zwróć na to uwagę, że 90% widowni zwraca uwagę na muzę tylko podświadomie, może i więcej, stąd również postulat Pawła jest z bani, nie robi się interesów pouczając klienta, klient sam musi chcieć kupić
Najwyraźniej nie jest zainteresowany Rojowymi harmoniami w tym momencie rzeczywistości. Podły kapitalizm, ale co poradzisz, jest wybór, nikt nikomu na tego Pająka w ogóle nie każe iść do kina, chyba mi za dużo przeczeń wyszło
cheesy and childis to jest dokładny opis Hornerowych wysiłków, z naciskiem na cheesy
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hans Zimmer i Spiderman
Niech odda to szybko komuś RCP, gdyż mnie zupełnie Zimmer do tego projektu nie pasuje. Nie wspominając już, że nie lubię Spidermana jako superbohatera, a tutaj szykuje się naprawdę komiksowa adaptacja bez jakże przeze mnie lubianego kija w tyłku.
Nie chcę Zimmera w tym filmie!
On ma się "Interstellar" zajmować, a nie jakimiś pierdołami. Mam nadzieję, że cichaczem jakoś z tego wyjdzie, tym bardziej, że ma komu oddać.
I błagam nie wracajmy do gdybania na tematami z Batmana. Przed wczoraj odświeżyłem sobie muzycznie całą trylogię. Muzyka jest świetna i tyle. Tylko, że taką świetną muzykę nie skomponuje się do takiego filmu:

Nie chcę Zimmera w tym filmie!
I błagam nie wracajmy do gdybania na tematami z Batmana. Przed wczoraj odświeżyłem sobie muzycznie całą trylogię. Muzyka jest świetna i tyle. Tylko, że taką świetną muzykę nie skomponuje się do takiego filmu:

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no śmiechu trochę z tego jestMarek Łach pisze:O matko, znowu Zimmer + komiksowy superheros? Porypało ich do końca w tym Hollywoodku?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Hej Lis nie wyjeżdżaj mi z Batmanem, ja tego nie lubię, może dwójkę trochę w roli ciekawostki, ja tylko MOS lubię, gdzie tam, ubóstwiam 
co ty chcesz udowodnić, że muza w gackach jest tak samo "obok" jak w pająku, pewnie masz rację
ale to brzmienie 
co ty chcesz udowodnić, że muza w gackach jest tak samo "obok" jak w pająku, pewnie masz rację
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wygadywałeś podobne rzeczy, gdy Zimmer dostał angaż do "Man of Steel". Efekty znamy.Wawrzyniec pisze:Niech odda to szybko komuś RCP, gdyż mnie zupełnie Zimmer do tego projektu nie pasuje. Nie wspominając już, że nie lubię Spidermana jako superbohatera, a tutaj szykuje się naprawdę komiksowa adaptacja bez jakże przeze mnie lubianego kija w tyłku.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Najpierw Thor, teraz spajdi, szkoda, bo w obu przypadkach liczyłem na rozwinięcie pomysłów z pierwszych części, a tak... no cóż zobaczymy co to będzie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale "Man of Steel" jest napuszony, także jako film, a tutaj szykuje się przekomiksowany, kiczowaty film. I jak już wspomniałem w 2014 roku jest "Interstellar" i na tym ma się Zimmer skoncentrować, a nie jakimiś pobocznymi projektami.DanielosVK pisze:Wygadywałeś podobne rzeczy, gdy Zimmer dostał angaż do "Man of Steel". Efekty znamy.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie uczysz się na własnych błędach i znowu mówisz "hop". 
Fe.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Weźmy takiego " Iron Mana " - co film, inny kompozytor i temat i co z tego, ze trójka ma fajny temat, skoro na długo on zapamiętany nie zostanie?
Horner miał szansę rozwinąć muzyczne uniwersum, zwłaszcza, że doszłoby mu pokaźne grono czarnych charakterów, a tak ...
Wawrzynoec - wolę już Zimmera niż jakąś jego lamę.
Horner miał szansę rozwinąć muzyczne uniwersum, zwłaszcza, że doszłoby mu pokaźne grono czarnych charakterów, a tak ...
Wawrzynoec - wolę już Zimmera niż jakąś jego lamę.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no przecież Hansik sobie całkiem dobrze z kiczem ostatnio poradził, trochę to automat był, ale daje nadzieję, tylko niech nie wpadnie na pomysł z super znanym kawałekiem Korsakowa jako tematem pająka http://www.youtube.com/watch?v=ucrKUO9FVfYWawrzyniec pisze:Ale "Man of Steel" jest napuszony, także jako film, a tutaj szykuje się przekomiksowany, kiczowaty film. I jak już wspomniałem w 2014 roku jest "Interstellar" i na tym ma się Zimmer skoncentrować, a nie jakimiś pobocznymi projektami.DanielosVK pisze:Wygadywałeś podobne rzeczy, gdy Zimmer dostał angaż do "Man of Steel". Efekty znamy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Lamy są fajne:

Ja chce lamy, lamy, lamy! Nie chce w tym projekcie Zimmera, a skoro nie ma Hornera, dajcie lamy, albo Briana, kogokolwiek, ale nie Zimmera. Mam nadzieję, że to się wszystko okaże być tylko lamą dziennikarską.

Ja chce lamy, lamy, lamy! Nie chce w tym projekcie Zimmera, a skoro nie ma Hornera, dajcie lamy, albo Briana, kogokolwiek, ale nie Zimmera. Mam nadzieję, że to się wszystko okaże być tylko lamą dziennikarską.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jeśli sam reżyser mówi o Zimmerze to chyba jednak nie do końca. 
Dobrze tak, temu Zimmerowi...
Dobrze tak, temu Zimmerowi...
Fe.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Dajcie już spokój, Elfman dawał radę w 90-tych grając na okrągłą taką samą muzę wymieniając tematy jedynie, to i Hansik radę da... wymieni ostinata i będzie nowy hero