FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#6286 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 04, 2026 13:44 pm

Jak pisałem, ja byłem na takim koncercie Hauschki w Berlinie i on na tym jednym fortepianie potrafi robić niesamowite rzeczy. Wkleja tam taśmy, wrzuca piłka do pingponga i ogólnie bawi się dźwiękiem, a więc może będzie bez fajerwerków i naturalnie wolałbym jego koncert muzyki filmowej, ale sądzę, że będzie ciekawie. A ten koncert Gary'ego Marlowe'a był niezły i byłby lepszy, gdyby Wojtek odważył się wtedy wejść na scenę i pobawić się na syntezatorze.
Adam pisze:
śr mar 04, 2026 13:35 pm
choć brakowało mi jednej rzeczy tylko - Blood Diamond w wersji z afrykańskimi solistami, która zabrzmiała w Polsce.
O szkoda, gdyż oceniając po Hollywood in Vienna z wielu lat temu, takie wykonanie byłoby super:

youtu.be/ITz0zWoSKpw

Co do JNH i osoby, która była w Wiedniu, to słyszałem jedynie krytykę, że bardzo krótkie te suity były.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6287 Post autor: Adam » śr mar 04, 2026 13:51 pm

Wawrzyniec pisze:
śr mar 04, 2026 13:44 pm
Co do JNH i osoby, która była w Wiedniu, to słyszałem jedynie krytykę, że bardzo krótkie te suity były.
niektóre krótkie, niektóre długie - koncert trwał grubo ponad 2h, także bez przesady... :)
na stronie FMF koncertu jest podany czas trwania aż 150 minut, więc cięzko to nazwać krótkim koncertem.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6288 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 05, 2026 13:14 pm

Rano, jeszcze ta FMFowa super duper aplikacja miała jakieś problemy, ale teraz podobno działa.

Obrazek

I największe pytanie, jakie sobie zadajemy to jest, jak rozumieć te niby VIP spotkania?

Obrazek

Jeszcze się tak nie zaglądałem, ale to brzmi głupio. Chyba, że całkowicie skopiowali program z Wiednia, gdzie też było spotkanie z JNH dla posiadaczy specjalnych biletów. Ale to co nie będzie paneli z kompozytorami? Plus jak panele, to pewnie znowu będą na Fabrycznej, z dala od centrum miasta?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6289 Post autor: Adam » czw mar 05, 2026 14:14 pm

Wawrzyniec pisze:
czw mar 05, 2026 13:14 pm
Rano, jeszcze ta FMFowa super duper aplikacja miała jakieś problemy, ale teraz podobno działa.
kupiłem 30 minut temu, 4 godz po starcie sprzedaży bez problemu przez stronę - nic sie nie wieszało, bilety w najlepszych miejscach dostępne (dalej na JNH 1/3 parteru wolne).
na co komu jakaś apka i napinanie się?
I największe pytanie, jakie sobie zadajemy to jest, jak rozumieć te niby VIP spotkania?
odpisali tam w komentarzu na FB - ci co kupią karnet, dostaną w nim jeszcze specjalną prywatną audiencje u jednej wybranej przez siebie gwiazdy w terminie innym niż spotkania otwarte.
imho super bonus, tym bardziej że nigdy tego nie było w karnetach, a przecież to kosztuje równy tysiąc złotych.

spotkania otwarte z kompozytorami dla "zwykłych" ludzi będą jak zawsze normalnie i też to napisali.
pytanie czy nie trafi się znów jakiś gbur jak Hurwitz czy McCreary...
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ