Before you burn everything to the ground, I don't have much details but you'll have "good news" soon and everyone "will be happy"... It's a little vague for now, I don't know if that means it's in the Illuminated or not, or if they'll make it available digitally or something. But we'll have it in the end.
HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
Wawrzyniec, nie rozpaczaj, będzie dokowanie
Post od Hybrid Soldier z hans-zimmer.com.
I dalej:
I dalej:
I jeszcze:I'm in touch with Hans & Chris Craker, I don't have dates or details yet but it'll be released... And I won't let them sleep until it is out... lol
Trust me, if you remember back in 2010 I made the Inception bonus tracks come out bothering Hans all days long... lol
And I just got some news from Hans about the Docking track :
"We are going to give it away for free...We are just waiting on some additional clearances. But the record company is totally into it. Plus, they are working really hard to make the "Lightbox" available everywhere. It's quite complicated.
oby się nie okazało że to będzie tylko jako mp3 za free skoro pracują nad boxem to oznacza że jeszcze nie jest pewne że będzie dostępny na szeroką skalę na świecie. oby był.
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Może być dostępna wyłącznie jako mp3 za free, a nie na żadnej z płyt.
To coraz bardziej potwierdza słuszność mojej decyzji o zakupie wyłącznie jednopłytówki (bądź dostaniu jej), a zostawieniu sobie gdzieś indziej do odsłuchu wyłącznie Imperfect Lock, dokowania w formie darmowej i Flying Drone... może jeszcze First Step co najwyżej.
To coraz bardziej potwierdza słuszność mojej decyzji o zakupie wyłącznie jednopłytówki (bądź dostaniu jej), a zostawieniu sobie gdzieś indziej do odsłuchu wyłącznie Imperfect Lock, dokowania w formie darmowej i Flying Drone... może jeszcze First Step co najwyżej.
no jeśli nie będzie tego traka na 2cd kolekcjonerce i nie będzie tego wydania w eu, to ja też wtedy zastanowie się nad zakupem..
#FUCKVINYL
Pół godzinny wywiad z Hansem z Soundworks Collection:
https://soundcloud.com/soundworkscollec ... iew-series
https://soundcloud.com/soundworkscollec ... iew-series
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale jest niekompletna. To tak jakbyśmy mieli Mona Lisę, ale z wyciętym uśmiechem, albo Damę z Łasiczką, bez łasiczki, czy pozostając przy Leonardzie Da Vincim, Ostatnią Wieczerzę, bez stołu. Tak się po prostu nie robi.Tomek pisze:Dobra wiadomość jest tak, że muzyka jest dobra
Już nie wspominając o tym, że brak tego utworu wybija mnie z klimatu. Ano tak, gdyż skoro soundtrack jest chronologicznie ułożony, to słuchając jego odważam sobie obrazy z tego cudownego filmu. A więc słucham sobie, sobie słucham, pięknie, cudownie, a tu nagle CIACH! PRACH! TRACH! i przeskakujemy kilka scen dalej. To niszczy spójność i jak mówiłem psuje mi klimat.
Scheiß, Shit & Merde Już samo określenie "darmowe mp3" brzmi zniechęcająca. To powinno być na płycie i nie byłoby całego zamieszania.Paweł Stroiński pisze:Może być dostępna wyłącznie jako mp3 za free, a nie na żadnej z płyt.
Zastanawiam się jedynie, czy Nolan o tym wiedział?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę, że jest jednym z producentów muzyki (nie albumu), daje tekst do rozszerzonych wersji (najprawdopodobniej wypowiedzi, przynajmniej jednej, nie będzie na oficjalnym jednopłytowym wydaniu, ale zobaczymy w praniu, ja zostawiam sobie digital booklet), to... myślę, że Nolan o tym bardzo dobrze wiedział, a może i nawet przyklasnął.
Dobrze Wawrzku, wszyscy to wiemy, rozumiemy, bolejemy nad tym, ale cóż zrobimy, skoro jakieś złośliwe typy od marketingu tak zdecydowały (a może sam Hans we spółkę z Nolanem?). Świat się nie skończy jak nie będzie tego utworu. Ale jak mówią źródła bliskie HZ ze strony nieoficjalnej, chyba jednak będzie. Cheer up, głowa do góry czy coś tam jeszczeWawrzyniec pisze:Ale jest niekompletna. To tak jakbyśmy mieli Mona Lisę, ale z wyciętym uśmiechem, albo Damę z Łasiczką, bez łasiczki, czy pozostając przy Leonardzie Da Vincim, Ostatnią Wieczerzę, bez stołu. Tak się po prostu nie robi. Już nie wspominając o tym, że brak tego utworu wybija mnie z klimatu. Ano tak, gdyż skoro soundtrack jest chronologicznie ułożony, to słuchając jego odważam sobie obrazy z tego cudownego filmu. A więc słucham sobie, sobie słucham, pięknie, cudownie, a tu nagle CIACH! PRACH! TRACH! i przeskakujemy kilka scen dalej. To niszczy spójność i jak mówiłem psuje mi klimat.
Zresztą słowa samego Hansa:
Tak więc może nie będziesz miał tego na płycie, ale wystarczy że raz klikniesz myszką i już będziesz w siódmym niebieHans pisze:"We are going to give it away for free...We are just waiting on some additional clearances. But the record company is totally into it. Plus, they are working really hard to make the "Lightbox" available everywhere. It's quite complicated."
Złośliwy typPaweł Stroiński pisze:to... myślę, że Nolan o tym bardzo dobrze wiedział, a może i nawet przyklasnął.
Jeszcze info w/s świecidełkowego wydania:
Baterie... A nie mówiłem, że to totalna bzdura cały ten projekt tego wydania? Fanaberie, wymyślanie i kompletny przerost formy nad treścią. Już nie mówiąc o tym, że to coś mogło kosztować 20 USD, a przez te pierdoły będzie 40.Actually Hans told me if the Illuminated boxset is so hard to release everywhere it's because of countries regulation on batteries (mercury) & lights...
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Homemade Spinning Dock Sequence: https://soundcloud.com/tyler-srinivasar ... nning-dock
średnio wyszło moim zdaniem
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Czy ja wiem czy przesadzam, La-La jak czasem wyskoczy z jakimś hiciorem to potrafi opylić kilka tysięcy sztuk w kilka dni, a mówimy tu mimo wszystko o niszowej wytwórni, o której słyszeli tylko fani muzyki filmowej. A o Hansie to jednak nawet osoby nie interesujące się filmówką słyszały i często mają jakieś płytki w kolekcji, sam znam parę takich osóbTomek pisze:Tysiące osób? Nie przesadzamy? To tylko muzyka filmowa
Ale akurat w tym przypadku to chyba masz rację, bo hpek zwrócił mi uwagę na to, że przy The Imitation Game (wydawanym również w Europie przez Sony) też są problem z dostępnością, także Sony ma jakieś problemy. Pewnie wszystkich wysłali do zajmowania się "The Illuminated Star Projection Edition" i nie mają czasu na inne rzeczy
Pojawiła się już aplikacja Z+, póki co dostępne są tam tylko utwory z podstawowego wydania, dziwne że zabrakło tych cyfrowych, może w jakiejś aktualizacji dodadzą.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
Zgadzam się, najlepszy fragment utworu jest totalnie źle odtworzony.kiedyśgrześ pisze:Homemade Spinning Dock Sequence: https://soundcloud.com/tyler-srinivasar ... nning-dock
Dostałem kody na cyfrowe wydania do kolekcjonerki. Aplikacja Z+ ma tak jak stoi wyżej jeno 16 utworów, natomiast paczka z mp3 to już wersja deluxe z 23 kawałkami.
Czy dobrze pamiętam z czasów "Man of Steel", że z tymi voucherami do aplikacji jest tak, że po reinstalacji tracimy bezpowrotnie zawartość?
Czy dobrze pamiętam z czasów "Man of Steel", że z tymi voucherami do aplikacji jest tak, że po reinstalacji tracimy bezpowrotnie zawartość?
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Jeśli nie zrobisz backupu w iTunesie (bo chyba masz na myśli wersję na iOS) i później nie przywrócisz z niego aplikacji to chyba tak. Na Androidzie to np. za pomocą Titanium Backup. Ale i tak jest bardzo łatwy sposób na odblokowanie tych utworów na obu systemach, na iOS nawet nie potrzeba jailbreaka, jakby co to służę pomocą
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar