Fantastic Beasts (seria) - James Newton Howard (2016/2018/2022)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Fantastic Beasts (seria) - James Newton Howard (2016/2018)
Pierwszy track:
https://www.youtube.com/watch?v=lXCvxQOuwtI
Sympatyczne, klasyczne, ciepłe granie, chociaż nic wielkiego. Fajne wejście tematu Newta.
I drugi:
https://www.youtube.com/watch?v=noCvtHWzk_Q
Ładny aranż romantycznego tematu z pierwszej części. Ten chórek trochę edwardowski. Póki co, mamy same powtórki, zobaczymy co nowego score przyniesie. Na razie zapowiada się najbardziej klasyczny score w potterowskim uniwersum od czasu Johna.
https://www.youtube.com/watch?v=lXCvxQOuwtI
Sympatyczne, klasyczne, ciepłe granie, chociaż nic wielkiego. Fajne wejście tematu Newta.
I drugi:
https://www.youtube.com/watch?v=noCvtHWzk_Q
Ładny aranż romantycznego tematu z pierwszej części. Ten chórek trochę edwardowski. Póki co, mamy same powtórki, zobaczymy co nowego score przyniesie. Na razie zapowiada się najbardziej klasyczny score w potterowskim uniwersum od czasu Johna.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
pijoczyna Depp zaliczył epic faila na press tourze i zaspoilerował, że jego Grindenwald powróci w trójce.
Czyli będzie 3 cześć i już wiemy że nie zginie w dwójce. Info juz poszło w świat, sam sie nadziałem rano na spoilerowy nagłówek na necie
Czyli będzie 3 cześć i już wiemy że nie zginie w dwójce. Info juz poszło w świat, sam sie nadziałem rano na spoilerowy nagłówek na necie
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Od początku było wiadomo, że będzie więcej filmów, mówiła o tym chyba nawet sama Rowling. Trylogia będzie na bank a może i coś więcej?
Mnie teraz bardziej interesuje ten "Dziadek do Orzechów" bo premiera już niebawem a o CD ani słychu, ani widu.
Mnie teraz bardziej interesuje ten "Dziadek do Orzechów" bo premiera już niebawem a o CD ani słychu, ani widu.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Radek
- Spec od additional music
Stary Grindelwald był przecież w Harrym Potterze więc to żaden spoiler, że nie zginie.
Fajne te tracki(szczególnie temat Newta), chociaż efektu WOW nie wywołują. Czekam na resztę.
- lis23
Dumbledore go przecież nie zabił, tylko pokonał i odebrał mu Czarną Różdżkę, o ile pamiętam.\
Adam epic fall
Adam epic fall
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Ależ płyta się zapowiada!
A co do rozterek liczbowych, ta seria ma mieć pięć filmów i już od dawna to wiadomo.
A co do rozterek liczbowych, ta seria ma mieć pięć filmów i już od dawna to wiadomo.
wtf, serio? ehh myslałem że trylogia max.. ale ja nigdy nie śledziłem tej franczyzy, rok temu dopiero Pottery wszystkie obejrzałem maraton po raz pierwszy
#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Też nie śledzę, a pierwszy film obejrzałem dopiero kilka miesięcy temu, jak go puściło HBO - ale jak najbardziej jestem zainteresowany muzyką, którą jest jak dla mnie fenomenalna - w przeciwieństwie do Potterów od 5. części.
- lis23
Phi! ja pierwsze książki przeczytałem tuż po kinowej premierze "Kamienia Filozoficznego" (brat spoilerował mi cały film w kinie ), do tej pory całość czytałem ze trzy razy a na każdym filmie byłem w kinie.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Ale to dotyczy "Fantastycznych zwierząt". Pottery tez czytałem i oglądałem na bieżąco. Pamiętam, że do regionalnej gazety, w której wtedy pracowałem, napisałem spory artykuł o tej serii w 2001 roku. Uważam, że "Fantastyczne" jako film wypadają całkiem Ok. Ostatnimi Potterami byłem zrozpaczony, jedynie 7b trochę ratowało sytuację.
- lis23
"Książę Półkrwi" byłby na prawdę ok, gdyby nie skaszaniony finał (uznali, że skoro w ostatniej części jest bitwa o Hogwart, to nie można nic takiego pokazać w tej części i mamy nie wiadomo co) a jeśli idzie o "Insygnia Śmierci" to pierwsza część była jednak lepsza, w drugiej było już zbyt wiele głupot, np. napruty Neville
"Fantastyczne Zwierzęta" jako film są ok i mam nadzieję, że druga część da radę.
Jeśli idzie o książkowe Pottery, to teraz zbieram tę wersje:
niestety, nie wyrobili się z czwartym tomem na ten rok.
"Fantastyczne Zwierzęta" jako film są ok i mam nadzieję, że druga część da radę.
Jeśli idzie o książkowe Pottery, to teraz zbieram tę wersje:
niestety, nie wyrobili się z czwartym tomem na ten rok.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kiedyś to byłem wielkim fanem Harry'ego Pottera. Właściwie to było tak: No. 1 Star Wars No. 2 Harry Potter. To młodsza siostra przekonała mnie do tych książek. Przeczytałem je wszystkie po kilka razy. Na Zakon Feniksa, czy Księcia-Półkwir czatowaliśmy o 6 rano przed księgarniami. Do każdego filmu mieliśmy także gry komputerowe. Niby jak odkryłem Jeremy'ego Soule'a.
Naturalnie soundtracki, zabawki, wszystko było. Dla młodszej siostry swego czasu nawet zbudowałem Hogwart's z LEGO, mogę pokazać?
I było to wszystko piękne, before the dark times, before David Yates. Pojawił się Yates, zabrakło Johna Williamsa i jakoś potem cała magia uszła. Pod koniec to oglądałem te filmy tylko dla zasady. A jak mam być szczery to pierwszych "Fantastycznych Zwierząt" do tej pory nie oglądnąłem, nawet nie wiem, czy przesłuchałem score JNH.
Bardzo to przykre i niestety jeszcze przykrzejsze jak sobie pomyślę, że z No. 1 dzieje się to samo.
Naturalnie soundtracki, zabawki, wszystko było. Dla młodszej siostry swego czasu nawet zbudowałem Hogwart's z LEGO, mogę pokazać?
I było to wszystko piękne, before the dark times, before David Yates. Pojawił się Yates, zabrakło Johna Williamsa i jakoś potem cała magia uszła. Pod koniec to oglądałem te filmy tylko dla zasady. A jak mam być szczery to pierwszych "Fantastycznych Zwierząt" do tej pory nie oglądnąłem, nawet nie wiem, czy przesłuchałem score JNH.
Bardzo to przykre i niestety jeszcze przykrzejsze jak sobie pomyślę, że z No. 1 dzieje się to samo.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Heh, Hogwart z LEGO kosztuje teraz ok. 2 000 zł
Ciekawe, czy gdyby Williams nie wybrał w 2005 roku "Gejszy" to czy skomponował by muzykę do całej serii? Szkoda, że nie pozwolili Mu wrócić do piątki.
Ciekawe, czy gdyby Williams nie wybrał w 2005 roku "Gejszy" to czy skomponował by muzykę do całej serii? Szkoda, że nie pozwolili Mu wrócić do piątki.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Teraz to można tylko gdybać Williams miał Gwiezdne wojny: Zemstę Sithów, Monachium, Wojnę Swiatów i Wyznania Gejszy. Wszystkie świetne soundtracki i naturalnie Harry Potter do tego to trochę dużo.
Gdzieś słyszałem głosy, że podobno Williams chciał wrócić, ale na ile to prawda i jak to tam wyglądało w Warner Bros. tego nie dowie się nikt. Chociaż angaż Hoopera do dwóch filmów tej serii pozostanie do tej pory rzeczą wręcz niemożliwą i niezrozumiałą.
Gdzieś słyszałem głosy, że podobno Williams chciał wrócić, ale na ile to prawda i jak to tam wyglądało w Warner Bros. tego nie dowie się nikt. Chociaż angaż Hoopera do dwóch filmów tej serii pozostanie do tej pory rzeczą wręcz niemożliwą i niezrozumiałą.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Aż dziw bierze, że Yates miał tak dużo do powiedzenia, że przepchał swojego kompozytora? Doyle tyłka nie urwał ale był 100 razy lepszy od Hoopera.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John