HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#1126 Post autor: hp_gof » sob kwie 04, 2015 13:15 pm

218 zeta mu wyszło.

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1127 Post autor: Cisek » sob kwie 04, 2015 17:46 pm

Adam pisze:nie zrozumiałeś :) miałem na boxie bezpośrednio naklejone, pod folią. stąd me obawy :P aaa do tego na tym filmiku na yt jest unboxing interstellar i jest tekturowa kartka, która też może być po francusku, a nie chcę tak :P oczywiście jeśli one będą na folii to mnie to wali :)
Aaaa ok, przepraszam. Niedopatrzenie.

Jako, że chwilowo wątek Zimmera stał się zagłębiem skarpetowych szafiarzy ( ;) ), to pozwolę sobie tu podzielić się dwoma sympatycznymi klipami z nieodżałowanego koncertu, o którego organizację w ostatniej chwili mam żal do całego świata i nie mogę przeboleć, że mnie to ominęło.

(Jeśli były wcześniej to z góry sorry za zawracanie gitary):

Pierwszy to oficjalny klip z kanału Warnera: https://www.youtube.com/watch?v=IIFd8NPCj-E

A tu nagranie spod pachy sceny dokowania LIVE: https://www.youtube.com/watch?v=ZdcRT4jxSDE

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1128 Post autor: Adam » sob kwie 04, 2015 21:28 pm

a był ktoś z PL na tym Interstellar Live w RAH?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1129 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 05, 2015 13:42 pm

Adam pisze:pytanie czy nie będzie miało na folii jakichś narodowych naklejek z tekstem po francusku :P
Nie będzie. :mrgreen:

Życzę wszystkim wesołych świąt!!! :D
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1130 Post autor: Adam » ndz kwie 05, 2015 19:30 pm

dajesz foty ziom! :D
#FUCKVINYL

hp_gof

#1131 Post autor: hp_gof » ndz kwie 05, 2015 22:28 pm

No menda się nawet nie pochwaliła! Foch!!!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1132 Post autor: Adam » pn kwie 06, 2015 10:39 am

Wawrzyn, czekamy !!!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1133 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 07, 2015 13:56 pm

Spokojnie, spokojnie na razie jeszcze rodzinnie i intensywnie spędzałem święta, więc nie miałem okazji zrobić zdjęć, ale je zrobię.
Ale jakby co w międzyczasie to zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim tekstem o "Interstellar", gdzie naturalnie dużo poświęcam Zimmerowi i roli jego muzyki. Nie musicie się zgadzać, ale liczę na Waszą życzliwość, gdyż sporo serca w niego włożyłem :)

http://film.org.pl/a/analiza/dlaczego-i ... yka-63530/

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1134 Post autor: Koper » wt kwie 07, 2015 16:37 pm

Wawrzek, sadomasochista, sam proponuje by się z niego napieprzać ;) ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

BLAKO
Parkingowy przed studiem nagrań

#1135 Post autor: BLAKO » wt kwie 07, 2015 18:12 pm

He he w życiu nie powierzyłbym naszemu rządowi zrobić jakiegoś VinylRip'a 11kHz częstotliwość próbkowania i oni chcą szukać niuansów rozmów. Audiofile :)

BLAKO
Parkingowy przed studiem nagrań

#1136 Post autor: BLAKO » wt kwie 07, 2015 18:15 pm

Ciekawe jak będzie brzmiał vinylrip z Interstellar - jak ktoś wpadnie na pomysł żeby go zrobić. Z The Dark Knight Rises brzmi nieźle. Oczywiście jakby to chciał zrobić ktoś z rządu to niech pamięta, że 24bit/96kHz :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1137 Post autor: Adam » wt kwie 07, 2015 21:24 pm

Wawrzyniec pisze:Spokojnie, spokojnie na razie jeszcze rodzinnie i intensywnie spędzałem święta, więc nie miałem okazji zrobić zdjęć, ale je zrobię.
Ale jakby co w międzyczasie to zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim tekstem o "Interstellar", gdzie naturalnie dużo poświęcam Zimmerowi i roli jego muzyki. Nie musicie się zgadzać, ale liczę na Waszą życzliwość, gdyż sporo serca w niego włożyłem :)

http://film.org.pl/a/analiza/dlaczego-i ... yka-63530/
z całym szacunkiem Wawrzyniec - grubo Cie tam punktują... nie przeczytałem i przeczytam dopiero w weekend bo za długie, ale nasuwa się pytanie czy wystarczy zerknąć na komentarze by wiedzieć że powtórzyłeś tam to, co tu na forum pisałeś sto razy nt.

szacun za tak ogromny tekst i chęci, nie oceniam tekstu, że Ci się chciało :P tylko czy to było Ci potrzebne... ?
#FUCKVINYL

Mefisto

#1138 Post autor: Mefisto » wt kwie 07, 2015 21:30 pm

Adam pisze:ale nasuwa się pytanie czy wystarczy zerknąć na komentarze by wiedzieć że powtórzyłeś tam to, co tu na forum pisałeś sto razy nt.
Wątpiłeś w to? :mrgreen: Swoją drogą artykuł ma błędny tytuł, bo nijak ma się do jego zawartości.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1139 Post autor: Adam » wt kwie 07, 2015 21:31 pm

wątpiłem dopóki nie przeczytałem jak go tam punktują po kolei.. troszkę pośmiewisko się z tego tekstu i autora tam robi...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1140 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 08, 2015 01:24 am

Adam pisze:z całym szacunkiem Wawrzyniec - grubo Cie tam punktują... nie przeczytałem i przeczytam dopiero w weekend bo za długie, ale nasuwa się pytanie czy wystarczy zerknąć na komentarze by wiedzieć że powtórzyłeś tam to, co tu na forum pisałeś sto razy nt.

szacun za tak ogromny tekst i chęci, nie oceniam tekstu, że Ci się chciało :P tylko czy to było Ci potrzebne... ?
Ten film polaryzuje i to dobrze. Jedyne co zauważyłem, że jak komuś ten film się nie spodobał to od razu musi wyrażać to z niesamowitą agresją. Dlatego też mocnymi i w dużej mierze hejterskimi komentarzami się nie przejmuję. Bardziej się np. przejąłem opinią Babucha, gdyż na swoim blogu profesjonalnie i merytorycznie podszedł do tematu. Nie zgodziłem się z nim, ale uszanowałem jego opinię.
Plus teoretycznie tekst otrzymał też ponad 70 lajków na Facebooku (nie na moim profilu, gdyż tam nieliczni zalajkowali i dziękuję im za to) na profilu KMF. A więc zawsze można pisać, że szklanka jest do połowy pusta, lub do połowy pełna.
Mefisto pisze:Swoją drogą artykuł ma błędny tytuł, bo nijak ma się do jego zawartości.
Niestety sam tytuł to już dodany od redakcji, ale nie zamierzam tutaj jakoś protestować. W sumie sam tekst sporo czekał, tylko skończyłem go niestety w grudniu, kiedy Interstellar schodził z ekranów i potem trochę sobie poleżał. I cieszę się, że się ukazał, nie ważne jaki jest odzew.
Ja się swojej opinii i moich odczuć nie wstydzę i film ten zasługuje na pozytywne, może i nawet hyper fanowskie opinie. Tez jako dobrą równowagę dla wszelakich hejterów i hejterstwa.
Plus wierzę, że Zimmerowi i Nolanowi ten tekst by się spodobał. :)

ODPOWIEDZ