Nie zaliczyłbym do nich na pewno kuriozalnego "Dragonslayera" Northa
Co ostatnio kupiliście?
- Radek
- Spec od additional music
Re: Co ostatnio kupiliście?
Uff... Udało mi się jakoś przejść przez całość. Choć w pewnym momencie chciałem się już poddać, gdyż tak chaotycznej i nieprzemyślanej ścieżki dawno nie słuchałem. Czułem jakby żaden element orkiestry do siebie nie pasował i był grany losowo. Zmieniam niestety zdanie i wracam do Powella i Edelmana
Miałem dokładnie te same przemyślenia po zetknięciu się z tą pracą. Cóż, było to nominowane do Oscara nawet (w czasach gdy te nagrody były jeszcze jakimś wyznacznikiem jakości), poza tym North był u schyłku kariery, postacią szanowaną, ale tego poza filmem słuchać się nie da (a i w filmie jak pamiętam też trochę kiksuje)
Ze score'ów smokowych można posłuchać "Reign of Fire" Shearmura, choć to trudny, acz intensywny kawałek muzyki filmowej
Ze score'ów smokowych można posłuchać "Reign of Fire" Shearmura, choć to trudny, acz intensywny kawałek muzyki filmowej
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"trochę"??? Trochę to się tego nie da słuchać na płycie (chociaż Łachu ma inne zdanie, ale jak ktoś całe życie wdycha smog, to tak ma), natomiast w filmie to kiksuje okropnie, ten film powinni wypuścić na B-R w jakiejś nowej edycji z kompletnie nową ścieżką dźwiękową.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
I tu jest klu. Przecież to, że muzyka nie jest łatwa w odbiorze nie znaczy, iż jest zła.
Jak najbardziej się da. Zwłaszcza gdy się odczuwa przesyt "ładnymi" kompozycjami. Ile można słuchać tego samego?poza tym North był u schyłku kariery, postacią szanowaną, ale tego poza filmem słuchać się nie da (a i w filmie jak pamiętam też trochę kiksuje)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Dawno temu film widziałem więc powściągliwie napisałem "trochę"Koper pisze: ↑ndz lut 11, 2018 11:42 am"trochę"??? Trochę to się tego nie da słuchać na płycie (chociaż Łachu ma inne zdanie, ale jak ktoś całe życie wdycha smog, to tak ma), natomiast w filmie to kiksuje okropnie, ten film powinni wypuścić na B-R w jakiejś nowej edycji z kompletnie nową ścieżką dźwiękową.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Lucky me
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Kilka ciekawszych rzeczy, które ostatnio do mnie przyszły.
Najbardziej cieszę się oczywiście z promosa Apollo 13
Najbardziej cieszę się oczywiście z promosa Apollo 13
McClane is back
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
-
- Gość od wnoszenia fortepianu
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To jest wydanie Volcano czy Pioneera? Widzę tam "CPC...".
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
- Gość od wnoszenia fortepianu
Volcano
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Idealne do tego, co za oknem.
Jedna z moich ulubionych prac Yareda, więc jak tylko nadarzyła się okazja, to złapałem to FYC.
Jedna z moich ulubionych prac Yareda, więc jak tylko nadarzyła się okazja, to złapałem to FYC.
- bartex9
- Spec od additional music
Też bardzo lubię tą pracę i już jakiś czas przymierzam się do kupna tego promosa.