Jaka to melodia? ODCINEK 5: Creature Walks Among Us

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#931 Post autor: Koper » pn gru 27, 2010 16:53 pm

Na litość boską, Bucholc, oczywiście że nie jest i ani mi w głowie cytowanie dokładne, toż specjalnie przejaskrawiłem, by ukazać sedno problemu. :P Zresztą ta podpowiedź, którą podałem jako niby przykład jest jednoznaczna. Wystarczy znaleźć odpowiednie statystyki i sprawdzić jakie kraje zajmują czołowe 20 miejsc na liście. Voila. Ale nie w tym rzecz.

Oczywiście, że zagadki zadane o złej porze są anulowane, gdyż mamy wtedy do czynienia z bezsprzecznym złamaniem punktu regulaminu:
- zagadki i podpowiedzi można publikować tylko między 16:00 a 24:00 każdego dnia
Tylko, że w przypadku tak błędnie zadanych zagadek reakcja następuje natychmiast a nie po 3 dniach, gdy zgadujący namęczą się z szukaniem.

natomiast w przypadku Mefisto mamy do czynienia z niejednoznacznością. Oczywiście byłoby lepiej, gdyby zamiast słowa "pan" Mefisto użył słowa "osoba" i wtedy nic by mu nie można zarzucić. A tak pozostaje kwestia interpretacji. A jako że naczelną zasadą prawa powinno być domniemanie niewinności, myślę że możemy uznać, iż Mefisto chciał dobrze i skończyć na pouczeniu go, iż następnym razem musi uważniej dobierać słowa do podpowiedzi no i zgodnie z regulaminem ukarać go karą porządkową w postaci jednego punktu karnego.

Swoją drogą postuluję wprowadzenie na przyszłość jeszcze innego punktu do regulaminu a mianowicie, by zagadki pochodziły z soundtracków, gdzie tytuły utworów są zapisywane w jakimś języku, którego pisownia oparta jest na alfabecie łacińskim. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#932 Post autor: Bucholc Krok » pn gru 27, 2010 17:08 pm

Koper pisze:Na litość boską, Bucholc, oczywiście że nie jest i ani mi w głowie cytowanie dokładne, toż specjalnie przejaskrawiłem, by ukazać sedno problemu. :P

Rozumiem, ale to sugeruje, że podaję mętne podpowiedzi przez co stracę dobre imię. Na to nie mogę się zgodzić. :)
Oczywiście, że zagadki zadane o złej porze są anulowane, gdyż mamy wtedy do czynienia z bezsprzecznym złamaniem punktu regulaminu:
- zagadki i podpowiedzi można publikować tylko między 16:00 a 24:00 każdego dnia
Ale w regulaminie nie ma zapisu o anulowaniu. :)
Tylko, że w przypadku tak błędnie zadanych zagadek reakcja następuje natychmiast a nie po 3 dniach, gdy zgadujący namęczą się z szukaniem.
No niestety, błąd wychodzi dopiero po odgadnięciu. To będzie trzeba jakoś zapisać. Żeby odgadującym nie przepadały punkty. Ale znowu z drugiej strony inni, którzy nie zgadli, bo było namącone, mogą mieć słuszne pretensje.
natomiast w przypadku Mefisto mamy do czynienia z niejednoznacznością. Oczywiście byłoby lepiej, gdyby zamiast słowa "pan" Mefisto użył słowa "osoba" i wtedy nic by mu nie można zarzucić. A tak pozostaje kwestia interpretacji. A jako że naczelną zasadą prawa powinno być domniemanie niewinności, myślę że możemy uznać, iż Mefisto chciał dobrze i skończyć na pouczeniu go, iż następnym razem musi uważniej dobierać słowa do podpowiedzi no i zgodnie z regulaminem ukarać go karą porządkową w postaci jednego punktu karnego.
Dobra, poczekamy co sam powie. Mnie tam nie zależy, żeby komuś kasować punkty czy zagadki, zwłaszcza odgadującym, którzy się naszukali.
Swoją drogą postuluję wprowadzenie na przyszłość jeszcze innego punktu do regulaminu a mianowicie, by zagadki pochodziły z soundtracków, gdzie tytuły utworów są zapisywane w jakimś języku, którego pisownia oparta jest na alfabecie łacińskim. :)
Postulat do dyskusji, ale sporo ciekawych pozycji może odpaść, które nie były "u nas" wydane.

Althazan w zasadzie może wrzucić swoją zagadkę, bo to już niczego nie zmienia.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#933 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 27, 2010 17:18 pm

Ja radzę dać tylko reprymendę Mefisto. Były święta i sami wiecie jak to jest :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#934 Post autor: Bucholc Krok » pn gru 27, 2010 17:23 pm

Jak? W święta mogą się płcie pomylić?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#935 Post autor: Koper » pn gru 27, 2010 17:26 pm

Biedny ten nasz Wawrzek jak mu się w święta płcie mylą. :D Budzi się rano po świętach w łóżku, patrzy kto z nim śpi, a tu zonk :D:D:D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#936 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 27, 2010 17:29 pm

Koper pisze:Biedny ten nasz Wawrzek jak mu się w święta płcie mylą. :D Budzi się rano po świętach w łóżku, patrzy kto z nim śpi, a tu zonk :D:D:D
Nie rozumiem. Niby z kim się budzą :? A zresztą mnie chodziło o Mefisto, któremu przez uroki świąt wkradła się ta nieuwaga.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#937 Post autor: Wojteł » pn gru 27, 2010 17:29 pm

i Wawrzek że tak powiem, znowu umoczony :D
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#938 Post autor: Koper » pn gru 27, 2010 17:30 pm

To po co się wtrąca z głupimi uwagami? :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#939 Post autor: Adam » pn gru 27, 2010 17:30 pm

Wawrzyniec pisze:A zresztą mnie chodziło o Mefisto, któremu przez uroki świąt wkradła się ta nieuwaga.
to uważaj żebyś przez nieuwagę się temu co nie trzeba nie wkradł :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#940 Post autor: Bucholc Krok » pn gru 27, 2010 17:39 pm

Panowie, ale może już bez offtopa..

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#941 Post autor: Adam » pn gru 27, 2010 17:41 pm

a Ty co Święty Józef? ze żłóbka wyszedłeś na pasterce i nauczasz? :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#942 Post autor: Bucholc Krok » pn gru 27, 2010 17:41 pm

A Tobie znowu odbija? :roll:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#943 Post autor: Koper » pn gru 27, 2010 17:50 pm

Toż zawsze mówiłem, że Bucholc ma takie nawyki klechy z wschodniej Polski :D;)
Ale już spokój. Czekamy na tego pijaka Mefisto i jego wyjaśnienia.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#944 Post autor: Mystery » pn gru 27, 2010 19:26 pm

Jeszcze nie tak dawno Koper tak bardzo chciał dyskwalifikować Mefisto :wink:

Co do zamieszania, Bucholc podliczaj punkty, Althazan wstawiaj zagadkę. Mefisto wybaczymy, bo sam przyznam, że dość zdradziecko się ta pani nazywa i kiedyś też myślałem, że to mężczyzna :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#945 Post autor: Koper » pn gru 27, 2010 19:31 pm

A teraz mu chcę odejmować punkty :D

ODPOWIEDZ