FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
To nie ja wywołałem temat Elfmana w tym wątku, więc nie ja fail xD
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Będzie "Elfman & Burton Chorale", mówię wam. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No dobra, jednak nie:
Imperium Słońca | Aurora | Blade Runner 2049 | Władca Pierścieni: Dwie wieże | Wiktoria | Edward Nożycoręki | Czarnobyl | Trzy kolory: Czerwony | Gdyby ulica Beale umiała mówić | Interstellar
BR2049, Czarnobyl i Interstellar to ostre wtf na tej liście.
Imperium Słońca | Aurora | Blade Runner 2049 | Władca Pierścieni: Dwie wieże | Wiktoria | Edward Nożycoręki | Czarnobyl | Trzy kolory: Czerwony | Gdyby ulica Beale umiała mówić | Interstellar
BR2049, Czarnobyl i Interstellar to ostre wtf na tej liście.

Fe.
Ja rozumiem, że w kościele są organy, stąd Interstellar, ale gdzie w tym scorze jest chór? 
PS. Co ciekawe, Dębicz będzie tam improwizował xD
http://fmf.fm/program/cinema-chorale-1

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
W Mountains. Tylko to kolejny przykład na to jak Hans i jego ziomki masakrują swoją muzę, że to ginie.hp_gof pisze: ↑śr gru 18, 2019 13:17 pmJa rozumiem, że w kościele są organy, stąd Interstellar, ale gdzie w tym scorze jest chór?

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No jest chór w tym score, ale nie gra wiodącej roli, więc zastanawiam się, co te muzyka robi na koncercie typowo chóralnym. 

Fe.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Chóru w Interstellar jest dużo, ale nie są to tradycyjne partie chóralne. To właśnie między innymi chór udaje fale morskie na początku i końcu score. W Mountains jest. Hans trochę bawił się na nagraniach (making-of score na blurayu pokazuje to dość dokładnie), na przykład kazał im się odwracać tyłem do mikrofonu.
Rok temu ten koncert był bardzo ciekawy. Odpowiadając na Twoje pytanie - rok temu był Obój Gabriela tylko na chór i dało radęDanielosVK pisze: ↑śr gru 18, 2019 13:39 pmNo jest chór w tym score, ale nie gra wiodącej roli, więc zastanawiam się, co te muzyka robi na koncercie typowo chóralnym.![]()

Oni tak rozkminiają ten koncert robiąc aranże nieoczywiste.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No wiem, bo sam byłem. Jakkolwiek nie mam nic do nietypowych aranży, ten Obój Gabriela to był trochę fail IMO - z Misji mają tyle pięknych kawałków z użyciem chóru, a musieli zaaranżować wcale nie-chóralny i to ten najbardziej sztampowy.Adam pisze: ↑śr gru 18, 2019 15:44 pmRok temu ten koncert był bardzo ciekawy. Odpowiadając na Twoje pytanie - rok temu był Obój Gabriela tylko na chór i dało radęDanielosVK pisze: ↑śr gru 18, 2019 13:39 pmNo jest chór w tym score, ale nie gra wiodącej roli, więc zastanawiam się, co te muzyka robi na koncercie typowo chóralnym.![]()
![]()
Oni tak rozkminiają ten koncert robiąc aranże nieoczywiste.

No i nie porównywałbym Misji do Interstellar, bo to zupełnie inny rodzaj aranży i melodyczności muzyki. Nie twierdzę z góry, że to będzie brzmieć źle, jestem nawet ciekaw jak to zaaranżowano, problem widzę gdzieś indziej. Po prostu muzyka filmowa jest pełna wspaniałych kawałków chóralnych i to również tych znanych, a oni idą w jakieś wymuszone aranże Blade Runnera 2049...

Fe.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Pewnie pomyśleli w kategorii popularności kompozytorów i filmów. Sam bym szczerze chciał usłyszeć partie chóralne z "The Hidden World" na żywo.DanielosVK pisze: ↑śr gru 18, 2019 16:16 pm
Po prostu muzyka filmowa jest pełna wspaniałych kawałków chóralnych i to również tych znanych, a oni idą w jakieś wymuszone aranże Blade Runnera 2049...
nie ma to nic wspólnego ani z tym, ani z tym. po prostu taki projekt graficzny całości logotypów w tym roku.
#FUCKVINYL
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
Jutro ogłaszają tylko Cinematic Piano ? koncert o 19 ? Oo