Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » pt wrz 09, 2011 15:15 pm
Adam Krysiński pisze:Mystery Man pisze:DanielosVK pisze:Adam może już sobie darować, bo sądzę, że dałby z wiadomego powodu tę samą ocenę co Tree of Life.

Adam z czystą przyjemnością wysłucha, by później postawić soczystego "EPIC FAILA"

dlaczego odpowiadacie za mnie?

powiem Wam szczerze... najpierw poczekam na opinie kilku osób. jeśli będą słabe to tego nie posłucham nawet bo mi szkoda czasu na słuchanie słabych prac kompozytorów którzy nie należą do kręgu moich ulubionych (bo ulubionych słucham wszystkiego, choć czasem z bólem serca, nie przeczę) - tak jak do tej pory nie słuchałem kilku scorów kompozytorów mi obojętnych, które zostały mocno zjechane ostatnio. raz się chciałem wyłamać i posłuchałem Green Lantern i więcej takich błędów nie zrobię bo to strata czasu. nie wymagajcie ode mnie żebym słuchał jakiejś kupy The Help (nie trawię Njumana sto razy bardziej niż Desplata - jesli jest jakiś Njuman dobrze oceniany to przesłucham) skoro każdy pisze że to słaba praca a przy Njumanie z usta Mefiego zwrot "szału nie ma" oznacza że to musi być mega suchar. A taki Shore czy Njuman ostatnimi laty wybitnie nie bronią się przed tym żeby zachęcić do ich słuchania i wybielanie ich przez fanbojów nic nie zmieni bo piszą totalnie miałkie prace od 2 lat.
Green lantern ma pare fajnych tracków, pierwszy choćby prologue to geniusz. Lubię też Welcome to Oa , takie Howardowskie

, Wy to byśta chcieli co chwila Gladiatora i Sinbada, to was rozczaruje, tak dobrze to kurwa nie ma

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » pt wrz 09, 2011 16:08 pm
Na cholerę mi Sindbad?
Adam pisze:piszą totalnie miałkie prace od 2 lat.
Masz rację, brachu, wszak w 2009 Shore nie napisał niczego.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » pn lis 07, 2011 01:11 am
Tak sobie słucham tego skora od kilku dni i słucham i jakoś nie mogę dojść do konkretnych wniosków, czy lubię tę ścieżkę, czy po prostu ją toleruję.
1. Niby jest to Cronenberg, niby jest to ilustracja do ciężkiego pod względem tematycznym, filmu... Ale coś mi nie pasuje w tej muzyce.
2. Jest temat główny - niezbyt wyrazisty - no i masa jego interpretacji.
3. Trochę ciężkiego klimatu, ale do tego przyzwyczaiła już nas współpraca na linii Shore-Cronenberg. Problem w tym, że ten klimat budowany jest na mało ambitnym underscore. Niestety tutaj pewnie trzeba będzie bardzo mocno skupić się na filmie, aby ten problem rozwiązać. We wtorek idę do kina, to sobie posłucham...
4. No i ciekawostka - ostatni półgodzinny kawałek, który łącznie trwa dosłownie tyle co poprzednich 18 utworów razem wziętych.
Zaprawdę... dziwnie się tego słucha.
Recenzja na dniach.
-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » pn lis 07, 2011 17:27 pm
Już wiem, że ta recenzja nie będzie mi się podobać.

Fe.
-
Adam
- Jan Borysewicz
a komu to się będzie podobac? come on... Szor ma mizerną formę od dawna, ale to już przerabialiśmy.
za granicą już recki są i ledwo 3/5 chyta.
#FUCKVINYL
-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » pn lis 07, 2011 18:43 pm
DanielosVK pisze:Już wiem, że ta recenzja nie będzie mi się podobać.

Nie staraj się być na siłę fanboyem Shore'a. Prawda jest taka, że ostatnio coś słabo sobie radzi i tyle.

-
Adam
- Jan Borysewicz
dobra, przerabiałem to już z nim, zaraz znów będzie nam udowadniać że nie

toż taki Brajan lepiej od niego pisze o lata świetlne ostatnio.
#FUCKVINYL
-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » pn lis 07, 2011 18:57 pm
Cicho. Jeszcze nie przesłuchałem, potem ocenię.

A opieranie się na reckach z zachodu jest żenujące. Tym bardziej, gdy się samemu nie słuchało.

Fe.
-
Adam
- Jan Borysewicz
ja się nie opieram tylko stwierdzam fakt. na mało wymagającym zachodzie dostaje niskie oceny i to jest fakt (przypominam że gorsze tegoroczne nowości dostawały 4/5 od co po niektórych

)
#FUCKVINYL
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Adam
- Jan Borysewicz
Koper sio z kłamliwym oftopem

#FUCKVINYL
-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » pn lis 07, 2011 19:02 pm
4/5 tam dostają łatwe score'y z orkiestrą. Jak wiemy, score'y Shore'a daleko odbiegają od łatwych, więc nie mam najmniejszego powodu, by w tym wypadku opierać się na reckach jakichś pacanów z Ameryki. Przesłucham więc sam.
Fe.