Muzyka filmowa - Forum FilmMusic.pl

muzyka filmowa i nie tylko...
Dzisiaj jest śr maja 23, 2018 14:51 pm

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 512 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw sie 08, 2013 16:53 pm 
Offline
Joe Hisaishi
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sie 19, 2011 17:36 pm
Posty: 10485
Lokalizacja: Kraina Bogów
Potrzebuje ustawić rozdzielczość 1366x768, ale mam win XP i takiej opcji nie widzę w ustawieniach. Ktoś wie co z tym zrobić :?:

_________________
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 18:56 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 46632
to nie ma nic wspólnego z xp. grafa+monitor. ja przy starej grafie miałem z 10 możliwości, kupiłem lepszą to mi się pojawiło tych możliwości z 25. a monitor i system ten sam dalej.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 19:06 pm 
Offline
Joe Hisaishi
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sie 19, 2011 17:36 pm
Posty: 10485
Lokalizacja: Kraina Bogów
Tak czy siak problem pozostał :P

_________________
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 19:20 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 46632
rozwiązanie jest jedno - nowa grafa lub monitor :)

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 19:57 pm 
Offline
Joe Hisaishi
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sie 19, 2011 17:36 pm
Posty: 10485
Lokalizacja: Kraina Bogów
Tyle, że ja jakiś rok temu kupiłem nowy monitor i przy instalacji sterowników wyskoczyła opcja 1366x768 i do tego czasu było dobrze. Dzisiaj był format i przy ponownej instalacji taka rozdzielczość się nie pojawiła, więc po prostu nie wiem co jest grane.

_________________
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 20:28 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9825
Lokalizacja: Warsaw City
A jaki monitor i jaka karta graficzna?

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 20:30 pm 
Offline
Joe Hisaishi
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sie 19, 2011 17:36 pm
Posty: 10485
Lokalizacja: Kraina Bogów
O kurna, to mnie zastrzeliłeś pytaniem, ja w te klocki to kiepski jestem :D Monitor widzę, że Asus, a za nazwą karty graficznej zaraz się rozejrzę :wink:

_________________
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 20:39 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9825
Lokalizacja: Warsaw City
Przydałyby się bardziej szczegółowe dane, żeby zainstalować najnowsze sterowniki, ale można najpierw inaczej - wejdź we właściwości monitora, nie pamiętam dokładnie teraz jak tam się wbijało na XP, bo od lat już go nie używałem, ale do tego ekranu musisz dojść:

Obrazek

i musi być odznaczone to pole o ukrywaniu trybów, które monitor nie obsługuje. Jak jest odznaczone i dalej nie ma to spróbuj tym programem:

http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm

i po uruchomieniu wybierasz 'Advanced Timing Options' i 'Custom Resolutions'. Zakładam, że to monitor LCD, także wybierasz 1366x768 (LCD) i 'Add new resolution'.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 22:14 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 46632
tak tylko moze mu sie zjarac monitor, jesli jest uczulone na niestandardowe rozdziałki. jesli nie ma jej tam w standardzie to ja bym nie ryzykował - róznie to bywa.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: czw sie 08, 2013 22:53 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9825
Lokalizacja: Warsaw City
Chyba twój mózg może się zjarać xD Przecież napisał, że już wcześniej korzystał z tej rozdzielczości, a brak 1366x768 na XP jest częstym problemem. A zabawy z rozdzielczościami nie są jakoś bardzo niebezpieczne, musiałbyś grubo przesadzić, żeby uszkodzić monitor, nie wolno jednak bawić się odświeżaniem, bo to już jest bardziej niebezpieczne.

@Kaonashi: weź poszukaj na monitorze informacji jaki to konkretnie model, jakaś nalepka z tyłu powinna być to się zobaczy jaka jest natywna dla niego, bo LCD najlepiej używać w natywnej, najlepsza jakość obrazu. No chyba, że to CRT, ale też podaj wtedy model :P

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: pt sie 09, 2013 13:41 pm 
Offline
Joe Hisaishi
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt sie 19, 2011 17:36 pm
Posty: 10485
Lokalizacja: Kraina Bogów
Dobra Pany! Działa. Thx :)

_________________
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.


Na górę
Post: wt lis 05, 2013 22:07 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6996
Lokalizacja: Sosnowiec
Mam pewien problem z monitorem ...
jest to Samsung SyncMaster P2470HD
od połowy lipca mam opóźnienie ze znalezieniem sygnału / ok. 15 - 20 sekund /, najpierw, po włączeniu PC ta i monitora mam czarny ekran, potem napis " brak sygnału " i dopiero potem pojawia się obraz ładującego się systemu ale ostatnio pojawiło się coś nowego: przy uruchomieniu gier mam czarny ekran z napisem ' szukanie sygnału ' i dopiero potem załącza się gra, podobnie jest przy wyjściu z gry na pulpit ...
czy to już ostatnie podrygi monitora, czy jakieś problemy z połączeniem, itp.?.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: wt lis 05, 2013 22:12 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 46632
a nie coś z rozdziałką?

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: wt lis 05, 2013 22:20 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6996
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
a nie coś z rozdziałką?
Rozdzielczość też pokazuje

mam z nim kłopoty od początku: zakupiłem go w 2010 r. i prawie od początku był problem - brak sygnału po przejściu z HDMI / PS3 / na DVI / PC /, potem przez ok. rok, półtora był spokój aż w lutym zaczął mi się wyłączać po ok. 3 minutach bezczynności ale wystarczyło pobawić się wydajnością, itp. a potem w lipcu zaczął się opisywany wyżej problem
dodam jeszcze, że, np. w " Company of Heores ' nie da się wybrać rozdzielczości FHD - kabelek DVI jest nowy.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: wt lis 05, 2013 22:22 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9825
Lokalizacja: Warsaw City
A nie masz w ustawieniach monitora ustawionego domyślne jakiegoś innego wyjścia (D-SUB, DVI, HDMI itp.) niż masz w rzeczywistości?

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 512 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl