TINKER TAILOR SOLDIER SPY - Alberto Iglesias

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: TINKER TAILOR SOLDIER SPY - Alberto Iglesias

#46 Post autor: Adam » sob sie 24, 2013 18:34 pm

byłeś np. we wrocławskiej? jak tak, to lepiej do krakowskiej nie wchodź bo pomyslisz że jestes w kraju 3 świata :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#47 Post autor: hp_gof » sob sie 24, 2013 18:37 pm

We wrocławskiej nie byłem, ale w takim razie przy najbliższej okazji zbadam sprawę. To przepraszam bardzo, jak się przedstawia ranking polskich filharmonii? I nadal się nie dowiedziałem na czym polega słabość krakowskiej filharmonii? Ktoś udzieli mi odpowiedzi na to pytanie? Wszystkie Krakusy na urlopach? :roll:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#48 Post autor: DanielosVK » sob sie 24, 2013 18:39 pm

Gdańska jest zajebista. Tylko trybuny za małe. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#49 Post autor: Adam » sob sie 24, 2013 18:54 pm

@hp - pogugluj sobie chocby wygląd sal to zobaczysz. krakowska filharmonia to ciut rozrośnięta sala gimnastyczna żywcem z podstawówki wzięta, fotele demoludy, malutko miejsc bo ledwo 600 pare, tu sie czas zatrzymał wsrodku na gierku, i nieustanne problemy finansowe o których mozesz poczytac chocby tu - http://www.dziennikpolski24.pl/pl/aktua ... skiej.html ten budynek się przez lata rozsypuje i grozi zawaleniem a były sytuacje wręcz komiczne jak z barei - http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1270 ... l_sie.html zeby pocieszyć, to nie są stare artykuły, niestety :P w dzisiejszych czasach i w porównaniu do innych sal w polsce to nie powinno byc juz klasyfikowane jako filharmonia bo to obraża porządne obiekty w tym kraju..
#FUCKVINYL

hp_gof

#50 Post autor: hp_gof » sob sie 24, 2013 19:23 pm

No fakt. A dziwi to zwłaszcza, że to Kraków. Łeeeeee, a wydawało mi się, że kupuję bilet na ekskluzywny inteligencki koncert w zajebistym miejscu :mrgreen: No ale spoko, przecież nie będzie aż tak źle :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#51 Post autor: Adam » sob sie 24, 2013 19:24 pm

wszystko się zgadza poza zajebistym miejscem :)
#FUCKVINYL

hp_gof

#52 Post autor: hp_gof » sob sie 24, 2013 19:29 pm

W drugim rzędzie będę widział tylko orkiestrę, może nie będzie tak źle :D Może jakiś ekran zamontują (o ile się ściana nie posypie w trakcie montażu :mrgreen: ) do wyświetlania fragmentów filmów i się będę gapił na Penelopę tudzież Oldmana :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#53 Post autor: Adam » sob sie 24, 2013 19:37 pm

ekran będzie o to się nie bój :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#54 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 24, 2013 20:14 pm

Dokładnie, wszystko pięknie widać na ekranie o ile tylko nie walą w niego światłami jak to się już parę razy na FMFie zdarzało. Najmocniej to walili na koncercie Kilara. Muzyka z "Draculi" i na logikę powinno być ciemniej, aby zrobić dobrą horrorową atmosferę. Ale zamiast tego lepiej skierować wszystkie reflektory na scenę, tak że na ekranie nic z urywków filmu Coppoli nie idzie zobaczyć. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#55 Post autor: Adam » sob sie 24, 2013 20:19 pm

ale to pretensje do świetlików a nie fmfowców :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#56 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 24, 2013 20:24 pm

Ale ktoś tych świetlików zatrudnił. Ale chyba nie z myślą, aby walić światłami po ekranie? Przy czym podobno t było tak specjalnie z myślą o telewizji, która ten koncert nagrywała. Przy czym potem widziałem urywki tego koncertu i tak samo jak na żywo, tak i w telewizji za ciul nie było widać tego Draculi na tym ekranie. :P
hp_gof pisze:A dziwi to zwłaszcza, że to Kraków.
E tam Kraków, koncert jest w Nowej Hucie, a nawet dokładniej w samej hucie. 8)

hp_gof

#57 Post autor: hp_gof » sob sie 24, 2013 20:30 pm

Koncert Iglesiasa jest w Filharmonii, bo sam Iglesias sobie tak zażyczył. Chciał mieć kameralne warunki, a nie koncert w wielkiej postindustrialnej hali ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#58 Post autor: Adam » sob sie 24, 2013 20:31 pm

i mamy kolejny fail Wawrzyńca :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#59 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 24, 2013 20:34 pm

E tam fail. Zapomniałem, że rzeczywiście Iglesias nie lubi industrialu. Cóż ten koncert i tak będzie tylko Elity i to przez bardzo duże E. Mnie raczej na nim nie będzie.

hp_gof

#60 Post autor: hp_gof » sob sie 24, 2013 21:05 pm

Wawrzyniec pisze:E tam fail. Zapomniałem, że rzeczywiście Iglesias nie lubi industrialu. Cóż ten koncert i tak będzie tylko Elity i to przez bardzo duże E. Mnie raczej na nim nie będzie.
A ja myślę, że może pojawić się też sporo pseudo-elity, czyli ludzi, którzy pójdą na ten koncert tylko ze względu na to, że "znają" i "lubią" filmy Almo oraz generalnie hiszpańskie klimaty, modne ostatnimi czasy ;) I jeśli nie znają specyfiki Iglesiasa, to mogą szybko usnąć. Może się okazać, że wybierze momentami bardzo kameralny repertuar dla koneserów, bo mu coś "odbije" (czy tak nie było z Fridą Goldenthala, przez którą ludzie wychodzili? :mrgreen: ) i będzie zonk. Z tym, że z filharmonii nie za bardzo "wypada" wyjść, więc zostaną. Oczywiście ja nie chcę uchodzić za eksperta ds. Iglesiasa, bo ja większości jego twórczości nie znam, a idę na ten koncert głównie dlatego, że znam i lubię filmy Almo plus muzykę ze Skóry i Objęć znam na pamięć plus Szpieg jako tako obił mi się o uszy plus wszystko co hiszpańskie mnie kręci plus plumkających klimatów się nie boję ;) Po prostu szkoda by było, żeby na koncert przyszli ludzie, którzy później będą się męczyć przez 2 godziny, bo nie byli świadomi twórczości kompozytora ;)

ODPOWIEDZ