Cytuj:
Gdzieś napisałem, że jest "ordynarna"?
Nie mam problemu, gdy Zimmer publicznie mówi, że tu inspirował się, korzystał z Elgara, tu z Piaff, tam z Holsta etc. A z tym mam zawsze problem, bo wszyscy uważają to za "fajny" temat Zimmera, co nie jest prawdą i nigdy przez Zimmera chyba nie zostało oficjalnie "sprostowane". Może nigdy nie miał możliwości tego sprostowania, może to olał (score z tego tytułu to jednak totalna nisza - interesuje to tylko fanów kompozytora), może nie uważał tego za istotne (nie dziwię się), a może jest coś o tym w booklecie cyfrowym do tego wydania czy winyla?
Ja nie krytykuję Hansa, jedynie prostuję rzeczywistość
W innym temacie.
I teraz żaden kompozytor się zresztą do niczego nie przyzna po sprawie z Blurred Lines i Marvinem Gaye. Muszą ratować tyłki prawnie (teraz Lana del Rey i Radiohead....)
Nigdy nie musiał tego prostować. Myślę, że to jedno z tych nawiązań, z których jest bardziej dumny ze względu na oryginalny kontekst Badlands. Choć You're So Cool to jeden z jego bardziej kultowych kawałków (o czym świadczy fakt, że wybrał to na swój koncert przecież i to na obu było), to nikt go nigdy o True Romance nie pytał. A szkoda, szczerze mówiąc.
Cytuj:
nie ma bookletu, tylko w LP.
Są gdzieś PDF-y z takowych? Bo chyba bym za ten materiał się wziął.
Choć te alternaty są zbędne totalnie i szczerze mówiąc można by za to obniżyć ocenę...