Muzyka filmowa - Forum FilmMusic.pl

muzyka filmowa i nie tylko...
Dzisiaj jest pt lip 20, 2018 05:10 am

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1012 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw maja 01, 2014 20:20 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Masz najnowszego FF 29.0? Czy odświeżenie strony poprzez kombinację Ctrl+Shift+R pomaga, czy nadal trzeba minimalizować?

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 20:26 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
Najnowszego, ale probowalem tez ze starszym. I po prostu chce wpisac google. wpisuje g... i tyle nic nie reaguje. Minimalizuje i wtedy dopiero mi wyskakuje reszta. Wpisze to google naciskam enter i nic, jakby sie zawiesil, minimalizuje i mam wlaczone google. ctrl + shift + r nie pomagają.

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 20:43 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Wybierz: Menu (te 3 poziomie paski po prawej stronie) -> Pomoc (znak zapytania) -> Uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami. I powiedz czy w tym trybie dalej występuje ten problem.

A poza tym, czy miałeś jakiegoś blue screena po tym formacie albo jakieś inne problemy poza tym z FF?

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 20:57 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
Na początku tak zrobiłem, ale nie w trybie awaryjnym i znowu ten sam problem. Potem znowu to zrobiłem ale w trybie awaryjnym i śmiga tak jak trzeba. :? Ale nie będę ciągle w trybie awaryjnym pracował. :? A szczerze na Operę mi się nie chce zmieniać.

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:03 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
A masz najnowsze sterowniki do karty graficznej? To jest laptop czy komputer stacjonarny? Jak laptop to jaki model, a jak stacjonarny to jaka karta graficzna?

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:08 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
To jest laptop lenovo G570

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:10 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
Intel Core i5 2450 M CPU @ 2.50 GHz

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:36 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
A jeszcze jaka karta graficzna? Bo widzę, że ten model ma kilka różnych specyfikacji, najczęściej jest Intel HD 3000, ale wolę się upewnić :P I jaki system operacyjny i czy 32, czy też 64-bitowy?

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:39 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
64 bitowy to już mogę teraz powiedzieć. A to nie chodzi oto : Intel Core i5 2450 M o czym już wspominałem.

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:50 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Nie, to jest procesor. W menedżerze urządzeń masz nazwę karty graficznej. Nadal nie powiedziałeś jaki Windows, 7, 8 albo 8.1? W 7 to najszybciej Start -> W polu "Wyszukaj programy i pliki" (na dole) wpisz "Menedżer urządzeń", no, a w 8/8.1 to w trybie kafelkowym wpisz to od razu na klawiaturze i po prawej wyskoczy menu :P

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 21:57 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
Windows 7, Radeon HD 6370M

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: czw maja 01, 2014 22:10 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Spróbuj zainstalować te sterowniki:

http://download.lenovo.com/consumer/mob ... vm17ww.exe

jak jakiś błąd wyskoczy to napisz dokładnie jaki.

Jak instalacja się powiedzie i dalej problem z FF występuje to spróbuj ze sterownikami bezpośrednio do AMD:

http://www2.ati.com/drivers/mobile/14-4 ... c-whql.exe

i ponownie jak jakiś błąd to napisz dokładnie jaki i daj znać czy dalej problemy występuje.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: pt maja 02, 2014 00:21 am 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
Zainstalowałem to. I niby ten problem udało się rozwiązać, ale jakoś albo mi się zdaje, albo teraz wolniej mi się strony otwierają. Ale to chyba winna internetu. Plus zawsze kiedy włączam komputer, pojawia mi się jakieś okienko komunikatu, które zaraz znika. :? Wcześniej go nie było. :?

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: pt maja 02, 2014 16:37 pm 
Offline
Hans Zimmer
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 12, 2008 02:00 am
Posty: 26812
Ten komunikat to coś System32exe czy coś w ten deseń. Plus nie działa mi vimeo. Znaczy się jest dźwięk, ale obraz jest czarny. :?

_________________
#WinaHansa
Obrazek


Na górę
Post: pt maja 02, 2014 16:45 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Ten komunikat to jest od sterownika AMD "AMD Accelerated Video Transcoding", możesz to wywalić w następujący sposób:

Start -> W polu "Wyszukaj programy i pliki" wpisz msconfig i wciśnij Enter -> Zakładka "Uruchamianie" i odznacz z listy wszystko co jest powiązane z AMD, do tego to chyba będzie "cmd.exe AMD Accelerated Video Transcoding device initialization" czy jakoś tak, ale resztę powiązaną z AMD też możesz odznaczyć, bo Ci nie potrzebna, także też np. Catalyst Control Center.

Co do Vimeo, może Flasha masz jakiegoś starego, ściągnij tutaj najnowszego:

http://get.adobe.com/pl/flashplayer/

ODZNACZ tylko pole "Tak, zainstaluj bezpłatne narzędzie McAfee Security Scan Plus...", żeby zbędnego syfu nie instalować.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1012 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl