James Newton Howard
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: James Newton Howard
Ja tam nie oceniam. Może całe życie kochał bollywood i marzył by do takiego kina pisać muzykę, a nigdy mu nie było dane. I teraz coś w nim pękło, stąd ten coming out...
Osoba z taką pozycją i dokonaniami powinna po 3 minutach oświadczenie wydać w tej sprawie. A to bollywood nie jest od dziś. Zajebisty management…
#FUCKVINYL
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Zależy kto i kiedy się tam zorientuje że doszło do włamania. Nie sądzę że JNH prowadzi konto osobiście, tylko jakaś inna osoba.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Strasznie słabiutkie te nowe Hunger Games. Cienkie jak dupa węża Nie dotrwałem do końca CD1. Już poprzednia trylogia, to nie było żadne wielkie dzieło, ale tutaj jest taki generic i nudy, że głowa boli...
#FUCKVINYL
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Skasowalem niestety swoje zamówienie na nowe Hunger Games od Howarda. I zgadzam sie z Adamem. Mam muze do obydwu części Mockingjay i mi to wystarczy za muzyczna kompilacje Hunger Games. O ile najnowszy album jeszcze ma jako taki poczatek. Taka mieszanka starej tematyki z nowa to bardzo szybko skreca w rejony marazmu i nijakosci.
Liczylem chociaz na muzyke akcji ale poza powtorkami z poprzednich czesci to reszta jest taka lupanina bez zadnego polotu.
Niestety podobny problem byl już przy jego Vertical limit z akcja w górach. Fajna przygodowa tematyka ale muza akcji nie do sluchania i to samo przy Peter Pan. Fajne, chwytliwe tematy ale mieszanka micky mousing z generyczna muzyka akcji rozklada ten scoru na lopatki. Wyszlo to przy okazji rozszerzonego wydania od Intrady. Nie pamietalem muzyki z filmu wiec sobie posluchalem materialu dostępnego na Youtubie i mi przeszla ochota na wydanie Intrady .
Liczylem chociaz na muzyke akcji ale poza powtorkami z poprzednich czesci to reszta jest taka lupanina bez zadnego polotu.
Niestety podobny problem byl już przy jego Vertical limit z akcja w górach. Fajna przygodowa tematyka ale muza akcji nie do sluchania i to samo przy Peter Pan. Fajne, chwytliwe tematy ale mieszanka micky mousing z generyczna muzyka akcji rozklada ten scoru na lopatki. Wyszlo to przy okazji rozszerzonego wydania od Intrady. Nie pamietalem muzyki z filmu wiec sobie posluchalem materialu dostępnego na Youtubie i mi przeszla ochota na wydanie Intrady .
Albumu jeszcze nie słuchałem, ale w ostatnim, 4tym odcinku, muzyka gra przepięknie, szczególnie w ostatnich 20 minutach. Absolutnie magiczna liryka i fortepian.
Sam serial podchodzi pod kiczowaty kom-rom momentami, cierpi szczególnie przez realizacje na cyfrówce, zamiast taśmie filmowej.
Książki nie znam, ale na Wiki jest lista różnic, bo serial ma wiele rzeczy pozmienianych w stosunku do pierwowzoru.
No i szacun dla tej typiary z głównej roli - laska jest rzeczywiście niewidoma, nigdy nie była aktorką, to jej pierwsza ever rola.
Jedno z lepszych odkryć ostatnich lat. Prawdziwy american dream.
#FUCKVINYL
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dzisiaj, to bardziej należałoby promować "Ściganego" JNHa
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Końcem sierpnia wychodzi epickie premierowe i kolekcjonerskie wydanie Waterworld 4K - filmu, na którym Costner zarobił już drugie tyle ile w niego włożył (o czym media nie lubią informować, bo lepiej pisać od 30 lat jaka to oj wielka bardzo porażka box office była), bo ma z niego do dziś regularny wpływy, choćby za park rozrywki założony na podstawie filmu...
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
W Polsce wyjdzie i czy to będzie wersja reżyserska?
Na Amazonie jest tylko takie coś:
Na Amazonie jest tylko takie coś:
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
a jest jakaś wersja reżyserska
znam tylko kinową, wersję rozszerzoną dla kablówki i mix obu (TV minus cenzura)
znam tylko kinową, wersję rozszerzoną dla kablówki i mix obu (TV minus cenzura)
jeśli jest aż 6 płyt w wydaniu, to na 99,9% można założyć, że będzie tam wersja kinowa oraz ta wersja dla TV.
nie było żadnej reżyserskiej tego tytułu.
nie było żadnej reżyserskiej tego tytułu.
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Wiem, że jest wersja dłuższa od kinowej, która ma np. inne zakończenie i ta wersja ma trwać 177 minut, widnieje chyba jako "Ulysses Cut".
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John