Best of 2009. Zapraszam do udziału w ankiecie
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiesz, podobno ja zasiadam w jury, więc kto wie?Zgłosilem Kopra i Babucha do tej nagrody,ale doszlo do dyskwalifikacji.
W sumie to ja od tego Dębowego Mocnego (nie piję) wolałbym przynajmniej jakiś komentarz otrzymaćMaciej Wawrzyniec (Dębowe Mocne Długo Warzone za jedną recenzje)
Hm. InteresująceAle 8zł za post bardzo proszę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wkradło się tu pewne nieporozumienie.Wawrzyniec pisze:Jeżeli tak naprawdę jest to wyliczyłem, że powinienem 11 680 złotych zarobić![]()
Przyznano Złote Kraby
Muzyka
James Horner - Avatar
Thomas Newman - Revolutionary Road
Michael Giacchino - Up
A.R. Rahman - Slumdog Millionaire
Jan A.P. Kaczmarek - The Visitor
Składanka
(500) Days Of Summer
Inglourious Basterds
Man On Wire
My Blueberry Nights
Watchmen
Piosenka
Gran Torino - "Gran Torino"
My Blueberry Nights - "The Story"
Slumdog Millionaire - "Jai Ho"
The Wrestler - "The Wrestler"
I "The Visitor" nie wygrał
A kiedy wręczacie "Filmmuzy"

Muzyka
James Horner - Avatar
Thomas Newman - Revolutionary Road
Michael Giacchino - Up
A.R. Rahman - Slumdog Millionaire
Jan A.P. Kaczmarek - The Visitor
Składanka
(500) Days Of Summer
Inglourious Basterds
Man On Wire
My Blueberry Nights
Watchmen
Piosenka
Gran Torino - "Gran Torino"
My Blueberry Nights - "The Story"
Slumdog Millionaire - "Jai Ho"
The Wrestler - "The Wrestler"
I "The Visitor" nie wygrał
A kiedy wręczacie "Filmmuzy"
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O wlasnie chcialem podac nominacje do Saturnow. Tylko najpierw podalem to gdzies indziej i tak tez Mystery mnie uprzedzil i wladowal to do swego podsumuwujacego tematu.
Nominacje bardzo ciekawe i wiekszosci sie zgadzam, w koncu to Saturny, moje ulubione nagrody
Do pelni szeczescia jezeli chodzi o kategorie muzyczna to usunalbym "Lovely Bones", a wladowalbym "Transformers 2"
Ale i tak jest dobrze 
Nominacje bardzo ciekawe i wiekszosci sie zgadzam, w koncu to Saturny, moje ulubione nagrody
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ty to masz pierdolca z tymi Transformerami.
Naprawdę. The Lovely Bones można by odrzucić tylko i wyłącznie z powodu wykorzystania dość istotnej ilości piosenek i utworów nie napisanych do filmu (chociaż tak w sumie to nie wiem jakie są proporcje, a 15-minutowe promo Eno niewiele o tym mówi), ale jeśli chodzi o oddziaływanie w filmie, to muzyka bije te żenujące Transformery na głowę.
Notabene Transformery oraz równie beznadziejne Zdarzenie nominowane w kategorii "science-fiction" to mega żart, gdy Avatar trafia do kat. Fantasy przy całej swojej technoloogicznej i naukowej otoczce. W ogóle nominacja Transformerów i Zdarzenia do czegokolwiek innego niż złota malina i temu podobne "wyróżnienia" dla gniotów to śmiech na sali. Księżyc w nowiu w kat. "horror" to kolejna żenada tych Saturnów. W sumie kat. "muzyka" prezentuje się więc, zwłaszcza w porównaniu z tymi głównymi, naprawdę przyzwoicie.
Notabene Transformery oraz równie beznadziejne Zdarzenie nominowane w kategorii "science-fiction" to mega żart, gdy Avatar trafia do kat. Fantasy przy całej swojej technoloogicznej i naukowej otoczce. W ogóle nominacja Transformerów i Zdarzenia do czegokolwiek innego niż złota malina i temu podobne "wyróżnienia" dla gniotów to śmiech na sali. Księżyc w nowiu w kat. "horror" to kolejna żenada tych Saturnów. W sumie kat. "muzyka" prezentuje się więc, zwłaszcza w porównaniu z tymi głównymi, naprawdę przyzwoicie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, aż tak mocnego słowa nie musiałeś używać. Mogłeś napisać coś w stylu. "Zaskakujesz mnie" albo; "Nie podzielam Twego poglądu" czy też; "Twoje uwielbienie do "Transformerów" napawa mnie zdziwieniem"Koper pisze:Ty to masz pierdolca z tymi Transformerami.Naprawdę.
A co do samych "Saturnów" to dalej bardzo lubię te nagrody, choć wiadomo, że co roku zdarzają się różne "kwiatki". A dlaczego? Nie ma też aż tylu filmów fantastycznych, fantasy i horrorów na rok, dlatego też jak już nominują to wszystko co popadnie. I stąd też mamy "Knowing" "Twilight: New Moon", czy też "Harry'ego Pottera". Ale zwykle wygrywają te naprawdę dobre filmy. Chociaż co do nominacji "Avatara" do fantasty to nie ukrywam, że i ja jestem mocno zdziwiony
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A może miałem napisać "Mości Panie, Wasza adoracja kompozycji Pana Stefana Jabłońskiego z Transformersów jest dla mnie zupełnie niezrozumiała"?
Skoro usiłujesz nagrodzić cokolwiek przeciętny score z TF2, to po prostu jak dla mnie masz pierdolca na tym punkcie i nie ma co tu w bawełnę i ładne słówka owijać.
Tym bardziej, że w sci-fi/fantasy/horror + jeszcze animacjach była masa lepszych score'ów, a ty musisz usilnie ten swój TF2 wpychać.
A co do filmów, to owszem dużo ich nie ma, ale to po 1. warto by zmniejszyć ilość nominacji, a po 2. warto by przyznający nagrodę otworzyli oczy i zwrócili też uwagę na Europę i Azję, które np. w dziedzinie horroru to już Hollywood przegoniły. Ale jak ktoś nominuje Zmierzch, Zdarzenie i TF2 i nie mówimy o Złotych Malinach ani konkursie na filmową kupę roku, to dla mnie takie nagrody stają się automatycznie nieporozumieniem.
A co do filmów, to owszem dużo ich nie ma, ale to po 1. warto by zmniejszyć ilość nominacji, a po 2. warto by przyznający nagrodę otworzyli oczy i zwrócili też uwagę na Europę i Azję, które np. w dziedzinie horroru to już Hollywood przegoniły. Ale jak ktoś nominuje Zmierzch, Zdarzenie i TF2 i nie mówimy o Złotych Malinach ani konkursie na filmową kupę roku, to dla mnie takie nagrody stają się automatycznie nieporozumieniem.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O rety dlaczego Stefan Jabłoński? Toż to jest Steve Jablonsky
Nawet nie ma co myśleć, że mówi cokolwiek po polsku, ani tym bardziej, że ma pojęcie o jakiś tam swoich polskich korzeniach. Ale mniejsza o to
Ja ten "przeciętny" score z czasem bardzo polubiłem. Na początku mi się, jeszcze porównując go do "jedynki" nie spodobał. Do tej pory nie zgadzam się z komentarzem i oceną jaką pod recenzją dałem. Gdyż z czasem naprawdę przekonałem się do tej muzyki słucham jej częściej niż "jedynkę". Ja tę muzykę ze wszystkimi wadami lubię i będę ją pewnie usilnie wpychać
A, że nie potrafię nie odpowiadać, to w takim razie o to moja odpowiedź, do pewnego tematu, który wymknął się spod kontroli:
"Einstein's Wrong", "Infinite White", "Tomb of the Primes", bardzo dobre, ładne, spokojne utwory
Co do Saturnów, to może i rzeczywiście byłoby zmniejszyć liczbę nominacji, albo też otworzyć się na inne kraje. Kto wie
Chociaż jako, że to są amerykańskie nagrody, to naturalnie amerykańskie produkcje królują. Co do japońskich horrorów, to wiem, że są specyficzne i mają dobrą opinię, ja tylko parę widziałem, więc się nie wypowiadam. Europejskie horrory, to sam nie wiem o jakie chodzi. Przy czym zaznaczam, że ja takim specjalistą od horrorów, jak Ty czy Mefisto to nie jestem, więc się nie wypowiadam.
Przynajmniej większość tych filmów jakie nominują mi się podobają i odpowiadają tym gatunkom, które najbardziej lubię czyli też najczęściej oglądam, ma się rozumieć
Ale to oczywiście tylko moje zdanie 
Ja ten "przeciętny" score z czasem bardzo polubiłem. Na początku mi się, jeszcze porównując go do "jedynki" nie spodobał. Do tej pory nie zgadzam się z komentarzem i oceną jaką pod recenzją dałem. Gdyż z czasem naprawdę przekonałem się do tej muzyki słucham jej częściej niż "jedynkę". Ja tę muzykę ze wszystkimi wadami lubię i będę ją pewnie usilnie wpychać
"Einstein's Wrong", "Infinite White", "Tomb of the Primes", bardzo dobre, ładne, spokojne utwory
Co do Saturnów, to może i rzeczywiście byłoby zmniejszyć liczbę nominacji, albo też otworzyć się na inne kraje. Kto wie
Mimo tych wszystkich "kwiatków" to jednak "Saturny" pozostaną moimi ulubionymi nagrodamito dla mnie takie nagrody stają się automatycznie nieporozumieniem.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale wyżej napisałeś, że akurat horrorów to za bardzo nie oglądasz. A to jeden z tych gatunków.Wawrzyniec pisze:Przynajmniej większość tych filmów jakie nominują mi się podobają i odpowiadają tym gatunkom, które najbardziej lubię czyli też najczęściej oglądam, ma się rozumieć![]()
Myśląc o horrorze europejskim lat ostatnich mialem na myśli głównie Hiszpanię (Sierociniec, *rec, Eskalofrio) czy Wlk. Brytanię (The Descent, Eden Lake czy komedio-horrory jak The Cottage, Lesbian Vampire Killers, Doghouse). Plus pojedyncze dzieła z innych krajów jak wyśmienity Let the Right One In ze Szwecji.