Na pewno znacie z socjologii motyw ze zwrotnicą i pędzącym pociągiem. Zabawny się w coś podobnego, ale z kompozytorami. A mianowicie jesteście filmowcem, któremu Hollywood daje szansę życia. Macie nieograniczony budżet i dożywotni dostęp do najdroższych i najbardziej perwersyjnych hollywoodzkich imprez. Wielka kariera, Sex, Drugs and Rock'n'Roll są na wyciągnięcie ręki. Jedyny haczyk, to taki, że studio oferuje Wam tych kompozytorów do wyboru i kogo z nich wybieracie i dlaczego?
Między Hildur, Junkim, Balfe, Brygadą RR a Trapanese
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Między Hildur, Junkim, Balfe, Brygadą RR a Trapanese
Wrzuciłem tę ankietę w grupie Muzyka Filmowa na Facebooku. Ale dla tych, których tam nie ma, mogą tutaj zmierzyć się z tym trudnym zadaniem.
Na pewno znacie z socjologii motyw ze zwrotnicą i pędzącym pociągiem. Zabawny się w coś podobnego, ale z kompozytorami. A mianowicie jesteście filmowcem, któremu Hollywood daje szansę życia. Macie nieograniczony budżet i dożywotni dostęp do najdroższych i najbardziej perwersyjnych hollywoodzkich imprez. Wielka kariera, Sex, Drugs and Rock'n'Roll są na wyciągnięcie ręki. Jedyny haczyk, to taki, że studio oferuje Wam tych kompozytorów do wyboru i kogo z nich wybieracie i dlaczego?

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Re: Między Hildur, Junkim, Balfe, Brygadą RR a Trapanese
Oczywiście Balfe, pewnie tworzył bym jakieś Fantasy, a przy mrocznych materiach i dungeons and dragons pokazał że jak mu się chce to umie napisać coś czego z przyjemnością można posłuchać, a nawet zapamiętać pojedyncze melodie.
Z pozostałymi rozstał bym się bez żalu.
Z pozostałymi rozstał bym się bez żalu.

- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
No Wawrzyniec ale dales wybor. To trochę jak wybor pomiedzy dzumom a tyfusem
. Ale jak juz stawiasz pod sciana to ja stawiam na Trapanese. Za jego Oblivion, ktory mi sie bardzo podobal. W filmie robil dobry klimat a i na plycie bardzo chetnie do tego wracam. I mam wrazenie, ze w odpowiednich warunkach moglby zrobic cos ciekawego.
Z Balfem to mam ten problem, ze wiem dokladnie co on by zrobil i tego sie boje. Bo nawet jakby mu cos wyszlo to by to zarznal w miksie.

Z Balfem to mam ten problem, ze wiem dokladnie co on by zrobil i tego sie boje. Bo nawet jakby mu cos wyszlo to by to zarznal w miksie.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Cholera, o ile z pierwszą dwójką by się rozstało bez żalu, tak z pozostałą trójką jest dość spory dylemat.
Wziąłem Toma. Jak chce to potrafi napisać coś dobrego.
Wziąłem Toma. Jak chce to potrafi napisać coś dobrego.
Hildurka, bo jako jedyna z tego grona jest kobietą, co mogłoby się przełożyć na dalszą promocję filmu. Dostałbym od niej rzępolenie, które idealnie pasowałaby do mojej psychodramy w stylu Terence’a Malicka. Wziąłbym z tego kwadrans, a resztę i tak dopełniłbym Mozartem, Vivaldim i Beethovenem. Plus oczywiście piosenki w tle - od King Crimson do Pet Shop Boys.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
po ponad dekadzie na forum wybór skłaniający się bardziej ku wyrobnikom pomijając "oscarowych artystów" nie dziwi 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja sam postawiłem na Balfe, gdyż mimo wszystko sądzę, że z tych kompozytorów jest on najbardziej "elastyczny" i jeżeli bym na przykład poprosił o score w stylu "nowej przygody", to by go dostarczył. Tom Holkenborg ma kilka prac, które lubię, a wyi tutaj widziałbym szansę. Reznor i Ross musieliby mieć do pomocy Conrada Pope'a jak przy "Manku". A mimo, że lubię "Jokera" Hildur, to po przesłuchaniu "Haunting in Venice", trochę wątpię czy jest w stanie wyjść poza drony, albo zawodzącą wiolonczelę.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Dobry pomysł swordfish, zainspirowałeś mnie. Dać Holkenborgowi na temp-track Vivaldiego, Beethovena, Straussa, Mozarta i innych klasyków, po czym dodać dwa warunki, zero Brothers in Arms i zero Zimmera.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
swordfish pisze: ↑pn wrz 25, 2023 06:01 amHildurka, bo jako jedyna z tego grona jest kobietą, co mogłoby się przełożyć na dalszą promocję filmu. Dostałbym od niej rzępolenie, które idealnie pasowałaby do mojej psychodramy w stylu Terence’a Malicka. Wziąłbym z tego kwadrans, a resztę i tak dopełniłbym Mozartem, Vivaldim i Beethovenem. Plus oczywiście piosenki w tle - od King Crimson do Pet Shop Boys.
Gfycat Video - Click to Play