Ja nie widzę tu przestrzeni do jakiegokolwiek zarabiania.Mystery pisze: ↑wt lut 14, 2023 19:58 pmNa RT póki co tylko 63% po zaledwie 70 reckach, także blisko drugiego zgniłka w MCU po Eternals Dla porównania pierwszy film miał 83%, a drugi 87%. Kasowo chyba też nie będzie. Jedynka uzbierała 519 mln, dwójka 622 mln, tu pewnie liczy się na więcej, ale jak to zarobi pieniądze ostatniego Thora (760 mln) to chyba będzie sukces, ale jakoś tego nie czuję. Kiepskie zapowiedzi, kampanii zbytnio nie zauważyłem, otwarcie z racji tego, że film startuje praktycznie wszędzie, a konkurencji zbytniej nie ma może być dobre, ale pierwsze opinie nie napawają optymizmem by ludzie szturmowali kina w kolejnych tygodniach, ale zobaczymy
Prawda jest taka, że jakość produkcji w MCU leci na pysk od początku czwartej fazy. Tylko Spidey się wybił i zarobił sporo, ale to głównie przez wzgląd na sentyment względem poprzednich kreacji pajączka. Nie wiem czy tak budowane uniwersum ściągnie do kin dzikie tłumy na kolejnych Avengersów. Chyba trudno będzie o wyniki finansowe na poziomie Endgame czy nawet Infinity War.
DCU pod wodzą nowych szefów też się jakoś specjalnie nie zapowiada. Ogólne wrażenie to takie, że kino komiksowe jest w stanie rozkładu.