Czy gdzieś ten materiał został opublikowany?
Film o wojnie gruzińsko-rosyjskiej. Polski dystrybutor tuż przed napisami końcowymi wstawił dwa przemówienia Lecha Kaczyńskiego W Tibilisi z 2008 roku.
Oprawa muzyczna całkiem przyjemna. Przez cały film słychać typowe RCP, ale ludowe wstawki gruzińskie dodają pewnej świeżości tej muzyce. Oglądałem film kompletnie nie wiedząc kto skomponował muzykę i bardzo mnie ten Rabin pozytywnie zaskoczył. Daje czadu na napisach końcowych. Film powstał na obrzeżu hollywood, więc pewnie o publikację materiału muzycznego będzie trudno. Ale to przecież RCP, a z tego wychodzi wszystko. Może kiedyś się doczekam.
Sam film ma wydźwięk antyputinowski. Tłumów w kinach nie ma, choć tłumy pielgrzymek smoleńskich mogłyby przyjść, film ten daje inne światło na tragedię Trupolewa.
TREVOR RABIN - 5 DAYS OF WAR
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: TREVOR RABIN - 5 DAYS OF WAR
To jest gruzińska produkcja, jeśli już, to płytę wydali w Gruzji
Nawet nie zwróciłem uwagi na kompozytora, za to gały mi wyszły przy nazwisku reżysera, choć już przewijający się przez ekran aktorzy powinni mi dać do myślenia
Żeby było śmieszniej, gdyby mnie ktoś zapytał po seansie, powiedziałby, że świetne efekty komputerowe, tymczasem to co widziałem na ekranie w przytłaczającej większości działo się w oku kamery przy olbrzymiej pomocy sił zbrojnych Gruzji
Ps. Próbowałem właśnie znaleźć nazwisko statysty robiącego za Lecha Kaczyńskiego w jednej ze scen, ale mi się to nie udało

Ps. Próbowałem właśnie znaleźć nazwisko statysty robiącego za Lecha Kaczyńskiego w jednej ze scen, ale mi się to nie udało