John Murphy & David Fleming - Superman (2025)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: John Murphy & David Fleming - Superman (2025)

#106 Post autor: lis23 » pn lip 14, 2025 10:54 am

W MCU "Avengers" było po czterech latach od pierwszego "Iron Mana", więc może i tu będzie to jednak przed 2030 rokiem? ;)
No i właśnie, co teraz z tym Supermanem? Może się potencjalnie pojawić w "Supergirl" ale bez sequela aktor będzie się po prostu starzał ... Taki Cavill miał chyba film co dwa lata jako Superman a na razie nie wiadomo, co planuje Gunn.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#107 Post autor: Paweł Stroiński » pn lip 14, 2025 13:15 pm

Czy przypadkiem Sgt. Rock właśnie nie wyleciał, bo Gunn uznał, że scenariusz jest beznadziejny?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#108 Post autor: Adam » pn lip 14, 2025 13:21 pm

Nie.

Daniel Craig i Guadagino by w życiu badziewnego scenariusza nie chcieli robić.
Poszło na pewno o kasę/procenty z wpływów/ilość kreatywnej wolności.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#109 Post autor: Paweł Stroiński » pn lip 14, 2025 13:39 pm

Tylko że Craig odszedł dość szybko z filmu. Plotki co prawda mówiły, że to przez brak sukcesu Queer (i artystycznego, i komercyjnego). Guadagnino odszedł z filmu też parę miesięcy przed oficjalnym anulowaniem, z tego, co kojarzę.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#110 Post autor: Adam » pn lip 14, 2025 13:40 pm

no więc właśnie - "kreatywne różnice" :) najczęściej to kasa albo ilość władzy nad finalnym kształtem filmu.
A Queer akurat był dobrze/bdb odbierany przez krytykę, i wszyscy mówili że Craiga okradli z nagród, ale fakt - film nie zarobił.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#111 Post autor: lis23 » wt lip 15, 2025 11:05 am

Nie uważacie, że film jest trochę ... zbyt klasyczny i staromodny? On bardzo przypomina wersję z lat 70.tych, jest podobnie campowy i bardzo komiksowy - oglądam teraz animowany serial "Moje Zycie z Supermanem" i czy taka wersja Człowieka ze Stali nie byłaby bliższa współczesnemu widzowi? Podobał mi się też nastoletni Iron Man i Marvel mógłby iść w tę stronę, żeby odświeżyć formułę.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#112 Post autor: kiedyśgrześ » wt lip 15, 2025 14:19 pm

Mystery pisze:
pn lip 14, 2025 10:19 am
Póki co nie ma większych planów na Ligę Sprawiedliwości i nie wydaję mi się, żebyśmy prędko dostali taki film. DC Gunna to ma być plan na 10 lat, który rozpoczął się w 2023, a JL może go wieńczyć, także może dopiero za 8 lat? :wink: W tym roku ma być jeszcze Peacemaker 2. W 2026 Supergirl i Clayface, a na HBO Lanterns, może Waller. Kolejne lata to The Authority, Batman: The Brave and the Bold, Swamp Thing, Teen Titans, Sgt. Rock, Paradise Lost, Booster Gold, Wonder Woman i dopiero później może Liga, no i nie należy zapominać o potencjalnych sequelach, np Supermana, bo jakoś nic się o nich nie mówi i co taki Corenswet ma teraz przepaść na lata?, taki drugi sezon Creature Commandos zapowiedzieli praktycznie z automatu.
plan na 10 lat :?: nie widzę tego patrząc po wpływach :D Supergirl i Clayface są w produkcji, czy w planach :?: jeśli w planach to jeszcze można skasować i skupić się na Universum Minecrafta :P
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#113 Post autor: lis23 » wt lip 15, 2025 14:25 pm

Tylko dlaczego mieliby skasować, skoro film się sprzedał?
Jest jeszcze "The Batman 2", który na pewno powstanie i mam nadzieję, że nowy Gacek w ramach uniwersum. A Minecraft może być przecież obok DC, Warner potrzebuje więcej marek, tym bardziej, że polski MAX/HBO MAX jest wielkim rozczarowaniem pod względem DC, bo nie ma wielu animowanych filmów i seriali a na anglojęzycznej wersji jest wszystko.
A co to na David Zaslav, CEO Warner Bros. Discovery? W rozmowie z New York Times przyznał, że ostatni weekend była dla niego "świetną zabawą", a wytwórnia przygotowuje się "do ataku".

DC było niewykorzystanym potencjałem do tej pory. Teraz mamy Jamesa Gunna i Petera Safrana, którzy mają dziesięcioletni plan. Supergirl została już nakręcona, a oni zaczynają pracować nad Batmanem i Wonder Woman.

Pokładam wielką i szczerą wiarę w kino. To najczystsza i najskuteczniejsza forma opowiadania historii.
https://naekranie.pl/aktualnosci/superm ... 1752587650

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#114 Post autor: qnebra » wt lip 15, 2025 19:41 pm

Przy Man of Steel WB dostało spazmów jak film nie zarobił miliarda i wpadli w panikę. Tu mam nadzieję, że będą mieć więcej cierpliwości i nawet jak będzie 'zaledwie' 700 mln po prostu zrealizują dalej cokolwiek tam rozpisano.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#115 Post autor: Ghostek » wt lip 15, 2025 19:44 pm

qnebra pisze:
wt lip 15, 2025 19:41 pm
Przy Man of Steel WB dostało spazmów jak film nie zarobił miliarda i wpadli w panikę. Tu mam nadzieję, że będą mieć więcej cierpliwości i nawet jak będzie 'zaledwie' 700 mln po prostu zrealizują dalej cokolwiek tam rozpisano.
W czasach MoS głównym źródłem dochodu był pochód kinowy. Teraz ciężar zarobku przechodzi na stronę VOD, streamingu, licencji wszelkiego rodzaju. Tych liczb się oficjalnie nie podaje, ale to jest gruby pieniądz mierzony w większym odstępie czasu. Także nawet jak Supcio uskrobie 700mln z BO, to będzie odtrąbiony sukces, bo z kin wyjdzie na plusie, a przed nim jeszcze długie, długie zarabianie i nabijanie kabzy Zaslavowi.
Obrazek

ODPOWIEDZ