Muzyka filmowa - Forum FilmMusic.pl

muzyka filmowa i nie tylko...
Dzisiaj jest czw cze 21, 2018 12:34 pm

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 327 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 522 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr kwie 25, 2012 21:07 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 09, 2011 12:05 pm
Posty: 5202
Cytuj:
Tyle że bez napisów ...
cóż, doczekaliśmy czasów, że aby mieć pełne wydanie trzeba zakupić dwa razy ten sam film ... :?
Zawsze tak było, tu jest trzeci świat :evil:
Cytuj:
Lis23 - sprowadź sobie z Anglii - sendit.com - otworzysz na kompie spokojnie wtedy
UK to jest ten sam region co Polska żeby nie było niedomówień na przyszłość :)

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:10 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 09, 2011 12:05 pm
Posty: 5202
Cytuj:

To tak jak z nową polityką intrady , sprzedali 2 razy Predzia sprzedadzą i trzy :D
Mnie się ta polityka podoba, za dużo domorosłych spekulantów się namnożyło :)

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:12 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7101
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
Zawsze tak było, tu jest trzeci świat :evil:
Kurna, cóż mi z tego, że film jest trochę tańszy, ja tam wolę dać te 100 - 120 zł ale mieć kompletny film.
Cytuj:
UK to jest ten sam region co Polska żeby nie było niedomówień na przyszłość :)
Dokładnie, region 2.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:12 pm 
Offline
Zdobywca Oscara
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr cze 29, 2011 10:02 am
Posty: 2049
UK region 2 - na europe :) wiadomo przeciez :)
no ale lis pisal, ze ma obraz i problem z dzwiekiem :) dlatego przydalby sie program do odpalania BD na kompie odpowiedni :)


Ostatnio zmieniony śr kwie 25, 2012 21:16 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:15 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7101
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
UK region 2 - na europe :) wiadomo przeciez :)
no ale lis pisal, ze ma problem - raz ma sam dzwiek a raz sam obraz :) dlatego przydalby sie program do odpalania BD na kompie odpowiedni :)
Nie, na PC mam obraz i dźwięk, tyle że dźwięk mam tylko w przypadku filmów z dubbingiem, jeżeli przełączę się na dźwięk oryginalny to mam sam szum
co ciekawe, taki " Robin Hood " Scotta chodzi mi dobrze, czyli z dźwiękiem w wersji oryginalnej, brak oryginalnego dźwięku w przypadku, np. " Króla Lwa " lub " HP i Insygnia Śmierci "
- part 1 i 2.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:21 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 09, 2011 12:05 pm
Posty: 5202
Cytuj:
UK region 2 - na europe :) wiadomo przeciez :)
no ale lis pisal, ze ma obraz i problem z dzwiekiem :) dlatego przydalby sie program do odpalania BD na kompie odpowiedni :)
Ok. nie złapałem kontekstu, Blu-ray Europa region B, jeśli chodzi o problemy Lisa to raczej nie jest problem DRM, wtedy coś gra albo nie :) Tymczasem Lisowi coś nie tak dekoduje, ten lektor/dub ma takie same parametry jak szumiący dźwięk oryginalny?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:25 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7101
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
Ok. nie złapałem kontekstu, Blu-ray Europa region B, jeśli chodzi o problemy Lisa to raczej nie jest problem DRM, wtedy coś gra albo nie :) Tymczasem Lisowi coś nie tak dekoduje, ten lektor/dub ma takie same parametry jak szumiący dźwięk oryginalny?

Raczej nie, bo polski Dubbing to zazwyczaj 5.1 a dźwięk oryginalny to 7.1 - może głośniki 2.0 nie wyrabiają?
ale na monitorze, dźwięk 2 wat, dźwięk oryginalny jest ok ( z PS3 ), tyle że strasznie cichy.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 21:35 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 09, 2011 12:05 pm
Posty: 5202
2.0 na wyjściu nie ma nic do rzeczy, 5.1 to nie jest 7.1 ale ten dekoder powinien być kompatybilny, kurde ciężko powiedzieć co jest grane jak się nie widzi i trochę nie pogrzebie :)

_________________
Obrazek


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 22:24 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9833
Lokalizacja: Warsaw City
Cytuj:
CD Projekt znowu udupił kolejne wydanie BD
Tak, tak, w całej Europie będzie takie wydanie i z pewnością CDP za to odpowiada :lol: :lol: :lol:

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 22:28 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 47015
tia :D Lisu, wbij sobie do głowy że regionalizacja, zawartośc krążków, SPOLSZCZANIE NAPISAMI DODATKÓW, to prikaz z siedziby wytwórni, a nie widzimisie czy dobre serce naszych oddziałów w kraju.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 22:40 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9833
Lokalizacja: Warsaw City
Cytuj:
tia :D Lisu, wbij sobie do głowy że regionalizacja, zawartośc krążków, SPOLSZCZANIE NAPISAMI DODATKÓW, to prikaz z siedziby wytwórni, a nie widzimisie czy dobre serce naszych oddziałów w kraju.
CDP po sukcesie Wiedźmina to się taką potęgą stało, że już całego Disney'a kontrolują :mrgreen:

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 23:00 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7101
Lokalizacja: Sosnowiec
Wiem że to decyzje Disney Polska ale i CDP musi się dostać, a jak :P
CD Projekt ma teraz tylko Wiedźmina i gry Blizzarda, resztę przejęła już Cenega ;)

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 23:02 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9833
Lokalizacja: Warsaw City
Cytuj:
Wiem że to decyzje Disney Polska
Decyzje Disney Polska to też nie są, mówię, że w całej Europie, chyba Ci się pomylił nasz kraj z UK, bo to tam decydują (najczęściej, bo może też i w US & A zadecydowali) o tym co dostaniemy my, a także Francja, Niemcy itd.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 23:25 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7101
Lokalizacja: Sosnowiec
To całą Europę traktują jak trzeci świat? ... :?

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: śr kwie 25, 2012 23:32 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lip 09, 2011 12:05 pm
Posty: 5202
No, a nie widzisz jak wyglądają amerykańskie płyty, a jak reszta :P Kurcze, na przykład głupie płyty CD, to samo wydawnictwo w Europie zwyczajny Jewelcase, w Polsce nie daj Bóg wersja EE z kawałkiem wkładki, a w USA ta sama płyta elegancki odbajerowany digipack w standardzie, żenada :!:

EDIT: I żeby było śmieszniej ta płyta najtańsza jest w Stanach :) Żeby nie być gołosłownym rzućcie okiem na Tron Legacy :)

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony śr kwie 25, 2012 23:38 pm przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 327 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 522 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl