FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#6316 Post autor: Mystery » śr lip 01, 2026 11:53 am

Podałem link do obszernej relacji i załączyłem 3 wykonania nagrane z widowni. Jak dla mnie brzmi i wygląda dobrze, lepsze to od tej muzyki filmowej co gra tam ten grubas z yt :P

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#6317 Post autor: Michał Turkowski » śr lip 01, 2026 12:53 pm

Adam pisze:
śr lip 01, 2026 11:15 am
czy fajne to się dowiemy z opinii, bo wszystko zależy kto to będzie wykonywał i w jakim liczebnym składzie - przypomnę że nie tak dawno była afera w dwóch krajach o koncertach muzyki z LOTR gdzie skończyło się tym, że ludzie wychodzili w trakcie koncertu i żądali zwrotu biletów, aż otarło się to o oficjalny management Shore'a, który na swoim peju dał posta, że nie licencjonuje tych koncertów i żeby uważać na co się kupuje bilety.

jest plaga naciągania na takie koncerty również w Polsce, te wszystkie "koncerty przy świecach" itd, siedzi 3 studentów na krzyż i fałszuje na scenie, a ludzie za to płacą.

Adam, a jak to było z LOTRem i gdzie? Bo pamiętam że jeszcze kiedyś jak miałem FB, to kilka lat temu mocno reklamowana była Drużyna Pierścienia Live to the Picture u nas w PL ale jakoś chyba nic z tego nie wyszło?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6318 Post autor: Adam » śr lip 01, 2026 13:35 pm

to było w trakcie pandemii w Holandii i Niemczech i nie dotyczyło wersji Live In Concert, a składankowych koncertów.
zresztą ta sama firma u nas też je robiła choćby w krakowskim ICE.
czy się odbyły u nas, to nie wiem.
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ