THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER

#1006 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 19, 2013 14:16 pm

Hej Lis temat wydał mi się kawałkiem wyrwanym z innego filmu :) Co to było i jak to miało napędzić bohatera w oczach widza? Zwróć na to uwagę, że 90% widowni zwraca uwagę na muzę tylko podświadomie, może i więcej, stąd również postulat Pawła jest z bani, nie robi się interesów pouczając klienta, klient sam musi chcieć kupić :) Najwyraźniej nie jest zainteresowany Rojowymi harmoniami w tym momencie rzeczywistości. Podły kapitalizm, ale co poradzisz, jest wybór, nikt nikomu na tego Pająka w ogóle nie każe iść do kina, chyba mi za dużo przeczeń wyszło :) cheesy and childis to jest dokładny opis Hornerowych wysiłków, z naciskiem na cheesy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1007 Post autor: Marek Łach » pt lip 19, 2013 14:18 pm

O matko, znowu Zimmer + komiksowy superheros? Porypało ich do końca w tym Hollywoodku? :roll:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1008 Post autor: lis23 » pt lip 19, 2013 14:22 pm

kiedyśgrześ pisze:Hej Lis temat wydał mi się kawałkiem wyrwanym z innego filmu :) Co to było i jak to miało napędzić bohatera w oczach widza? Zwróć na to uwagę, że 90% widowni zwraca uwagę na muzę tylko podświadomie, może i więcej, stąd również postulat Pawła jest z bani, nie robi się interesów pouczając klienta, klient sam musi chcieć kupić :) Najwyraźniej nie jest zainteresowany Rojowymi harmoniami w tym momencie rzeczywistości. Podły kapitalizm, ale co poradzisz, jest wybór, nikt nikomu na tego Pająka w ogóle nie każe iść do kina, chyba mi za dużo przeczeń wyszło :) cheesy and childis to jest dokładny opis Hornerowych wysiłków, z naciskiem na cheesy :)
A jaki temat napędza do działania Nolanowskiego Batmana, skoro ja żadnego 9 poza tym zmarnowanym w BB ) nie pamiętam?.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1009 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 19, 2013 14:26 pm

Hans Zimmer i Spiderman :?: :shock: :? Niech odda to szybko komuś RCP, gdyż mnie zupełnie Zimmer do tego projektu nie pasuje. Nie wspominając już, że nie lubię Spidermana jako superbohatera, a tutaj szykuje się naprawdę komiksowa adaptacja bez jakże przeze mnie lubianego kija w tyłku.

Nie chcę Zimmera w tym filmie! :x On ma się "Interstellar" zajmować, a nie jakimiś pierdołami. Mam nadzieję, że cichaczem jakoś z tego wyjdzie, tym bardziej, że ma komu oddać.

I błagam nie wracajmy do gdybania na tematami z Batmana. Przed wczoraj odświeżyłem sobie muzycznie całą trylogię. Muzyka jest świetna i tyle. Tylko, że taką świetną muzykę nie skomponuje się do takiego filmu:

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1010 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 19, 2013 14:26 pm

Marek Łach pisze:O matko, znowu Zimmer + komiksowy superheros? Porypało ich do końca w tym Hollywoodku? :roll:
no śmiechu trochę z tego jest :) zanim dojdzie do premier to już może mi chwilowe hansik-fanboj-mode siąść :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1011 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 19, 2013 14:30 pm

Hej Lis nie wyjeżdżaj mi z Batmanem, ja tego nie lubię, może dwójkę trochę w roli ciekawostki, ja tylko MOS lubię, gdzie tam, ubóstwiam :)

co ty chcesz udowodnić, że muza w gackach jest tak samo "obok" jak w pająku, pewnie masz rację :P ale to brzmienie 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1012 Post autor: DanielosVK » pt lip 19, 2013 14:33 pm

Wawrzyniec pisze:Niech odda to szybko komuś RCP, gdyż mnie zupełnie Zimmer do tego projektu nie pasuje. Nie wspominając już, że nie lubię Spidermana jako superbohatera, a tutaj szykuje się naprawdę komiksowa adaptacja bez jakże przeze mnie lubianego kija w tyłku.
Wygadywałeś podobne rzeczy, gdy Zimmer dostał angaż do "Man of Steel". Efekty znamy. ;)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1013 Post autor: Mystery » pt lip 19, 2013 14:34 pm

Najpierw Thor, teraz spajdi, szkoda, bo w obu przypadkach liczyłem na rozwinięcie pomysłów z pierwszych części, a tak... no cóż zobaczymy co to będzie.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1014 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 19, 2013 14:36 pm

DanielosVK pisze:Wygadywałeś podobne rzeczy, gdy Zimmer dostał angaż do "Man of Steel". Efekty znamy. ;)
Ale "Man of Steel" jest napuszony, także jako film, a tutaj szykuje się przekomiksowany, kiczowaty film. I jak już wspomniałem w 2014 roku jest "Interstellar" i na tym ma się Zimmer skoncentrować, a nie jakimiś pobocznymi projektami.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1015 Post autor: DanielosVK » pt lip 19, 2013 14:38 pm

Nie uczysz się na własnych błędach i znowu mówisz "hop". :P
Fe.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1016 Post autor: lis23 » pt lip 19, 2013 14:38 pm

Weźmy takiego " Iron Mana " - co film, inny kompozytor i temat i co z tego, ze trójka ma fajny temat, skoro na długo on zapamiętany nie zostanie?
Horner miał szansę rozwinąć muzyczne uniwersum, zwłaszcza, że doszłoby mu pokaźne grono czarnych charakterów, a tak ...

Wawrzynoec - wolę już Zimmera niż jakąś jego lamę.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1017 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 19, 2013 14:41 pm

Wawrzyniec pisze:
DanielosVK pisze:Wygadywałeś podobne rzeczy, gdy Zimmer dostał angaż do "Man of Steel". Efekty znamy. ;)
Ale "Man of Steel" jest napuszony, także jako film, a tutaj szykuje się przekomiksowany, kiczowaty film. I jak już wspomniałem w 2014 roku jest "Interstellar" i na tym ma się Zimmer skoncentrować, a nie jakimiś pobocznymi projektami.
no przecież Hansik sobie całkiem dobrze z kiczem ostatnio poradził, trochę to automat był, ale daje nadzieję, tylko niech nie wpadnie na pomysł z super znanym kawałekiem Korsakowa jako tematem pająka http://www.youtube.com/watch?v=ucrKUO9FVfY :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1018 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 19, 2013 14:42 pm

Lamy są fajne:

Obrazek

Ja chce lamy, lamy, lamy! Nie chce w tym projekcie Zimmera, a skoro nie ma Hornera, dajcie lamy, albo Briana, kogokolwiek, ale nie Zimmera. Mam nadzieję, że to się wszystko okaże być tylko lamą dziennikarską. :?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1019 Post autor: DanielosVK » pt lip 19, 2013 14:44 pm

Jeśli sam reżyser mówi o Zimmerze to chyba jednak nie do końca. ;)

Dobrze tak, temu Zimmerowi... :P
Fe.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1020 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 19, 2013 14:48 pm

Dajcie już spokój, Elfman dawał radę w 90-tych grając na okrągłą taką samą muzę wymieniając tematy jedynie, to i Hansik radę da... wymieni ostinata i będzie nowy hero :!: :P
Obrazek

ODPOWIEDZ