Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Ja tylko przypomnę to co Ghostek zauważył już kilka lat temu. W ''X-Men First Class'' Jackmana też mamy dubstep jeżeli tropimy coś o zbliżonej stylistyce. Jest jeden czy dwa utwory w TASM 2 o bardzo zbliżonej intonacji do tego co Jackman zrobił w X-Menie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
"Bardzo" zbliżonej bym nie powiedział
- Wojteł
- John Williams
Super, siedziałem dzisiaj z 8 h przed finale i Fruity Loops, wchodzę na forum żeby już na to cholerstwo nie patrzeć a tu Tomek jakieś tutoriale z FLem wkleja
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na wstępie chciałbym podziękować Tomkowi, za wyjaśnienie. Teraz wiem o dubstepie, więcej niż chciałem wiedzieć
A co do lisa to wiadomo, że są tu ciekawe fragmenty, niektóre nawet dobre i ostatni utwór, akurat powinien się jemu spodobać. Ale też nie uważam, że te fragmenty prezentują aż tak wysoki poziom, aby nagle ktoś zapomniał o całej reszcie. Tym bardziej, że wiadomo elektronika była i Hornera, ale była też zapewne pokaźniejsza orkiestra i chyba tego brakuje lisowi. A zamiast tego mamy już wspomniany band.
No może, ale czy tylko dlatego, że niby to score tradycyjny to mi się nie podoba. Sam nie wiem i też nie chcę, akurat na "Spidermanie 2" sobie głowy łamać. A wiadomo, że wszystko zweryfikuje film, który jak na razie zapowiada się trochę jak "Batman i Robin" wśród Spidermanów.Paweł Stroiński pisze:Po części zaczynam rozumieć, dlaczego na zachodzie ten score tak przypadł do gustu i, być może, dlaczego tobie nie: Hans osadził ten score w bardzo tradycyjnej strukturze, choć film tutaj pokaże to dużo lepiej niż którykolwiek z albumów. Mamy więc z jednej strony najbliższy score takiemu, jakiego by chcieli tradycjonaliści, zawierający jednak dość odwagi i eksperymentów, by docenić kreatywne zapędy kompozytora.
Aha, czyli dlatego scrobblujesz ten score wyłącznie jako Hans Zimmer, pomijając Maginifecent Six.Paweł Stroiński pisze: Jasne, nie można nie doceniać Magnificent Six, ale tutaj nie będę powtarzał słów reżysera, który doskonale opisuje, kto co zrobił w książeczce. Generalne idee były Zimmera, ale każdy dołożył od siebie cegiełkę.
A co do lisa to wiadomo, że są tu ciekawe fragmenty, niektóre nawet dobre i ostatni utwór, akurat powinien się jemu spodobać. Ale też nie uważam, że te fragmenty prezentują aż tak wysoki poziom, aby nagle ktoś zapomniał o całej reszcie. Tym bardziej, że wiadomo elektronika była i Hornera, ale była też zapewne pokaźniejsza orkiestra i chyba tego brakuje lisowi. A zamiast tego mamy już wspomniany band.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Orkiestra w Spidermanie Hansa jest bardzo pokaźna. Naliczyłem ponad 110 osób. I jest pełny skład, razem z drewnem.
To, jak scrobbluje mi się Spiderman trzeba zrzucić na tagi Spotify. Ale tak to już jest... Według Spotify kompozytorem muzyki do Ostatniego samuraja jest Ostatni samuraj
O score'ach, gdzie jako kompozytor widnieje... dyrygent, nie wspomnę.
To, jak scrobbluje mi się Spiderman trzeba zrzucić na tagi Spotify. Ale tak to już jest... Według Spotify kompozytorem muzyki do Ostatniego samuraja jest Ostatni samuraj
O score'ach, gdzie jako kompozytor widnieje... dyrygent, nie wspomnę.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie przesadzałbym, "B&R" praktycznie nie ma fabuły, nie ma ciekawych postaci - tutaj wadą jest ponoć skupienie się na Peterze i Gwen i na ich normalnym, codziennym życiu, a to ma niewiele wspólnego z Batmanem z drugiej połowy lat 90-tych a jeżeli już to niektórym nie podoba się wygląd Electro, którego porównują do Mr. Freze - i tyle nawiązań do"B&R".Wawrzyniec pisze: A wiadomo, że wszystko zweryfikuje film, który jak na razie zapowiada się trochę jak "Batman i Robin" wśród Spidermanów.
A co do muzyki to będzie to jeden z nielicznych momentów, gdy muzyka będzie mi podczas seansu przeszkadzać - parę minut temu rozmawiałem ze znajomym, który nie lubi jak w filmach, np. o superbohaterach puszcza się w tle muzykę współczesną, współczesne piosenki, puściłem mu "My Enemy", nie był zachwycony, podobnie jak ja, mimo że muzykę Zimmera lubi ale nie taką .
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Lisu sieje dramat, a jak przyjdzie co do czego, to będzie z rozdziawioną paszczą chłonął cały film, łącznie ze sferą audytywną.
Nie pompujcie balona hejtu przed obejrzeniem, proszę was.
Nie pompujcie balona hejtu przed obejrzeniem, proszę was.
Bodajże najważniejszy dziennikarz Comic Book Movie właśnie tak nazwał ten film przyznając mu 2/5Wawrzyniec pisze:A wiadomo, że wszystko zweryfikuje film, który jak na razie zapowiada się trochę jak "Batman i Robin" wśród Spidermanów.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/ ... s/?a=98240
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Muszę obejrzeć, żeby uwierzyć, bo w tej chwili nie wyobrażam sobie nic gorszego niż tańczący Tobey Maguire.
- lis23
Trochę dłuższa recka:
http://www.filmweb.pl/reviews/Arachnefi ... wana-15731
recenzentom najbardziej przeszkadza postać Electro potraktowana z humorem:
fajnie że w kolejnej części uniwersum Pająka znowu się poszerzy, pojawi się zapewne Black Cat (którą w czwartej części poprzedniej serii miała grać Hataway) i nasz Pająk nie będzie już osamotniony;).
http://www.filmweb.pl/reviews/Arachnefi ... wana-15731
recenzentom najbardziej przeszkadza postać Electro potraktowana z humorem:
w sumie, jak można poważnie traktować gościa z piorunami na głowie? (komiksowa wersja Electro)Tutaj z kolei razi komediowy, slapstickowy niemal ton, w jakim prowadzony jest wątek Maksa Dillona/Electro (Jamie Foxx). Zanim zapanuje on nad elektrycznością, jest fajtłapowatym naukowcem z zaczesem, niemalże ekranowym bliźniakiem "Nutty Professora" Eddiego Murphy’ego. Takich rysowanych grubą, komiczną krechą postaci jest zresztą więcej – choćby wspomniany Rhino czy (kolejny) postrzelony naukowiec, niejaki doktor Kafka.
fajnie że w kolejnej części uniwersum Pająka znowu się poszerzy, pojawi się zapewne Black Cat (którą w czwartej części poprzedniej serii miała grać Hataway) i nasz Pająk nie będzie już osamotniony;).
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A niech mnie to rzeczywiście brzmi trochę jak Mister Freeze w wykonaniu Arnolda Schwarzeneggera. Plus patrząc na fotki Giamattiego to może być wesoło."It's my birthday....time to light the candles!"
Hathaway. Cóż całe szczęście, że nic z tego nie wyszło, tym bardziej, że zagrała i tak zdecydowanie ciekawszego i słynniejszego "kociaka".lis23 pisze:fajnie że w kolejnej części uniwersum Pająka znowu się poszerzy, pojawi się zapewne Black Cat (którą w czwartej części poprzedniej serii miała grać Hataway)
- lis23
Bo ja wiem?, .tam nawet nie padło imię "Catwoman", więc zagrała co najwyżej SelinęWawrzyniec pisze:
Hathaway. Cóż całe szczęście, że nic z tego nie wyszło, tym bardziej, że zagrała i tak zdecydowanie ciekawszego i słynniejszego "kociaka".
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zagrała Selinkę Kyle czyli Catwoman, a więc wszystko jasne. Plus Zimmer skomponował jeszcze piękną muzykę dla niej. Ah to były czasy, kiedy Hans Zimmer komponował wspaniałą muzykę. Rozmarzyłem się i już kończę offtopa.
- Wojteł
- John Williams
No, ten cudowny, rozbudowany temat Seliny to śmiało można postawić koło najlepszych dzieł Morricone czy Williamsa
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Słaba jest ta suita Seliny. Zajeżdża strasznie synthami. Te suity Zimmera często brzmią jak jakiś szkielet i intonacja jest strasznie niespójna. Nie rozumiem takiego podejścia. Suity mi się jakoś kojarzą z wersją koncertową a u Zimmera to taki koncept do dalszej pracy nad odpwiednim miksem i montażem pod daną scenę filmową. Najłatwiej jest oczywiście ziilustrowac te hollywoodzkie wątki według sprawdzonych reguł.Wojtek pisze:No, ten cudowny, rozbudowany temat Seliny to śmiało można postawić koło najlepszych dzieł Morricone czy Williamsa