Hans Zimmer & Bleeding Fingers - HBO Harry Potter (TV)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: Hans Zimmer & Bleeding Fingers - HBO Harry Potter (TV)

#106 Post autor: Ghostek » czw wrz 03, 2026 13:07 pm

Mówta co chceta, ale ten trailer wygląda przefajnie. Zapowiada się dobry serial, ale jak będzie w rzeczywistości to się okaże.
Tylko jakoś średnio mi tu do tego świata kwiawiące paluszki pasują...
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#107 Post autor: Mystery » czw wrz 03, 2026 15:44 pm

Wygląda dobrze, aż za podobnie do filmów, ale o ile fabularnie, wizualnie i aktorsko mają tu pole do popisu, to muzycznie będzie brakować tej magii Williamsa i ciężko będzie paluszkom wyczarować tu coś kultowego, choć w Hansie nadzieja :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#108 Post autor: Adam » czw wrz 03, 2026 16:15 pm

Hans zrobi czołówkę która potrwa pewnie max 1 - 1,5 minuty i tyle go widzieli.. Po to Paluszki tam wcisnął.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#109 Post autor: lis23 » ndz wrz 20, 2026 20:38 pm

Zimmer o muzyce:
- Nie umiem pisać jak John Williams, ale nawet jeśli umiałbym, starałbym się być tak daleko od jego dzieła, jak to tylko możliwe. Wolę spróbować stworzyć coś oryginalnego. Kiedy robiłem Człowieka ze stali, czyli historię Supermana, przez trzy miesiące wątpiłem w siebie i mówiłem: „Nie wiem, nie mogę tego zrobić. Nie mogę tego zrobić, bo to John Williams. John Williams jest cholernie genialny. Genialny!”. W pewnym momencie Zack do mnie zadzwonił i spytał: „Mogę wpaść?”. Mówię mu, że w sumie to nic nie mam, a on od razu: „Będę we wtorek”. Do tego czasu wymyśliłem melodię, ale wciąż niesamowicie się martwiłem. Wtedy Zack powiedział mi coś naprawdę prostego: „Hans, to był tylko film. To jest tylko film”. To twórczo mnie wyzwoliło. To tylko film, a moje życie polega na tworzeniu muzyki do filmów. Robię to, bo to kocham. Kocham filmy i kocham się tym bawić.
https://naekranie.pl/aktualnosci/harry- ... 1789808388

Już się boję ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ