Muzyka filmowa - Forum FilmMusic.pl

muzyka filmowa i nie tylko...
Dzisiaj jest śr paź 17, 2018 13:44 pm

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 12 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt maja 02, 2014 16:48 pm 
Offline
Ridley Scott
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr kwie 06, 2005 21:45 pm
Posty: 8497
Lokalizacja: Spod Warszawy
Powinni ci za to płacić :mrgreen:

_________________
http://www.filmmusic.pl

http://eyesonfilm.wordpress.com


Na górę
Post: pt maja 02, 2014 16:55 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 27138
Dziękować. Dokonam zmian, ale najpierw pójdę na spacer i porobię parę zdjęć w opuszczone prochowni.

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: pt maja 02, 2014 17:00 pm 
Offline
KameNewman
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt mar 31, 2006 21:19 pm
Posty: 8985
Lokalizacja: z piekła rodem ]:>
the hell? :D

_________________
Obrazek


Na górę
Post: sob maja 03, 2014 15:16 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 27138
Niedaleko jest opuszczona prochownia, pusty magazyny i takie tam. Klimatyczne miejsce na klimatyczne fotki.

A co do rad, to niestety jak vimeo nie działało, tak dalej nie działa. :(

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 08, 2014 21:12 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 48142
w nowym ffoxie (29.0) zmienili znacznie wygląd kart i zakładek - pytanie czy da się strzałkę do odświeżania strony (która teraz jest na prawo paska adresu) dać na lewo obok przycisku wstecz (w poprzednich się dało).

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: czw maja 08, 2014 23:30 pm 
Offline
Początkujący orkiestrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob gru 25, 2010 00:55 am
Posty: 579
Lokalizacja: Cracovia
Oficjalnie nie da rady. Możesz jednak spróbować skorzystać z jakiegoś dodatku, np.:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... -improvem/


Na górę
Post: pt maja 09, 2014 07:38 am 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 48142
coraz bardziej kombinują i mącą, do tego działa mi wolniej niż poprzednia... za chwile się rozstaniemy z liskiem i tyle będzie dobrego.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: pt maja 09, 2014 09:28 am 
Offline
Początkujący orkiestrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob gru 25, 2010 00:55 am
Posty: 579
Lokalizacja: Cracovia
No niestety wszystko zaczyna przypominać Chroma, którego delikatnie mówiąc, nie toleruję. Patrz co się stało z Operą, teraz Firefoxem. Choć to dziwne, że masz odczucie wolniejszego działania liska. Większość, w tym i ja, raczej pozytywnie mówi o wydajności nowego interfejsu.


Na górę
Post: ndz maja 11, 2014 14:58 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7304
Lokalizacja: Sosnowiec
Zakupiłem w środę na raty tablet, Samsung Galaxy Tab 3 10.1(1250 zł), planowałem wziąć Note 3 ale nigdzie go już nie było, dobrałem jeszcze oryginalne etui Samsunga oraz kabelek micro USB - USB.
Ogólnie, tablet jest ok, do internetu, muzyki i prostych gierek wystarcza ale teraz przyjrzałem się parametrom modelu Pro i jest on co najmniej dwa razy lepszy od mojego:

wyświetlacz:

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 - 1 280 x 800
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 - 2 560 x 1 600 (WQXGA)

procesor:

Samsung Galaxy Tab 3 10,1 - Dwurdzeniowy procesor Intel® Atom™ do obsługi aplikacji, Prędkość CPU - 1,6 GHz
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 - Procesor ośmiordzeniowy, Prędkość CPU - Czterordzeniowy 1,9 GHz + czterordzeniowy 1,3 GHz

aparat:

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 - Rozdzielczość aparatu (przód) - 1,3 Mpix, Rozdzielczość aparatu (tył) - 3 Mpix
Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 - Rozdzielczość aparatu (przód) - CMOS, 2 Mpix, Rozdzielczość aparatu (tył) - CMOS, 8 Mpix, Flash Lampa błyskowa LED, Auto Focus

http://www.samsung.com/pl/consumer/mobi ... WAXEO-spec

http://www.samsung.com/pl/consumer/mobi ... WAXEO-spec

i teraz, ponieważ tablet wziąłem na raty yo musiałbym teraz zeń zrezygnować (można chyba tego dokonać w ciągu 10 dni od zakupu) i wziąć na raty ten drugi (550 zł droższy), czy gra jest warta świeczki? - po rezygnacji mogą mi już drugi raz nie udzielić kredytu, poza tym, obecnie mam 87 zł na 20 rat a w przypadku towaru droższego o 550 zł to i wartość raty sporo podskoczy w górę...
co o tym myślicie?.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: pn lip 07, 2014 19:39 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7304
Lokalizacja: Sosnowiec
Nie chce mi się pisać od nowa,więc przekopiuję to,co napisałem na innym forum:

Od paru dni mam problem z internetem...
modem działa poprawnie (wcześniej,w marcu miałem problem z modemem,nie paliły się wszystkie światełka0 a mimo to,internet chodzi jakby chciał ale nie mógł.
Strony ładują się bardzo długo,albo wcale (brak połączenia z serwerem0,za chwilę wszystko jest już ok a po chwili znowu to samo,i tak w kółko...wygląda to tak,jakby komputer co chwilę gubił sieć,połączenie z internetem ale nic na to nie wskazuje,nie wyświetla się żadna ikonka,wiadomość,tylko z rzadka pojawia się w prawym dolnym rogu ikonka pokazująca brak sieci ale są to marginalne przypadki.
Co mogę sprawdzić?,router ma trzy miesiące,mam doń podłączony przewodowo PC i komp siostry,oraz bezprzewodowo Samsung smarttv,PS3 i tablet Samsung Galaxy Tab 3.
Router to: TP-LINK The Reliable Choice 300Mbps Wireless N Router TL-WR841N.
Dodam jeszcze,że gdy odświeżam stronę (co trwa kilkanaście sekund i kończy się albo odświeżeniem,albo nie) to na dole pisze mi:
ustalanie adresu serwera
www.google-analityst.com
ww.grangapl.hits.genius.pl
oczekiwanie na www.gram.pl
itp.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: wt lip 08, 2014 06:53 am 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Zaloguj się do panelu routera i zobacz jakie masz DNS-y ustawione, gdzieś w sekcji WAN powinno być. Napisz tutaj jakie są i od razu też zmień na DNS-y Google:

Pierwszy: 8.8.8.8
Drugi: 8.8.4.4

To samo też możesz zrobić dodatkowo na komputerze, właściwości połączenia sieciowego->zaznaczasz "Protokół internetowy w wersji 4" i klikasz niżej "Właściwości"->Zaznaczasz "Użyj następujących adresów serwerów DNS" i wpisujesz to co podałem.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: wt lip 08, 2014 09:47 am 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7304
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
Zaloguj się do panelu routera i zobacz jakie masz DNS-y ustawione, gdzieś w sekcji WAN powinno być. Napisz tutaj jakie są i od razu też zmień na DNS-y Google:

Pierwszy: 8.8.8.8
Drugi: 8.8.4.4

To samo też możesz zrobić dodatkowo na komputerze, właściwości połączenia sieciowego->zaznaczasz "Protokół internetowy w wersji 4" i klikasz niżej "Właściwości"->Zaznaczasz "Użyj następujących adresów serwerów DNS" i wpisujesz to co podałem.
Nie mam żadnego panelu routera,po prostu podłączyłem go i działał,nic nie instalowałem z płyty.
Zrobiłem to,co napisałeś dalej i zobaczymy,co to da.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: wt lip 08, 2014 17:25 pm 
Offline
Początkujący orkiestrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob gru 25, 2010 00:55 am
Posty: 579
Lokalizacja: Cracovia
Router ma swój panel kontrolny pod jakimś adresem IP. Z tego co widzę, u Ciebie powinno to być 192.168.1.1
Wklep to po prostu jak adres w przeglądarce, zaloguj się (login i hasło to prawdopodobnie admin) i poszukaj tego o czym pisze Templar.


Na górę
Post: czw lip 10, 2014 20:11 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 48142
po zmianie prowajdera nie mogę korzystac z połowy listy userów w slsk. poradzicie coś z tym? jakies inne nr portów polecicie zebym nie miał error when trying....?

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: czw lip 10, 2014 20:18 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
To ktoś jeszcze z tego korzysta? :P

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 12 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl