Muzyka filmowa - Forum FilmMusic.pl

muzyka filmowa i nie tylko...
Dzisiaj jest pt lut 23, 2018 21:04 pm

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn lis 29, 2010 17:13 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6755
Lokalizacja: Sosnowiec
Może tutaj ktoś mi pomoże? - męczę się już dwa tygodnie ...

zakupiłem monitor FullHD 24 cale z tunerem tv:
Samsung SyncMaster P2470HD
oraz napęd Blu-Ray:
LG SUPER MULTI BLUE Internal BD-ROM / DVD Rewriter ch08
niestety,nie mogę oglądać oryginalnych filmów z płyt Blu-Ray - mam tylko dźwięk z samego początku i czarny ekran

mój PC to:

płyta główna: ASUS M3A78 - EH
procesor: AMD Phenom X3 8650 2,3 GHz
pamięć: Patriot 2x2GB DDR2 800 MHz
karta grafiki: ATI Radeon HD4870 512
Windows Vista Ultimate 64 bit Service Pack 2

sprawdzałem na:
CyberLink PowerDVD 7,9,10
z sześć razy instalowałem najnowsze sterowniki do AMD/ATI Radeon HD 4000 Series
zainstalowałem takie playery i kodeki:

1. K-Lite Mega Codec pack w najnowszej wersji,
2. najnowszej wersji FFDshow,
3. najnowszej wersji Haali Media Splitter,
4. odtwarzacza Cyberlink PowerDVD8,
5. kodeków CoreAVC,
6. a). KMPlayera, zmodowanego Media Player Classic (wersja Home Cinema) i c). SubEdit Playera

i nic ... wygląda na to że jest to jakiś problem systemowy ...
gdy wkładam do napędu BD płytę BD z filmem,zmienia mi się tylko styl graficzny systemu ( okienka na jasno niebieskie ) i w dowolnym playerze ( PowerDVD,Divix Plus Player,KMPlayer,VLCMedia Player,Corel WinDVD ) mam tylko czarny ekran,początkowy dźwięk czołówki dystrybutora lub w ogóle nic ...
Próbowałem odtwarzać trzy filmy które posiadam: " Robin Hood "," Królewna Śnieżka " i " Księżniczka i Żaba " - właśnie zakupiłem
reżyserską wersję " Avatara " i ja też sprawdzę.
Niestety," Avatar " też nie działa: zmiana koloru okienek visty,trochę jaśniejszy czarny w playerze i nawet dźwięku nie ma - monitor podłączony do PC poprzez DVI-D/DVI.
http://img207.imageshack.us/img207/1300 ... uuyuq0.jpg
czy można jeszcze coś zrobić bez ponownej instalacji systemu ( mam dużo zainstalowanych programów i gier i ponowna instalacja systemu to ostateczność
dodam że filmy chodzą tylko z konsoli PlayStation 3.\



z góry dziękuję za odpowiedź,sugestie i porady Uśmiech


Na górę
 Tytuł:
Post: pn lis 29, 2010 19:52 pm 
Offline
KameNewman
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt mar 31, 2006 21:19 pm
Posty: 8965
Lokalizacja: z piekła rodem ]:>
Problem leży albo w karcie graficznej (jest za słaba) albo może w samym napędzie, nie wiem. Ja kupiłem niedawno Samsunga i działa jak ta lala.

Na Twoim miejscu odinstalowałbym wszystkie kodeki i playery do dvd, po czym zainstalował tylko te z oryginalnej płyty.

_________________
Obrazek


Na górę
 Tytuł:
Post: pn lis 29, 2010 21:18 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6755
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
Problem leży albo w karcie graficznej (jest za słaba) albo może w samym napędzie, nie wiem. Ja kupiłem niedawno Samsunga i działa jak ta lala.

Na Twoim miejscu odinstalowałbym wszystkie kodeki i playery do dvd, po czym zainstalował tylko te z oryginalnej płyty.
Karta grafiki jest dobra,w końcu to karta HD a ludzie piszą że im BD chodzi na zintegrowanej grafice z płytą główną ...
napęd czyta wszystkie inne płyty,BD też tylko brak obrazu ... oddać już nie mogę bo w swojej głupocie wywaliłem styropian z pudełka a bez tego nie przyjmą ... mogę tylko wymienić na ten sam model.

Na płycie z napędem mam tylko CyberLinkPowerDVD 7 - jak zainstalowałem tylko programy z płyty to też filmy nie chodziły.


Na górę
 Tytuł:
Post: pn lis 29, 2010 21:47 pm 
Offline
KameNewman
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt mar 31, 2006 21:19 pm
Posty: 8965
Lokalizacja: z piekła rodem ]:>
oddać nie możesz, ale zareklamować jak najbardziej :)

_________________
Obrazek


Na górę
 Tytuł:
Post: pn lis 29, 2010 21:52 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6755
Lokalizacja: Sosnowiec
Tak ale napęd czyta wszelkie płyty więc raczej podstw do reklamacji nie ma ..
wszyscy twierdzą że to kwestia systemu,brak kodeków - tylko jakich skoro tyle ich już zainstalowałem? :idea:


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 10:33 am 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 45536
ewidentny wg mnie burdel z kodekami.. to normalne.. bo własnie piszesz że nawaliłeś róznych kodeków. nie pomoże tutaj odinstalowanie, bo kodeki to najbardziej psujace rejestry windowsa syfy. polecam jedną rzecz - zainstalować windowsa na nowo, na suchego Windowsa zainstalować "K-Lite Mega Codec Pack" w wersjii full przy instalacji i tyle. A później jakiś program do odtwarzania dvd/br - chocby PowerDVD, byle w najnowszej full wersji i takiej która obsługuje BR (wiele skarkowanych wersji nie obsługuje jej poprawnie, bo cdkeye służące do odblokowywania poszczególnych funkcji są podublowane po necie).. Grafe masz dobrą, sprzęt też nie może być walnięty. Mam już trochę obycia w tym także taka moja rada, tyle że ja nie pracuję na viście czy siódemce i nie mam zamiaru :) Widzę że masz Vistę - nie polecam, lepiej cofnąc na XP albo wgrać siódemkę. Co do napedu - LG ma liveupdata z tego co wiem, także to też zrobić obowiązkowo, może jest już nowy firmware


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 13:52 pm 
Offline
KameNewman
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt mar 31, 2006 21:19 pm
Posty: 8965
Lokalizacja: z piekła rodem ]:>
Swoją drogą wystąpił u mnie ciekawy problem ostatnio - otóż nijak nie mogę zrobić zrzutu ekranu. Mimo iż taka opcja jest dostępna w samym playerze, to za każdym razem, gdy wrzucam blu znika. Nie działa też tradycyjny zrzut. Tyczy się to tylko niebieskich krążków, bo dvd działa normalnie. Czy ma to związek z jakimiś blokadami?

_________________
Obrazek


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 14:50 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 45536
czytałem o tym.. tak, ale ponoć już zrobili programik który to odblokowywuje. mnie BR nie interesuje szczerze mówiąc, a jeśli już to na kompie by mnie nie interesowało tymbardziej :)


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 15:04 pm 
Offline
KameNewman
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt mar 31, 2006 21:19 pm
Posty: 8965
Lokalizacja: z piekła rodem ]:>
zależy od ekranu :)

_________________
Obrazek


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 15:08 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 45536
zresztą kto ma piniondze na filmy na br :roll:


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 15:35 pm 
Offline
Jean-Baptiste Lully
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt wrz 16, 2008 20:21 pm
Posty: 16800
Lokalizacja: Golden Age
Adam! Chcesz nam wmówić, że taki lanser jak Ty nie ma Blu-raya :?: :shock: :wink:


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 15:41 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6755
Lokalizacja: Sosnowiec
Cytuj:
ewidentny wg mnie burdel z kodekami.. to normalne.. bo własnie piszesz że nawaliłeś róznych kodeków. nie pomoże tutaj odinstalowanie, bo kodeki to najbardziej psujace rejestry windowsa syfy. polecam jedną rzecz - zainstalować windowsa na nowo, na suchego Windowsa zainstalować "K-Lite Mega Codec Pack" w wersjii full przy instalacji i tyle. A później jakiś program do odtwarzania dvd/br - chocby PowerDVD, byle w najnowszej full wersji i takiej która obsługuje BR (wiele skarkowanych wersji nie obsługuje jej poprawnie, bo cdkeye służące do odblokowywania poszczególnych funkcji są podublowane po necie).. Grafe masz dobrą, sprzęt też nie może być walnięty. Mam już trochę obycia w tym także taka moja rada, tyle że ja nie pracuję na viście czy siódemce i nie mam zamiaru :) Widzę że masz Vistę - nie polecam, lepiej cofnąc na XP albo wgrać siódemkę. Co do napedu - LG ma liveupdata z tego co wiem, także to też zrobić obowiązkowo, może jest już nowy firmware
Niestety,full wersji PowerDVD wgrać nie mogę bo nie mam na nią kasy ( 400 - 500 zł ) i mogę tylko korzystać z triala
zainstalowałem wszystkie kodeki i playery które kazano zainstalować w poradniku:
http://hdtvpolska.com/topic/12266-porad ... -playerow/
do XP nie wrócę już za żadne skarby świata ( obecnie okropny badziew ) a z visty jestem bardzo zadowolony
systemu też nie chcę na razie instalować ponownie gdyż mam dużo zainstalowanych programów i gier.


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 15:47 pm 
Offline
Jan Borysewicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt lis 24, 2009 19:02 pm
Posty: 45536
a czy trail powerdvd w ogóle ma obsługe BR?


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 15:53 pm 
Offline
+ W.A. Mozart +
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw lis 12, 2009 03:50 am
Posty: 6755
Lokalizacja: Sosnowiec
Ma,inaczej by się chyba nic nie uruchomiało?

jak wkładam płytę do napędu to zmienia mi kolor okienek windowsa " schemat kolorów został zmieniony "
http://img442.imageshack.us/img442/6/beztytuuked.jpg
potem mam taki krotki jasny błysk,potem czarny kolor robi się jakby jaśniejszy i w niektórych przypadkach idzie dźwięk ( np.czołówki studia Uniwersal ) i tyle
jak wyłączę film to kolory wracają do poprzedniego stanu / okienek /.

A jak nie PowerDVD to mam jeszcze jakiś KMPlayer,DiviX Plus Player,VLCMedia Player,Corel WinDVD 2010 - żaden sobie nie radzi,niektórym czegoś brakuje / trial /,itp.itd.


Na górę
 Tytuł:
Post: pt gru 03, 2010 16:04 pm 
format od nowa kodeki +pirat power DVD Nikt Ci tu niczego innego lepszego nie doradzi :P.


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl