Harry Gregson-Williams - Gladiator 2 (2024)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Harry Gregson-Williams - Gladiator 2 (2024)
Bardzo dobra jest ta recenzja Tomka:
https://filmmusic.pl/recenzje/gladiator-ii/
Czytałem tekst z wielkim zainteresowaniem i teraz nawet jestem w stanie spojrzeć na ten score pod innym, bardziej przychylnym kątem. Największą wadą tej ścieżki i filmu pozostaje tytuł "Gladiator 2"! Gdyby film nazywał się "Denzel in Rome" to pewnie przychylniej bym do niego podchodził do niego (okay filmu klasy B), jak i do muzyki. A tak niestety nie jestem w stanie nie porównywać jej z arcydziełem Hansa Zimmera. Pod tym względem HGWu ma trochę podobnie ciężko jak przy remake'u Total Recall, gdzie też był oceniany przez pryzmat arcydzieła Goldsmitha. To nie jest zła muzyka, ale w starciu z Imperium Rzymskim Hansa Zimmera, niestety nie ma szans.
https://filmmusic.pl/recenzje/gladiator-ii/
Czytałem tekst z wielkim zainteresowaniem i teraz nawet jestem w stanie spojrzeć na ten score pod innym, bardziej przychylnym kątem. Największą wadą tej ścieżki i filmu pozostaje tytuł "Gladiator 2"! Gdyby film nazywał się "Denzel in Rome" to pewnie przychylniej bym do niego podchodził do niego (okay filmu klasy B), jak i do muzyki. A tak niestety nie jestem w stanie nie porównywać jej z arcydziełem Hansa Zimmera. Pod tym względem HGWu ma trochę podobnie ciężko jak przy remake'u Total Recall, gdzie też był oceniany przez pryzmat arcydzieła Goldsmitha. To nie jest zła muzyka, ale w starciu z Imperium Rzymskim Hansa Zimmera, niestety nie ma szans.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +

ARSF 1m03 Roman Invasion / 1m03As Rowing Drums 1 / 1m03Bs Rowing Drums 2 / 1m03Cs Battlements Drums (6:19)
ARSF 1m05a The Great Mourning / 1m05b Burning Bodies (2:23)
ARSF 1m06 Ostia (2:34)
ARSF 2m10 Baboon Fight / 2m11 Acacius Sees Lucilla (3:26)
ARSF 3m16 Lucius Recites Virgil (1:34)
ARSF 3m17 Roman Money (0:52)
ARSF 3m19 The Coup Plot / 3m20 The Filth of Rome (2:51)
ARSF 4m26 Acacius Speech (1:49)
ARSF 4m28 Rhino Charges (0:26)
ARSF 4m30 Defiance (1:57)
ARSF 4m31 Young Lucius / 4m32 As Soon as it is Safe (2:32)
ARSF 5m34 Macrinus Meets Lucilla (0:55)
ARSF 5m35 Lucilla Night Ride (1:00)
ARSF 5m36 Lucilla Meets Lucius (1:32)
ARSF 5m37c Lucius and the Doctor (1:15)
ARSF 5m38a Naval Battle / 5m38b Boarding the Ships (4:11)
ARSF 6m40 Let the Gods Decide (1:23)
ARSF 6m41A I was not Afraid (0:31)
ARSF 7m45 The Bargain (5:04)
ARSF 8m47 Now That I Have Found You (2:44)
ARSF 8m49 The Best Revenge (1:58)
ARSF 8m50a I Need You to Do This / 8m50b Doctor Riding 8m50c Maximus Ring (2:58)
ARSF 9m52a Echoes in Eternity / 9m52b War Real War (7:16)
ARSF 9m54 Water Fight (1:03)
ARSF 9m55a Dream is Lost / 9m55b What Say You (3:36)
ARSF 9m58 Resistance (0:56)
ARSF 9m59 Strength and Honor (2:07)
ARSF 9m59B Epilogue (1:59)
ARSF 9m60a-j Shes Lost (3:20)
Według Tarantino, najlepszy film roku
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
A nie wg Nolana? Tarantino chwalił Jokera 2. No chyba, że masz jakieś potwierdzające linkiWedług Tarantino, najlepszy film roku
Who cares, jeden i drugi gada bzdury w tym przypadku.
NO CD = NO SALE
Sianie dezinformacji obchodzi 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bardziej bym uwierzył że wg Tarantino. On lubi takie pulpowe kino klasy B, a to niestety nie jest niczym więcej. Taka tanio wyglądająca podróba jedynki. A że kosztowała w cholerę hajsu, to człowiek może się zastanawiać co się z nim stało. Scott zakopał walizki z kasą na film gdzieś w Maroko i za 100 lat będą tego szukać jak złotego pociągu pod Wałbrzychem.
Tylko zamiast drętwych przemów Mescal powinien rzucać tekstami jak nie przymierzając Arnie w Commando, a muzyka to powinny być jakieś piosenki sprzed paru dekad i wtedy nawet szło by się na tym absurdzie dobrze bawić.
Score w filmie zasadniczo nie przeszkadza, ale człowiek zwraca na nią uwagę tylko gdy HGW cytuje tematy Hansa no i na "Now we are free" przy napisach.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Scott w wywiadach promujących Gwiazdozbiór Psa już oficjalnie dissuje Mescala
mówiąc, że G2 był chujowy dlatego, bo Mescal był za mało przypakowany do roli i źle zagrał i dlatego zrejectował go na Elordiego w nowym filmie
#fuckinlogic
#fuckinlogic
NO CD = NO SALE
- MichalP
- Zdobywca nieistotnych nagród
No i w pewnym sensie ma racje. Przeciez sie nie podlozy mowiac, ze scenariusz byl wujowy i w ogole bez sensu krecil ten film 
Po klęsce Gwiazdozbioru za rok będzie tak mówił o Elordim 
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Jest dementi:
https://naekranie.pl/aktualnosci/paul-m ... 1788326729
To oczywiście nie musi oznaczać, że „czegoś nie było na rzeczy”, wszystko jest przecież możliwe. Ale jakże fajnie by było, gdyby także na forach internetowych trzymać się sprawdzonych źródeł, zamiast powoływać się na serwisy, które powielają plotki.
https://naekranie.pl/aktualnosci/paul-m ... 1788326729
To oczywiście nie musi oznaczać, że „czegoś nie było na rzeczy”, wszystko jest przecież możliwe. Ale jakże fajnie by było, gdyby także na forach internetowych trzymać się sprawdzonych źródeł, zamiast powoływać się na serwisy, które powielają plotki.
Przecież ta wypowiedź była dosłownie na wszystkich filmowych portalach.
NO CD = NO SALE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Jaka wypowiedź?
Sam Scott w niedawnym wywiadzie dla „Empire”, właśnie pod premierę „Gwiazdozbioru Psa”, zapewnił, że dobrze mu się pracowało z Mescalem i początkowo zakładał, że to właśnie on zagra w "Gwiazdozbiorze...". Mescal był jednak zajęty przygotowaniami do roli Paula McCartneya.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Poza tym, myślę, że gdyby to Scott palnął w wywiadzie, to sam osobiście by się od tego odciął w razie czego i nie wysyłał do tego agenta