Polskie Soundtracki
Re: Polskie Soundtracki
Wiadomo, że na jedno kopyto i zrzynka od kogoś innego, ale w odsłuchu mi się podoba.

Od wczoraj cyfrowo.
Tracklista:
1. Sentimental Value
2. The House
3. Childlike
4. Lighter and Lighter
5. Riksarkivet
6. Agnes
7. Rachel
8. Speaking to the Past
9. Gustav
10. Nora
Jeśli go nie wyrzucili/wyrzucą, to Targosz. Chwalił się tym już pół roku temu na swoim profilu.
A do wersji Netflixowej nie ma jeszcze oficjalnego infa/nikt sie nie wygadał.
A do wersji Netflixowej nie ma jeszcze oficjalnego infa/nikt sie nie wygadał.
NO CD = NO SALE
Patrząc po filmografii to chyba meh... A do serialu fajnie pasowałby ten od Znachora i Sami Swoi.
Co to za utwór w tym teaserze? Brzmi jak coś z biblioteki Maxa Richtera.
Spojrzenia Kamili Urzędowskiej jak zawsze wysoka klasa i przeszywają dreszczem.
Spojrzenia Kamili Urzędowskiej jak zawsze wysoka klasa i przeszywają dreszczem.
Bardziej mi to zabrzmiało jak nasz Abel.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ten on Paweł Lucewicz się nazywa i do komponowania polskiej muzyki filmowej się wyrywa.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Swoją drogą to żaden trailer, tylko same zbliżenia na głównych bohaterów, tj ich prezentacja.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bo to bardziej taki teaser, a nie trailer jest.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Teaser wykorzystujący pojedyncze ujęcia. Praktycznie same nieruchome kadry. Kamera Piotra Sobocinńskiego jr podczas kręcenia była w nieustannym ruchu. Sceny robione z dużym rozmachem i próbowano użyć dużo mastershotów.
Lucewicz pisze romantycznie i najbardziej pasuje do wersji filmowej.
Targosz bardziej do serialu Netflixa. Wersja z Drzymalską i z Schuchardtem nie trzyma się ściśle powieści Prusa. Tam są wymyślone alternatywne wydarzenia i wprowadzone nowe postacie. Wariacja luźno oparta na książce. Kamera Pawła Flisa głównie była stawiana statycznie i była bardzo rzadko w ruchu. To będzie teatr tv niż film.
Rozumiem, że producenci nam namieszają i wypuszczą obydwa dzieła w tym samym czasie, czyli koniec września. Dla Macieja Kawalskiego może być klęska frekwencyjna. Widzowie stwierdzą, po co mam przepłacać za bilet, skoro mam już premierę Netflixa. TVN będzie musiał od rana do wieczora trąbić na wszystkich swoich kanałach, że ich wersja jest tą prawdziwą i najlepszą na którą należy iść całymi rodzinami do kin.
Bój o dusze widzów tej jesieni może być ciekawy.
Lucewicz pisze romantycznie i najbardziej pasuje do wersji filmowej.
Targosz bardziej do serialu Netflixa. Wersja z Drzymalską i z Schuchardtem nie trzyma się ściśle powieści Prusa. Tam są wymyślone alternatywne wydarzenia i wprowadzone nowe postacie. Wariacja luźno oparta na książce. Kamera Pawła Flisa głównie była stawiana statycznie i była bardzo rzadko w ruchu. To będzie teatr tv niż film.
Rozumiem, że producenci nam namieszają i wypuszczą obydwa dzieła w tym samym czasie, czyli koniec września. Dla Macieja Kawalskiego może być klęska frekwencyjna. Widzowie stwierdzą, po co mam przepłacać za bilet, skoro mam już premierę Netflixa. TVN będzie musiał od rana do wieczora trąbić na wszystkich swoich kanałach, że ich wersja jest tą prawdziwą i najlepszą na którą należy iść całymi rodzinami do kin.
Bój o dusze widzów tej jesieni może być ciekawy.
Nikt nie pisze, że to trailer, nawet w nazwie jest teaser. Premiera we wrześniu, żeby szkoły dopisały, także jeszcze sporo czasu na postprodukcję i montaż prawilnego zwiastuna. A pojawienie się tej zapowiedzi to pewnie w związku z zbliżającym się superbowl