Abel Korzeniowski - A Single Man

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Abel Korzeniowski - A Single Man

#61 Post autor: hp_gof » czw wrz 05, 2013 19:30 pm

Ale wysyłkę mają dość tanią. I cenę płyty w normie. Za całość wyszło 6 dych. No ja wiem, że kiedyś w Media po 5 dych schodziło, ale teraz się wszędzie wyprzedało i ciężko dostać w dobrej cenie. Na różnych amazonach sama płyta zaczyna się od 14 euro w górę. W ogóle zdziwiłem się, że Silva ma Tamarę Drewe Desplata :P I też patrzę, że ma ten dziadowski pasek. Dobrze, że tej płyty nie potrzebuję :P W ogóle ty Adam będziesz na FMFie? Coś wspominałeś kiedyś, że nie, ale ja mam pamięć słabą. W sumie autograf Abla masz, tyle że na Koperniku.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#62 Post autor: Adam » czw wrz 05, 2013 21:14 pm

nie tylko na koperniku :P na fmf mnie nie będzie w czw na bank. ew szanse mam tylko na pt i sob, a na niedziele minimalne. staram się wykaraskać z delegacji.. a i tak się ciesze że akurat w tym roku akademie są ledwo tylko z 4 nazwiskami z tych 10, i to z tymi którzy mnie mniej interesują..
Ostatnio zmieniony czw wrz 05, 2013 21:27 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

hp_gof

#63 Post autor: hp_gof » czw wrz 05, 2013 21:27 pm

O. Czyli dobrze, że zdecydowałem się zostać na sobotę ;) Będą większe szanse na konfrontację z większą liczbą forumowiczów :mrgreen: Bój się ;)

hp_gof

#64 Post autor: hp_gof » pt wrz 13, 2013 16:06 pm

Adaś, a ten Twój Single Man Relativity to jak wygląda? Dzisiaj do mnie doszła płytka Silvy i jest tylko zwykła wkładka 4-stronicowa, a płytka jest cała czarna z białymi napisami. Bardzo skromne wydanie, ale jest. Plus zastanawia mnie jedna rzecz: utwór George's Waltz I i II jest opatrzony przypisem - additional score by Shigeru Umebayashi (to rozumiem), natomiast już utwory Variation on Scotty Tails Madeleine i Carlos mają dopisek performed by Shigeru Umebayashi. W dodatku motyw z Carlosa jest taki sam jak Clock Tick napisany przez Korzeniowskiego. Kto jest więc autorem Variation... i Carlosa? Czy performed by oznacza, że Umebayashi tylko te kawałki zaaranżował, wykonał? (ale jak wykonał? grał na instrumencie???). Tzn. ja wiem, że Scotty Trails Madeline jest Herrmanna https://www.youtube.com/watch?v=BxA5oGUPGuk i to jest taka reinterpretacja, ale Carlosa to kto w końcu napisał?
Dodatkowo mam pytanie (choć pewnie sobie zaraz w międzyczasie sprawdzę w necie) co konkretnie grali z Single Mana jak Umebayashi był na FMFie? I jakby ktoś mógł podsumować, czemu ich dwóch się wzięło za ten projekt, a nie jeden, bo już mi się nie chce szukać, to byłbym wdzięczny ;)
PS. No dobra, mam :) http://www.youtube.com/watch?v=atqaSJnH_PM - sam George's Waltz i do tego strasznie rozwolniony... Czyli wychodzi na to, że tylko ten utwór napisał kompletnie od podstaw.
PS2. Wychodzi na to, że Carlos też jest Herrmanna? Ale może ktoś wie o który utwór chodzi? http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=1105 Plus angaż Abla został dokonany w wyniku "problemów logistycznych" Shigeru, ok.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#65 Post autor: Adam » pt wrz 13, 2013 18:31 pm

wszystko jest to samo. wszystko to prawda. (dlatego nie raz mówiłem że krzywdzące jest mówić o tym scorze tylko w kategorii ablowego :P ) jedyne czym się rózni na gorsze wydanie relativity od silvy, to że jest z makulaturowego papieru - choć hipsterzy agro-eko mówią na niego chyba "recyklingowy". jest taki chropowaty i łamliwy.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ