Howard Shore - Hobbit
Re: Howard Shore - Hobbit
nie no ten koleś coś już osiągnął ale to przecież dalej gówniarz, ledwo 20 lat... do takich filmów powinno się brać "ciut" bardziej doświadczonych i zasłużonych twórców.. nie wiem co kierowało ich żeby akurat tego wybrać - takich jak on teraz jest pełno na rynku wśród tych młodych. ale jak móię, wiek nie jest wyznacznikiem, liczy się efekt końcowy, więc zobaczymy.
NO CD = NO SALE

Disc: 1
1. The Quest for Erebor
2. Wilderland
3. The House of Beorn
4. Mirkwood
5. Flies and Spiders
6. The Woodland Realm
7. Feast of Starlight
8. Barrels Out of Bond
9. The Forest River
10. Bard, a Man of Lake-town
11. The High Fells
12. The Nature of Evil
13. Protector of the Common Folk
Disc: 2
1. Thrice Welcome
2. Girion, Lord of Dale
3. Durin's Folk
4. In the Shadow of the Mountain
5. A Spell of Concealment
6. On the Doorstep
7. The Courage of Hobbits
8. Inside Information
9. Kingsfoil
10. A Liar and a Thief
11. The Hunters
12. Smaug
13. My Armor Is Iron
14. I See Fire performed by Ed Sheeran
15. Beyond the Forest

Disc: 1
1. The Quest for Erebor
2. Wilderland
3. A Necromancer (Bonus Track)
4. The House of Beorn (Extended Version)
5. Mirkwood (Extended Version)
6. Flies and Spiders (Extended Version)
7. The Woodland Realm (Extended Version)
8. Feast of Starlight
9. Barrels Out of Bond
10. The Forest River (Extended Version)
11. Bard, a Man of Lake-town (Extended Version)
12. The High Fells (Extended Version)
13. The Nature of Evil
14. Protector of the Common Folk
Disc: 2
1. Thrice Welcome
2. Girion, Lord of Dale (Extended Version)
3. Durin's Folk (Extended Version)
4. In the Shadow of the Mountain
5. A Spell of Concealment (Extended Version)
6. On the Doorstep
7. The Courage of Hobbits
8. Inside Information
9. Kingsfoil
10. A Liar and a Thief
11. The Hunters (Extended Version)
12. Smaug (Extended Version)
13. My Armor Is Iron
14. I See Fire performed by Ed Sheeran
15. Beyond the Forest
Piosenka:
https://soundcloud.com/yoonalee-1/i-see-fire-ed-sheeran
Trochę bida panieMystery pisze:Piosenka:
https://soundcloud.com/yoonalee-1/i-see-fire-ed-sheeran

Tracklista fajna.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ta piosenka to porażka. Myślałem, że po 1 cz. ogarną się z piosenką, a tutaj odwalili coś jeszcze gorszego. Piosenka Finna, mimo, że ze zmarnowanym potencjałem to miała jakąś duszę i jako taki klimat. To coś natomiast nie ma nic. Ani klimatu, ani chwytliwości, ani niczego... Mam tylko nadzieję, że score nie będzie prezentował się proporcjonalnie do piosenki.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Ta piosenka to jakiś żart ???
Co to kurwa jest ???
Co to kurwa jest ???
Bieda totalna, brzmi to jakby rzeczywiście jakiś amator nagrał coś na YouTube'a 

Niech sobie gra i śpiewa nie bronie mu ale czemu akurat w hobbicie eh...
Dopiero teraz zorientowałem się że wersja us ma inne pudełko. Czy będzie możliwość kupna wersji us w eu? W normalnej cenie? Jak to było rok temu?
Dopiero teraz zorientowałem się że wersja us ma inne pudełko. Czy będzie możliwość kupna wersji us w eu? W normalnej cenie? Jak to było rok temu?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
się cieszcie, że nie ma rapu albo disco.Michał Turkowski pisze:Ta piosenka to jakiś żart ???
Co to kurwa jest ???
Chociaż wtedy może by chociaż było zabawne.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
wersja w usa ma inne pudełko i wykonanie wnętrza oraz jakość papieru, ale tylko specjalna.Zak pisze:Dopiero teraz zorientowałem się że wersja us ma inne pudełko.
nie. nie było takiej możliwości. chyba że trafiłeś na sklep z eu, który sprowadzał z usa, to ok. [/quote]Czy będzie możliwość kupna wersji us w eu? W normalnej cenie? Jak to było rok temu?
NO CD = NO SALE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A moim zdaniem piosenka jest fajna, lubię takie klimaty - inna sprawa, czy pasuje ona akurat do tego filmu, ale były już takie przypadki, np. " My Funny Friends and Me " Stinga z " The Emperrors New Grove " Disneya
.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- bartex9
- Spec od additional music
Żenada! Jaaa, dlaczego?! Tak liczyłem, że Hobbit będzie powrotem do Śródziemia w wielkim stylu. A tu co? Shore mierny, pierwszy film średni, teraz ta piosenka tragiczna. Coraz mniej czekam na ten film niestety...
słucham tego songu już jakiś 15 raz dziś - na początku miałem mieszane uczucia. ale jest to bardzo fajny i udany kawałek, szczególnie gdy posłucha się tego w skupieniu i na dobrym sprzęcie (tym bardziej jak oryginał przyjdzie do domku). słuchałem z rok temu tej bestsellerowej płyty tego nastolatka i rzeczywiście chłop ma klasę i talent. w tym songu też to pokazał - dojrzała muza, dojrzały wokal, fajnie, że słowa nawiązują do jedynki. jako kawałek - super ballada. i niesłuszna krytyka. piosenka z jedynki podobała mi się też, ale też miała bardziej rozrywkowy charakter, no i od wieków czuję muzyczną miętę do działalności Finna.. natomist pod względem walorów i ambitności - uważam song z dwójki za lepszy.
ALE
problem jakiego się tu obawiam, to wartswa tematyczna w muzyce - przecież wszystkie piosenki miały odniesienie w scorze. co zatem z tego songu może być tematem w muzie Shore'a? ten song to najdelikatniejsza ballada nie tylko u tolkiena ever, ale w ogóle z filmowych ballad ostatnich lat... A jeśli tak, to będzie to najbardziej zmodyfikowany i przearanżowany temat z piosenki w historii tolkienowskich filmów. I to wtedy będzie słabe a temat z songu zostanie zabity.
ALE
problem jakiego się tu obawiam, to wartswa tematyczna w muzyce - przecież wszystkie piosenki miały odniesienie w scorze. co zatem z tego songu może być tematem w muzie Shore'a? ten song to najdelikatniejsza ballada nie tylko u tolkiena ever, ale w ogóle z filmowych ballad ostatnich lat... A jeśli tak, to będzie to najbardziej zmodyfikowany i przearanżowany temat z piosenki w historii tolkienowskich filmów. I to wtedy będzie słabe a temat z songu zostanie zabity.
Ostatnio zmieniony wt lis 05, 2013 19:49 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ja śmiem sądzić, że ta piosenka nie ma nic wspólnego ze scorem Shore'a. A przynajmniej mam taką nadzieję.
Fe.
hmm biorąc pod uwagę że Shore już położył częściowo lagę na dwójkę, to możliweDanielosVK pisze:Ja śmiem sądzić, że ta piosenka nie ma nic wspólnego ze scorem Shore'a. A przynajmniej mam taką nadzieję.

Ostatnio zmieniony wt lis 05, 2013 19:20 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Przecież ten kawałek muzycznie nie ma nic wspólnego ze Śródziemiem. Może się podobać komuś ogólnie, ale jako piosenka do Hobbita jest to zwykłe nieporozumienie.
Fe.