TREVOR RABIN - 5 DAYS OF WAR

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

TREVOR RABIN - 5 DAYS OF WAR

#1 Post autor: swordfish » czw maja 10, 2012 02:41 am

Czy gdzieś ten materiał został opublikowany?

Film o wojnie gruzińsko-rosyjskiej. Polski dystrybutor tuż przed napisami końcowymi wstawił dwa przemówienia Lecha Kaczyńskiego W Tibilisi z 2008 roku.

Oprawa muzyczna całkiem przyjemna. Przez cały film słychać typowe RCP, ale ludowe wstawki gruzińskie dodają pewnej świeżości tej muzyce. Oglądałem film kompletnie nie wiedząc kto skomponował muzykę i bardzo mnie ten Rabin pozytywnie zaskoczył. Daje czadu na napisach końcowych. Film powstał na obrzeżu hollywood, więc pewnie o publikację materiału muzycznego będzie trudno. Ale to przecież RCP, a z tego wychodzi wszystko. Może kiedyś się doczekam.

Sam film ma wydźwięk antyputinowski. Tłumów w kinach nie ma, choć tłumy pielgrzymek smoleńskich mogłyby przyjść, film ten daje inne światło na tragedię Trupolewa.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

Re: TREVOR RABIN - 5 DAYS OF WAR

#2 Post autor: swordfish » czw maja 10, 2012 02:43 am

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#3 Post autor: kiedyśgrześ » czw maja 10, 2012 13:53 pm

To jest gruzińska produkcja, jeśli już, to płytę wydali w Gruzji :) Nawet nie zwróciłem uwagi na kompozytora, za to gały mi wyszły przy nazwisku reżysera, choć już przewijający się przez ekran aktorzy powinni mi dać do myślenia :) Żeby było śmieszniej, gdyby mnie ktoś zapytał po seansie, powiedziałby, że świetne efekty komputerowe, tymczasem to co widziałem na ekranie w przytłaczającej większości działo się w oku kamery przy olbrzymiej pomocy sił zbrojnych Gruzji :)

Ps. Próbowałem właśnie znaleźć nazwisko statysty robiącego za Lecha Kaczyńskiego w jednej ze scen, ale mi się to nie udało :)
Obrazek

Mefisto

#4 Post autor: Mefisto » czw maja 10, 2012 14:11 pm

Bo gość zginął w pewnej katastrofie ;)

ODPOWIEDZ