Wasz ulubiony superbohaterowokomiksowy score?
Re: Wasz ulubiony superbohaterowokomiksowy score?
Czym różnią się Batmany La-Li od Batmanów z boxu Elfman/Burton?Adam Krysiński pisze:Batman Returns 2CD La-La.
tym że w boxie E-B są krótsze, bo jest mniej muzy i mniej bonusów 

#FUCKVINYL
Zdecydowanie wybieram BATMANA we wszystkich odmianach!
Znajomość Batmana zaczęła się u mnie w dzieciństwie jak nasłuchiwałem Wojtka Żurniaka z "Głosu Ameryki" na falach krótkich. I tam po raz pierwszy słuchałem o szaleństwie jaki wywołała premiera pierwszej odsłony Tima Burtona. I cały czas leciało w tle "Bat Dance" Prince'a z dialogami. Później po kilku latach obejrzałem sam film (to były czasy kiedy nie było internetu, a premiery głośnych tytułów pojawiały się w kinach po 1-2 latach) i odkryłem temat główny Elfmana. To były cudo! Aż chciało się podkręcić potencjometr na maxa!
Jeżeli chodzi o Batmana Nolana, to również lubię ilustracje Zimmera/JNH.
Tak więc u mnie na przemian:
Batman Returns - Danny Elfman
The Dark Knight - Hans Zimmer & James Newton Howard
Jeśli chodzi o króla komiksowych scorów, to jest nim oczywiście Danny Elfman - po za Batmanem także warto przysłuchać się jego ilustracjom do Spider-Mana, Men In Black czy Hulka.
Znajomość Batmana zaczęła się u mnie w dzieciństwie jak nasłuchiwałem Wojtka Żurniaka z "Głosu Ameryki" na falach krótkich. I tam po raz pierwszy słuchałem o szaleństwie jaki wywołała premiera pierwszej odsłony Tima Burtona. I cały czas leciało w tle "Bat Dance" Prince'a z dialogami. Później po kilku latach obejrzałem sam film (to były czasy kiedy nie było internetu, a premiery głośnych tytułów pojawiały się w kinach po 1-2 latach) i odkryłem temat główny Elfmana. To były cudo! Aż chciało się podkręcić potencjometr na maxa!
Jeżeli chodzi o Batmana Nolana, to również lubię ilustracje Zimmera/JNH.
Tak więc u mnie na przemian:
Batman Returns - Danny Elfman
The Dark Knight - Hans Zimmer & James Newton Howard
Jeśli chodzi o króla komiksowych scorów, to jest nim oczywiście Danny Elfman - po za Batmanem także warto przysłuchać się jego ilustracjom do Spider-Mana, Men In Black czy Hulka.