Muzyka filmowa - Forum FilmMusic.pl

muzyka filmowa i nie tylko...
Dzisiaj jest śr sie 15, 2018 07:07 am

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
Post: wt mar 22, 2011 17:09 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Ech,od listopada mam cały czas ten sam stan: czarny ekran i tyle,niezależnie od odtwarzacza
zainstalowałem trial TotalMedia Theatre i to samo ... gdyby jeszcze był jakiś komunikat że coś jest nie tak,że czegoś brakuje - a tak,mam tylko czarny ekran i nic więcej
już sam nie wiem,co robić i tylko żal tych 400 zł na napęd BD do PC ... :cry: :?

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: wt mar 22, 2011 18:56 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 47492
wymień chłopie grafę i tyle :)

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: wt mar 22, 2011 21:54 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Nie wiem czy grafika ma tu tak wiele do powiedzenia skoro ludziom chodzą filmy z BD na laptopach ...
poza tym,moja grafika nie powinna mieć problemów z odtwarzaniem filmów,gdyż innym posiadaczom HD4870 filmy działają bez problemów.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: wt mar 22, 2011 22:06 pm 
Offline
Nominacja do odkrycia roku
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr paź 20, 2010 21:16 pm
Posty: 1135
Lokalizacja: Pzn
próbowałeś podłączyć monitor do innego kompa? i odwrotnie: nagrywarke/odtwarzacz blue ray do innego kompa? bysmy wiedzieli juz gdzie tkwi problem

_________________
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer


Na górę
Post: wt mar 22, 2011 22:47 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Z monitorem raczej problemu nie ma,PS3 na HDMI chodzi dobrze," Avatara " też sobie na konsoli obejrzałem ( problem w tym że na PS3 mam okropnie słaby dźwięk,gdyż monitor takowy posiada a podłączyć głośników chyba się nie da ) a i filmiki,reklamówki w HD chodzą
co do napędu to nie mam go gdzie podłączyć - jedyny kumpel który ma dobry PC nie posiada monitora FHD.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: sob paź 08, 2011 13:19 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Od paru dni mam już nowego kompa:

Astrok P67 PRO3 (B3)
I5-2500K
2X4 GB RAM DDR3 1600 MHz
GF GTX 570 1280 MB
Cieftec 750 cft 750 14C
W7 HP SP1 64 bit OEM

i teraz płyty BD mi działają,choć niekoniecznie dobrze ;)
np.zakupiłem wczoraj " Króla Lwa " na BD - pierwsze zaskoczenie; na PC / PowerDVD / nie da się uruchomić filmu w oryginalnej wersji językowej / zamiast dźwięku z głośników dobiega szum jak na pustym kanale w tv /
poza tym,wydaje mi się,że obraz jest nieco gorszy niż na PS3 - nie robiłem jeszcze konfrontacji PowerDVD vs PS3,ale pamietam jak na PS3 oglądałem " Piękną i Bestię " i tam obraz był perfekcyjny,kolory też - tutaj wydaje mi się że jest ciut gorzej,do tego niekiedy na postaciach pojawiają się takie ... hmmm ... poziome pasy,plamy,jak na DVD
muszę jednak obejrzeć cały film i to na obu sprzętach,żeby ocenić jakość samego obrazu.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: sob paź 08, 2011 16:17 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 47492
to juz wina tylko power dvd i kodeków.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: sob paź 08, 2011 18:27 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
to juz wina tylko power dvd i kodeków.
Brak dźwięku w wersji oryginalnej filmu?.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 07:50 am 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 47492
tak. po prostu wina odtwarzacza. też tak nieraz miałem z oryginałami. albo tak że źle odczytywał ścieżki - dałem angielską a leciała niemiecka.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 12:35 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Ja to się w ogóle cieszę że mam obraz na PC - po roku męczarni
zapewne byłoby lepiej na najnowszej wersji PowerDVD ( ja jadę na PowerDVD 7 dostarczonym wraz z napędem BD ) ale to tylko trial,ciekawe czy po jego wygaśnięciu dałoby się dalej oglądać filmy?.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 14:27 pm 
Offline
KameNewman
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt mar 31, 2006 21:19 pm
Posty: 8983
Lokalizacja: z piekła rodem ]:>
To co to za napęd, że dostałeś starą wersję i to jeszcze w trialu?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 14:49 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Cytuj:
To co to za napęd, że dostałeś starą wersję i to jeszcze w trialu?
Pewnie napęd wirtualny :mrgreen:


A tak serio, jak z odtwarzaniem przez VLC Media Player? On chyba nie obsługuje menu i innych tego typu bajerów, ale można wskazać na plik na płycie, a dźwięk/napisy wybrać przez ustawienia programu. I jakie kodeki zainstalowane? Ja polecam K-Lite Mega Codec Pack + K-Lite Codec Pack 64-bit (obydwa zainstalować, w takiej kolejności jak podałem):

http://www.codecguide.com/download_kl.htm

I żadnych więcej, bo te pakiety mają wszystko co potrzebne. Jak dalej nic to spróbuj jeszcze tego odtwarzacza:

http://www.arcsoft.com/estore/software_ ... Code=TMT5P

też płatny, ale jest trial, także można sprawdzić czy coś się zmieni.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 15:17 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 7197
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
To co to za napęd, że dostałeś starą wersję i to jeszcze w trialu?
LG - niestety,oznaczenia nie pamiętam a pudełko wylądowało już w piwnicy,wraz z napędem dostałem na płycie cały pakiet PowerDVD 7
kodeków chyba jeszcze nie instalowałem,mam chyba tylko ten PDVD7 i jeszcze Corel WinDVD 2010 ale tego nie sprawdzałem.

_________________
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 18:20 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 47492
Cytuj:
( ja jadę na PowerDVD 7 dostarczonym wraz z napędem BD ).
ŁOT? :? zobacz sobie na wiki kiedy wyszła ta siódemka :? przeca wtedy nikt o blu nie śnił. ciesz się że w ogóle Ci widzi taki format. to masz problem rozwiązany już.

_________________
NO MORE REMOTE CONTROL SHIT COMPOSERS !!!


Na górę
Post: ndz paź 09, 2011 19:58 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt sie 02, 2011 19:48 pm
Posty: 9848
Lokalizacja: Warsaw City
Cytuj:
ŁOT? :? zobacz sobie na wiki kiedy wyszła ta siódemka :? przeca wtedy nikt o blu nie śnił. ciesz się że w ogóle Ci widzi taki format. to masz problem rozwiązany już.
"January 3, 2007"

Data premiery PS3 z napędem BR - 11 listopada 2006, a pierwszy napęd był w czerwcu 2006. A o Blu-Ray'u zaczęto śnić już w latach 90. ;)

Choć mimo wszystko, PowerDVD 11 jest już dostępne i warto sprawdzić czy na nim są problemy z filmami.

_________________
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl