Polskie Soundtracki
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Polskie Soundtracki
Dlaczego od razu przepalać? Mnie się wydaje, że akurat mogą odnieść sukces? I też nie jest tak, że nie ma zapotrzebowania na tego typu produkcje.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Dokładnie tym bardziej, że jeden to film kinowy, a drugi to serial. Zresztą nie jest to domeną Polską, bo w USA istnieje nawet na to pojęcie - Twin Movies, czyli podobne filmy mające premierę w podobnym czasie jak np Królewna Śnieżka i Królewna Śnieżka i Łowca w 2012 czy Pinokio Disneya i ten od Del Toro w 2022.
Wcale mi to nie przeszkadza, że jednocześnie mieliśmy dwa Dywizjony 303 i dwa razy Piłsudskiego z Legionami wprowadzane w odstępie 2-tygodniowym, a w tym roku dwie Lalki. Jeszcze sama TVP chce do tej rywalizacji wrócić i przygotowuje Teatr TV, gdzie Wokulskiego zagra Marcin Bosak. Każda produkcja jest inna.
Najstarszy przykład bliźniaczych filmów jaki mi przychodzi do głowy to Niebezpieczne związki z 1988 i Valmont z 1989. Ekranizacja tej samej powieści.
Najstarszy przykład bliźniaczych filmów jaki mi przychodzi do głowy to Niebezpieczne związki z 1988 i Valmont z 1989. Ekranizacja tej samej powieści.