RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
Re: RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
Tragedii w żadnym razie nie ma, ale równocześnie Ramin trochę zbyt mało się postarał, abym mógł go z aprobatą poklepać po plecach
. Poza trzema, max czterema utworami (z tytułowym kawałkiem i "Canceling the Apocalypse" na czele) nie mam specjalnej ochoty wracać do albumu, a jeśli już, to od połowy odechciewa mi się zagłębiać w muzyczny świat "PR". Myślę, że 2,5/5 to zasłużona ocena, ale z ostatecznym werdyktem wstrzymam się do seansu.

przesłuchałem tego i powiem tak - wiecie co jest najgorsze? to, że Morello chyba sobie tutaj jaja robi albo grał jedną ręką - przecież takie solówy to byle jaki amateur coverowiec z YT zrobiłby lepiej - kompletnie nic nie wnoszą, łopatologiczne, proste i niefunkcjonalne. to co miało być największą andrenaliną scoru - jest jednym z jego najbardziej rozczarowujących momentów. ogólnie album za długi. skrócić do 40 min i dałbym 4. poziom podobny co do MoSa, choć nie ma tu megakult tematu lotu. ale miałem nieraz fun słuchając nowego Ramina więc ujdzie - chyba najlepszy jego score po IM1 i lepszy od GoT. finalnie 3/5 - obniżone za długośc i opierdalactwo Morelki. i skoro MoS ma taryfę ulgową że po obcięciu trakó ląduje w topie - to nowy Ramin też. fajny score.
Ostatnio zmieniony sob cze 29, 2013 10:58 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie tyle beznadziejna, co beznadziejnie podłożona i zmiksowana. Czy montażysta tego filmu jest głuchy?

Swoją drogą, ależ to musi być durna produkcja. Dla 5-latków chyba.

Który utwór w tym pokracznym MoS to taki megakult?Adam pisze:poziom podobny co do MoSa, choć nie ma tu megakult tematu lotu.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
no pierwszy raz popuściłem w prologu jak się pojawił przy akcji na kryptonie 

#FUCKVINYL
i będę bronił Pacyfiku. Ramin dał radę. to że to we filmie może będzie biedne mnie nie obchodzi. zresztą ten film wygląda jak dla niepełnosprytnych 5 latków więc nie widze problemu. na płycie mi się podoba. posłuchajcie 3 traka - taki anthem to ostatnio Brajan dał w Prajmach, a wczesniej długo nie było czegoś takiego 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo Pacific Rim pragną zdyskredytować fanboje MoSu, żeby pokazać jaka to niby różnica jest na korzyść Hansa. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Muzyka totalnie bez mocy i ledwo co ją słychać. Co do fragmentu, to zapowiada się, że w temacie bezmyślnej rozwałki PR pobije MoSa na głowę.
i to dla tej kupy DelToro zrezygnował z reżyserii Hobbita? chyba mu się klepki poprzestawiały, bo to - nie mówiąc już o artystycznej stronie filmu - będzie też o wiele słabsze pod względem kasowym...
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czy ja wiem? zobacz ilu tu mamy podniecających się tym, e megaroboty będą się naparzać z megapotworami. Pewnie wychowani na Power Rangers. 

Zazdrościcie nam hajpu na ten filmAdam pisze:aha czyli jakoś roczniki +90, wszystko jasne

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Albo na Evangelionie...Koper pisze:Czy ja wiem? zobacz ilu tu mamy podniecających się tym, e megaroboty będą się naparzać z megapotworami. Pewnie wychowani na Power Rangers.