Dokumentalny Michał Lorenc
Dokumentalny Michał Lorenc
Właściwie to nurtuje mnie dwie sprawy. Obejrzawszy dokument Prezydent z muzyką pana Michała słychać wcześniejsze utwory, głownie z Nic. Jest jednak jeden utwór zamykający film, niezwykle udany i wyraźny. Czy ktoś się orientuje czy pochodzi on z poprzednich prac (czy coś przegapiłem), czy jest to nowa kompozycja? Jeśli to drugie, to bardzo dobrze, bowiem wydaje mi się, że od Różyczki, coś stanęło w twórczości Lorenca. Drugie pytanie. Czy dokumenty z roku 2011, i późniejsze (Maratończyk, Przeżyć Afganistan) również podzielają muzykę z poprzednich filmów, czy zawierają jakiś nowy materiał?
Re: Dokumentalny Michał Lorenc
99,9% to traki z poprzednich scorów - najczęsciej z Nic, Exit in red, Gliny, Papieża... tego end credits z Prezydenta nie słyszałem bo musiałbym obejrzeć ten dokument, a z tym będzie słabo
ale jestem w stanie zaryzykować i się założyć że to też nic nowego ale też może i puszczę sobie same to end credits by sprawdzić skoro tak zachwalasz 

#FUCKVINYL
No też właśnie wiem, że większość to znany materiał. Ale pozwól, że ułatwię sprawę, utwór zaczyna się w 49.00 i tak do 54 minuty (bo end credits to znowu "Nic", trochę źle sprecyzowałem). Film jest na youtubie, i w zasadzie, z czysto dokumentalnego punktu widzenia jest niezły, nie trzeba się określić, żeby obejrzeć, choć wiadomo... twórczość podwyższonego ryzyka
Zaraz posłucham Jana Pawła, może faktycznie tam się schował.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Same mohery w tym filmie, o jakichś uczciwościach, wolnościach, solidarnościach, propaństwowościach i innych anty-wolno-rynkowych rzeczach mówią
a muza jak muza, nic ponad normę Miśka, Adam Czekamy 

sprawdziłem te napisy na YT - wszystko w nich jest z NIC - na pewno track Rano oraz chyba też wcześniej Adagio czy Skała - nie pamiętam dokładnie który bo dawno nie słuchałem płyty a nie mam pod ręką..
#FUCKVINYL
Kawałek przed napisami, tuż przed napisami. Bo napisy to nic innego jak "Nic".Adam pisze:sprawdziłem te napisy na YT - wszystko w nich jest z NIC - na pewno track Rano oraz chyba też wcześniej Adagio czy Skała - nie pamiętam dokładnie który bo dawno nie słuchałem płyty a nie mam pod ręką..
Michał zakończył prace nad muzyką do pierwszego filmu dokumentalnego o Prezydencie RP Lechu Kaczyńskim - "Prezydent". Film będzie dołączony na płycie DVD do wydania Gazety Polskiej i ukaże się 10 kwietnia 2013 roku - w 3. rocznicę katastrofy pod Smoleńskiem.
Adam Krysiński

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
no i? nad muzą źródłową trzeba też usiąść, pomyśleć i ją wybrać, no nie? 

#FUCKVINYL
Tak wybrał, że teraz nie wiadomo co to za utwór przed napisami końcowymi. Na 100% to nie "Nic", chyba, że już zgłupiałem