Czy w ostatnich paru latach coś poza Spanglish zasługiwało na nominację??
Zimmer znany jest z tego typu histerycznych opinii i wypowiedzi. Nie brałbym tego w ogóle na poważnie. Pewnie zażartował w tym radiu, a ktoś wyjął to z kontekstu i zrobił newsa pt. "Hans bojkotuje Oscary"Gosia pisze:Hans bojkotuje Oscary![]()
http://www.zisch.ch/navigation/top_main ... OID=239722
Mam takie dziwne przeczucie ze to ma cos wspolnego z tym ze przez ostatnich kilka lat to Oscary "bojkotowaly" Hansa
Dokładnie tak jak ja. Jak wypada w filmie? A kogo to obchodzifilm-o-znawca pisze:Moje "uwielbienie" dla tej muzyki NIE ma związku z filmem ... poprostu lubie jej słuchaćMarek Łach pisze: A co do tego Samuraja, to też kiedyś uważałem go za znakomity score, no ale to było kiedyś. Niestety film pokazuje, ...
A możePaweł Stroiński pisze:Inaczej. To nie Algren jest ostatnim samurajem. Ostatnim samurajem jest Katsumoto.
To historia Amerykanina odnajdującego się w Japonii, tyle.
Po ostatnim albumie kompilacyjnym "Film Music of Hans Z." tejże orkiestry, faktycznie strach się baćGosia pisze:Silva wyda skladanke muzyki z PotC nagranej przez CITY OF PRAGUE PHILHARMONIC/CROUCH END FESTIVAL CHORUS![]()
http://www.kochdistribution.com/catalog ... IL-CD-1241
strach sie bac
Tu chodzi głównie o to, że specyfika pewnych ścieżek dźwiękowych Zimmera po prostu nie nadaje się na tego typu kompilacje, gdzie orkiestra próbuje zastąpić elektronikę. Ale to jeszcze nic - najgorzej na tej kompilacji brzmią utwory, w które elektronika stworzona na nowo próbuje zaimitować elektronikę Zimmera, szczególnie tą klimatyczną z przełomu lat 80-ych/90-ych. Takie utwory jak "Days of Thunder" czy "Regarding Henry" brzmią poprostu żenująco. W ogóle dobór repertuaru jest tam wielce zastanawiąjący - na czele z utworami, których Zimmer w ogóle nie skomponował - "Vide Cor Meum" (obecny na poprzednich płytach Silvy, choćby Cinema Choral Classics - czyli wykorzystany tu za darmo) czy "Kyrie for Magdalene". Ten rok w muzyce filmowej jest wyjątkowo beznadziejny, i nawet taka kompilacja się nie obroniła...Paweł Stroiński pisze:Mówiłem ci, Tomek, by tego nie brać