Odrzucone ilustracje

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Odrzucone ilustracje

#31 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 31, 2020 13:17 pm

To Mefisto Disney/Marvel właśnie dodało Ci kolejny przykład do listy. W sumie mógłbyś zrobić też temat o filmach gdzie na miejsce kompozytora wskoczył Lorne Balfe ;)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#32 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 07, 2020 17:45 pm

Nie wiem, czy już było tutaj wspomniane i też nie wiem ile muzyki zostało napisane, ale czy Jóhann Jóhannsson nie miał komponować do "Mother" Aranofsky'ego? A w ostateczności w ogóle zrezygnowano ze ścieżki dźwiękowej.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
dougan
Nominacja do odkrycia roku

#33 Post autor: dougan » wt kwie 07, 2020 17:57 pm

Było o tym w jego temacie, napisał całą ścieżkę. Menedżer Jóhannssona spekulował, że może kiedyś wydadzą.
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2020 19:22 pm przez dougan, łącznie zmieniany 1 raz.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame

It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#34 Post autor: qnebra » wt kwie 07, 2020 19:14 pm

Pewnie wydadzą, szkoda zmarnować materiału. W ogóle Johann jest wyjątkowo aktywny jak na swój obecny status.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#35 Post autor: DanielosVK » wt kwie 07, 2020 19:55 pm

Wawrzyniec pisze:
wt kwie 07, 2020 17:45 pm
Nie wiem, czy już było tutaj wspomniane i też nie wiem ile muzyki zostało napisane, ale czy Jóhann Jóhannsson nie miał komponować do "Mother" Aranofsky'ego? A w ostateczności w ogóle zrezygnowano ze ścieżki dźwiękowej.
Dokładniej to było tak, że Jóhannsson napisał całą ścieżkę i ją zmontowali pod film. Po pierwszym obejrzeniu całości sam Jóhann zasugerował Aronofsky'emu "ej, słuchaj, w sumie to ten film by zyskał, jakby w ogóle nie było muzyki". Aronofsky mówił o tym wielokrotnie i był przy okazji na tyle zachwycony muzyką oraz postawą kompozytora, że chciał tę muzykę wydać. Jóhannsson bodajże rozważał przekomponowanie tego też jako opery, ale prawdopodobnie nie zdążył. Teraz temat ucichł, ale na pewno jest co wydać.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ