do mojego w/w postu jeszcze jedno - zauważmy że nigdzie nie ma oficjalnego stanowiska Hansa i wytwórni że ten track będzie wydany w ogóle i w jakiej formie - to była tylko jego prywatna wiadomość do znajomego, którą ten znajomy opublikował na fanowskiej stronie w komentarzu (czy Hans jest zadowolony z takiego obrotu sprawy ze swoją odpowiedzią, to już inna sprawa, mnie to wali akurat, nie mój problem bo ja prywatnych rozmów z kompozytorami na net nie wklejam). I ja obstawiam że plan był taki - wiedzieli że tego nie wydadza fizycznie tylko dadza za darmo, standardowa edycja i kolekcjonerka miały wyjśc jednoczesnie ale im wyskoczył problem z boxem - wiec teraz siedzą cicho bo pół netu liczy że ten track będzie jednak w boxie i się napala by go kupic (nie wszyscy zainteresowani przeczytali info od Hybrida, co oczywiste). I ja stawiam że oni w momenci premiery boxu jednoczesnie wydadza za free to dokowania i będzie koniec historyjki. a że postąpienie tak z tym trackiem było ze strony Hansa chamską zagrywką wobec słuchaczy, nastawieniem na pr/marketing i szum, to już tylko jego prywatne morale. miał do tego prawo, ale ludzie teraz do wylewania żali mają dokładnie takie samo albo i większe.